banner565

banner472

banner458

banner457

“Dijital dönüşüm çalışmalarınıza katkı sağlıyoruz”

Mert Software Electronics, 2003’ten itibaren MES yazılım ve donanım çözümleri üretiyor.  Çözümlerini  ise “trex”, “DCAS”, “SYSMOND”, “AIZEN” ve “SENSORIUM” tescilli ana markaları altında sunuyor.

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:27
22556
“Dijital dönüşüm çalışmalarınıza katkı sağlıyoruz”

Mert Yazılım Bilgisayar Elektronik Makine Sanayi Satış ve Pazarlama Müdürü Devrim Boğa, Mert Software & Electronics’in 2008’de kurduğu Elektronik Ar-Ge departmanı ile tecrübelerini MES alanında geliştirme kararı alarak bugüne kadar 3 farklı TÜBİTAK projesini başarı ile tamamladığını açıklıyor. Firma, bu projeler sonucunda ortaya çıkan ürünlerini de MES projelerine katma değer ekleyerek geliştirmeye devam ediyor.
Mert Software & Electronics, müşterilerinin bilgi teknolojisi çözümlerine ilişkin ihtiyaç ve beklentilerini sektörel bazda; çözüm odaklı, sürdürülebilir kalitede, yerinde destek, verimlilik ve karlılık artışını destekleyen trexDCAS MES çözümü ile karşılıyor.
3 kıta ve 28+ ülkede, dünya standartlarında saha tecrübesi ile 15+ sektörden, 300+ fabrikadan ve 55.000+ operatörden anlık veri toplanıyor. Toplanan veriler işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda duruşlarını ve kayıplarını geçmişe yönelik izleyebilmelerine ve raporlama yapabilmelerine olanak sağlıyor.
trexDCAS, üretimde kaliteyi, performansı ve kullanılabilirliği arttırma konusunda partnerlerine katkı sağlıyor. Makine kapasitesini ve operatör verimliliğini artırırken, ıskarta ve fire oranlarını düşüren trexDCAS’ın en önemli özelliklerinden biri de hizmet verdiği işletmelere yönelik yaptığı özelleştirme ve geliştirmeler. Makine yaşı ve özelliği fark etmeden, tüm makinelerden ve üretim sahalarından veri toplayarak, gereksiz ekipman ve makine harcamalarının önüne geçen uygulamayla ayrıca bu doğrultuda enerji sarfiyatının önüne geçerek doğayı ve çevreyi de koruyor. 3.000 m2 alanda Ar-Ge ve Teknoloji Merkezi olarak müşterilerine ulaşan Mert Software & Electronics’in Bursa ve Konya ofislerinde alanında uzman ve yetkin çalışanları ile Ar-Ge, Ür-Ge, satış ve ISO IEC 15504 Spice Belgesi kapsamında satış sonrası destek faaliyetlerini yürütüyor.

trexDCAS, global şirket vizyonunu sürdürecek
Pandemi sürecinin dijital dönüşümün önemini ve ihtiyacını zorunlu hale getirdiğinin altını çizen Devrim Boğa, sürecin getirdiği çalışma modellerinin belli zorlukları da beraberinde getirdiğini belirterek, “Kendi sektörümüzde ve dijital dünyadaki ulusal ve uluslararası tecrübemiz ile yeni normallerde kendi iş modellerimizi ve stratejilerimizi uygulayarak yükselişimizi devam ettirip büyüme hedeflerimizi gerçekleştirebildik” diyor.
Dijitalleşmenin bir seçenek değil bir mecburiyet olduğunu kaydeden Boğa, ancak bu dijital dönüşümün işletmeler için kafa karışıklığını da beraberinde getirdiğine dikkat çekerek; “Nereden başlayacakları, nasıl adapte olacakları ve bu konuda ne kadar yetenekli oldukları konularında büyük soru işaretleri oluşmaktadır. trexDCAS, tam da bu noktada 2021 yılında da global bir şirket olma vizyonuna yönelik atılımını daha da hızlandırmayı ve yaygınlaştırmayı hedeflemektedir” diyor.
Devrim Boğa, 2021’de işletmelerin Endüstri 4.0 kapsamındaki dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmalarını sağlamak için kendi Ar-Ge Merkezinde geliştirdikleri ürünlerin kapsam ve yeteneklerini artırmaya devam ederek yeni çözüm modellerini ve çözümlere yönelik erişim seçeneklerini sunacaklarını paylaşıyor. Boğa, şunları söylüyor: “Uygulama merkezimizi tüm teknolojik altyapı ve tam kapasite olarak bu yıl için de faaliyete geçirerek iş ortaklarımıza ve trexAcademy eğitimlerimize katılan katılımcılara işletmelerindeki süreçleri ve trexDCAS çözümümüzün sahadaki kullanımını etkileşimli bir şekilde deneyimlemelerini sağlayacağız. 2021 yılında Ar-Ge Merkezimizde yer alan trexAcademy salonlarımızı yerel ve bölgesel yazılım geliştirme, teknoloji geliştirme ve inovasyon etkinlikleri düzenlemek isteyen kurum, kişi ve iş ortaklarımızın ücretsiz kullanımına açarak MES, Endüstri 4.0 ve Nesnelerin İnterneti (IOT) ekosisteminin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz."

Yorumlar (0)