banner565

banner472

banner458

banner457

Dijital Anadolu Eskişehir’deydi

TÜRKONFED ve İş Bankası işbirliğiyle 2018 yılında 5 kent ile başlayan ve 1500 KOBİ’ye ulaşan Dijital Anadolu Projesi’nde 2019 yılının 4’üncü ve son toplantısı Eskişehir’de yapıldı.

HABER 01.01.2020, 07:44 31.01.2020, 09:04
12510
Dijital Anadolu Eskişehir’deydi

Anadolu’da üretime odaklanmış sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak amacıyla Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İş Bankası işbirliğiyle 2018 yılında başlatılan Dijital Anadolu Projesi’nde, 2019 yılı kapanış toplantısı Eskişehir’de gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl 5 kentte (Antalya, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Adana) 1500 KOBİ’ye ulaşan Dijital Anadolu Projesi, 2019 yılında Denizli, Elâzığ ve Diyarbakır’da düzenlendi. Dijital liderleri Eskişehirli KOBİ’lerle buluşturan projenin 4. toplantısı Marmara ve İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MARSİFED) ile Eskişehir Sanayici ve İş Adamları Derneği (ESİAD) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Dijitalleşmenin yeni kodlarının ele alındığı ve KOBİ’lerde dijitalleşme farkındalığı yaratmayı hedefleyen toplantının açılışı Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Soykan, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ve MARSİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Emeksiz’in konuşmalarıyla başladı.

Turan: “Odağımıza üretimi koymalıyız”
Açılış konuşmasında, Türkiye İş Bankası işbirliğinde Dijital Anadolu Projesi ile 2 yılda 9 kentte 2 bin 900’e yakın KOBİ’ye ulaşıldığını belirten TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan, “Ortak hayali paylaştığımız Türkiye İş Bankası ile 2020 yılında da yine 4 kentimizde yeni bir faza geçerek devam edeceğiz” dedi.
2019 yılı Küresel Rekabetçilik Endeksi’nde Türkiye’nin geçtiğimiz yıl olduğu gibi 141 ülke arasında 61. sırada, son 3 yıldır Dijital Rekabet Gücü sıralamasında ise 63 ülke arasında da 52. sırada olduğunu kaydeden Turan, “Kalkınma ve rekabetçilik artık bir veri yönetme meselesi haline gelirken, dijitalleşmenin amaç değil araç olduğunu unutmamak gerekiyor. Dijitalleşme, sadece teknolojik değişimi değil, zihniyet değişimini de ifade etmektedir. Bu süreçte ne yaparsak yapalım odağımıza hep üretimi koymalıyız. Vergiyi değil üretimi artırıp, eğitim ve yargı başta olmak üzere yapısal reformlar ile zamanın ruhunu yakalamalıyız” diye konuştu.

Şimşek: “KOBİ’lerimiz üretim ve süreçlerini dijitalleştirmeli"
Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ise son birkaç yılda dünyada ve Türkiye’de dijitalleşme konusunda büyük aşamalar kaydedildiğini belirtti: “Yapay zeka, nesnelerin interneti, mobilite, bulut, büyük veri, artırılmış gerçeklik kavramlarını ele aldığımızda geleceğin çok daha büyük gelişmelerin habercisi olduğunun farkındayız. KOBİ’lerimizin rekabette güçlü konumda yer alabilmelerinde üretim yapılarını ve süreçlerini dijitalleşme perspektifi ile yeniden şekillendirmeleri önemli bir belirleyici olacak.”
Dijital Anadolu Projesi’nin 2019 yılı kapanış toplantısının Eskişehir’de yapılmasını önemsediklerini belirten MARSİFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kamil Emeksiz ise “Dijitalleşme odaklı politikalar, nitelikli insan kaynağı ve fiziki altyapımızı güçlendirecek yatırımlarla; sektörlerimizi büyüme ve üretkenlik artışının dinamosu haline getirebiliriz” diye konuştu.
Açılışın ardından Kredi Kayıt Bürosu Satış Kanalları Direktörü Emrah Süeren, “Alacak Riski Yönetiminde Yeni Dönem: Karekodlu Çek” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Logo Yazılım Türkiye Fonksiyonel Ürünler Satış Müdürü Özge Yiğit, “Dijital Çağ başlıklı bir konuşma yaptı.
Netizen Kurucusu Ümit Öncel moderatörlüğünde ‘Dijitalleşme ve Özel Sektör Paneli’nde DesignPR Kurucusu Çiğdem Dedeoğlu ile BUGAMED Biyoteknoloji Yazılım Kurucusu Gamze Kara Mağden girişimcilik öykülerini paylaştı. Edenred Pazarlama Direktörü Zeynep Ege Dura, ‘Akıllı KOBİ’leri anlatırken; MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erhan Erkut, Kurumların Dönüşümü konusunu ele aldı.

Yorumlar (0)