banner565

banner472

banner458

banner457

Dijital oyun sektörü Ankara’da geliştirilecek

Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği, ODTÜ Teknokent’in yürütücü olduğu, ODTÜ ve TOGED ortaklığı, TOSYÖV iştirakiyle yürütülen ‘Yaratıcı Endüstriler Tasarım ve Eğitim Merkezi Kurulması ve Ankara’da Dijital Oyun Sektörü Kapasitesinin Geliştirilmesi (ATOM) Projesi’nin açılış toplantısı yapıldı.

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:29
22839
Dijital oyun sektörü Ankara’da geliştirilecek

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenen, ODTÜ TEKNOKENT Yönetim AŞ’nin yürütücüsü olduğu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ortaklığı ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) iştirakiyle yürütülen “Yaratıcı Endüstriler Tasarım ve Eğitim Merkezi Kurulması ve Ankara’da Dijital Oyun Sektörü Kapasitesinin Geliştirilmesi (ATOM)” projesinin açılış toplantısı online gerçekleştirildi.
Toplantıda, sunumu yapılan projenin yaratıcı endüstriler ekosistemine yapacağı katkılar aktarıldı. Proje kapsamında fiziksel ve teknik altyapısı güçlü bir merkezin kurulmasıyla dijital oyun sektöründeki girişimci ve girişimci adaylarına işlik sağlanması, danışmanlık, mentörlük destekleri verilmesi ve teknik laboratuvar imkanlarının sunulmasının hedeflendiği belirtildi.
ATOM Projesi ile dijital oyun sektöründeki girişimcilik faaliyetlerinin destekleneceği son teknoloji altyapı ve üst yapıya sahip bir merkez kurulması, kurulacak merkezle yaratıcı endüstriler sektöründe nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması, bu sektörde gelir ve istihdam olanaklarının arttırılması, yaratıcı ekonomi alanında faaliyet gösteren ilişkili sektörlerin hizmet taleplerinin karşılanması hedefleniyor. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Ankara yaratıcı endüstriler sektöründe uluslararası düzeyde bir üretim merkezi haline gelecek ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak girişimciler desteklenmiş olacak.
TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin, dijitalleşmeye dayalı endüstrileri geliştiremeyen ülkelerin ayakta kalamayacağını belirterek, projenin Türkiye açısından stratejik öneme sahip olduğunu ifade etti. Projeyle oyun geliştiriciler için bir inkübatör, bir kuluçka merkezini hayata geçireceklerini aktaran Kuleyin, TOSYÖV’ün bu projenin yanı sıra TOGED ve Ankara Kalkınma Ajansı ile birlikte değişik projeleri de hayata geçireceklerini açıkladı: “TOSYÖV’ün TOGED ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü en önemli ikinci proje; Türkiye Oyun Geliştirme Ansiklopedisi (Bilişim Ansiklopedisi). Bu online ansiklopediyi oyun sektörüne girmek isteyenlerin hizmetine sunacağız. Bir diğer projemiz; TOSYÖV önderliğinde TOGED ile birlikte geliştirdiğimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği, Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi. Ankara Kalkınma Ajansı’nın da destekleyeceği projeyle gençlerin girişimci ve oyun girişimcisi olma yeteneklerini geliştireceğiz.”
TOGED Başkan Yardımcısı Özgür Karayalçın, birçok girişimcinin ATOM’dan çıktığını, milyonlarca dolar her yıl ihracat gerçekleştirdiklerini bu projeyle bunun katlanarak büyümesini hedeflediklerini söyledi. Karayalçın, TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin’in projenin fikir babalarından biri olduğunu vurguladı.

Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi
TOSYÖV, TOGED, Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı destekleriyle Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi hayata geçiriliyor. Proje, Gençlik Projeleri Destek Programı (2021-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destekleniyor.
Üniversite mezunu veya öğrencilerden oluşan gençlerin oyun girişimcisi yetiştirilmesi için eğitim programları düzenlenecek proje Şubat 2021’de başladı, proje 6 ay sürecek. Eğitimler, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tamamlanacak. Eğitimlere 18-35 yaş aralığında üniversite öğrencisi veya mezunu gençler katılacak ve 1 ay süreyle eğitim alacak. Katılımcılara, girişimcilik eğitimi (70 saat), oyun geliştirme eğitimi (70 saat), liderlik eğitimi (70 saat) verilecek. Eğitimler Ankara Kalkınma Ajansı’nda yüz yüze gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
banner557