banner565

banner472

banner458

banner457

Destek Patent dijital dönüşümde de öncü rolü üstleniyor; Destek Patent’in ilk metal yakalı çalışanı: ‘Süreyya’

Dijital dönüşümün Destek Patent’in misyonu olduğunu vurgulayan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Yamankaradeniz, “Hedefimiz Ocak 2022’de tüm sistemlerimizin değişiyor olması. 2022’de hayata geçecek uygulamalarımızla müşterilerimiz ve tedarikçilerimiz self servis olarak süreçlerini takip edebilecek, taleplerde bulunabilecekler” dedi.

HABER 01.12.2021, 00:55 26.12.2021, 21:17
21158
Destek Patent dijital dönüşümde de öncü rolü üstleniyor; Destek Patent’in ilk metal yakalı çalışanı: ‘Süreyya’

Destek Patent, 1983’ten bu yana bulunduğu sektöre yön vererek dijital dönüşüm projesiyle de öncü rolü üstleniyor. Dijital dönüşümün, Destek Patent’in geçmişten bugüne sahip olduğu en önemli misyonlarından biri olduğunu vurgulayan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkan Vekili Faruk Yamankaradeniz, “Günümüz şartlarında yeni teknolojileri de kullanma, robotik süreçleri devreye alma isteğimiz doğrultusunda, yeni bir dönüşüm içerisine girme ihtiyacı doğdu ve bunun neticesinde şirketimizin tüm birimlerini etkileyecek ve geliştirecek yeni bir projenin startı verilmiş oldu” dedi.
Dijital dönüşüm projesi ile sahip oldukları profesyonel işgücünü daha verimli ve yeni işlerde değerlendirme fırsatını bulacaklarını belirten Yamankaradeniz, “Destek Patent olarak yürüttüğümüz operasyon fazlası ile terzi işi, emsalsiz ve kişiye/kuruma ve ürüne özel süreçler gerektiren bir operasyon. Metal yakalı çalışanlarımız, insan gücü ile takip edilen birçok süreci devralmaya başladılar bile. Proje tamamlandığında, tüm iş kurallarının robotlar ile yönetildiği, profesyonel işgücünün ise daha verimli işlerde kullanıldığı, daha esnek ve gelişime daha açık bir süreç ortaya çıkartılması hedefleniyor” açıklamasını yaptı.

“Hedefimiz 2022’de tüm sistemlerimizin değişiyor olması”:
Yamankaradeniz, proje kapsamında finanstan operasyona kadar tüm iş birimleri için uygun çözümlerin temin edildiğini, süreç analizlerinin tamamlandığının ve gerekli geliştirmelerin yapılmaya başlandığının altını çizdi: “2022 yılı içerisinde ise bir takım yeni web ve mobil uygulamaları canlıya alıyor olacağız. Müşterilerimizin ve tedarikçilerimizin self servis olarak süreçlerini takip edebilecekleri, taleplerde bulunabilecekleri yeni uygulamalar 2022 yılı içerisinde hayata geçecek uygulamalarımızdan sadece birkaçı."

Sektörde ilk
Faruk Yamankaradeniz, “Sektörel olarak baktığımızda, hizmetin müşteriye sunumundan, operasyonel süreçlere, operasyondan finansal işlemlere kadar ilerleyen tüm süreçleri kapsayan bir yazılım sektörde bulunmuyor ve başka bir örneği de yok. Destek Patent bu konuda da kesinlikle öncü bir rol üstleniyor diyebiliriz. Böyle bir sistemin sektöre, işleyişe ve müşterilere sunulan hizmetlere pozitif katkısı olacak” diye konuştu.

Destek Patent’in ilk yapay zeka uygulaması, ilk metal yakalı çalışanı: ‘Süreyya’
Faruk Yamankaradeniz sözlerine şöyle devam etti: “Dijital dönüşüm projesi için yaptığımız süreç analizlerinde gördük ki uzun yıllardır çalışan ve çok fazla teknik bilgiye sahip birçok arkadaşımız, robotların yapabileceği birçok robotik işlemi manuel olarak yapıyorlar. Normal bir günde ortalama 7-8 saat zaman olan birçok standart süreci metal yakalı çalışanımız ile çok daha kısa sürede yapar duruma geldik. Süreyya, bizim Destek Patent olarak ilk metal yakalı çalışanımız olmasından dolayı çok önemliydi. İş birimlerinde çalışan arkadaşlarımız da robotların yeteneklerini bu sayede tecrübe etmiş oldular. Bu otomasyon sistemi ile yılların tecrübesine sahip kaliteli insan kaynağımız ile daha nitelikli ve bilgi odaklı hizmetlerimizi yeniden yorumlayıp müşterilerimize sunmak istiyoruz.”

Yorumlar (0)