banner565

banner472

banner458

banner457

Doğadan sofraya; Munzur Tuz

İçerisinde 84 mineral barındaran Munzur Tuz, doğal kaynağından sofralara ulaşıyor. Munzur Tuz Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Tosun, “İnsan vücudu temel maddesi olan tuz konusunda Munzur’un kalitesi dünya tuz otoritesi Alman K-UTEC  laboratuvarında tescillendi. Bu yılı yatırımla geçirdik ama 2022’nin Nisan ayından itibaren ciddi büyüme hedefliyoruz” dedi.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 10:56
20999
Doğadan sofraya; Munzur Tuz

Yaşamın iki ana maddesi ve bütün canlılar için gerekli iki temel besin; su ve tuz. Yeryüzünün en kaliteli tuzları, yeraltı kaynak sularından elde ediliyor. Doğada nadir bulunan bu tuzun üretimi de çok sınırlı. Munzur Tuz, bu kıymetli cevherin marka hali.
Munzur Tuz Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Tosun, şunları söyledi: “Tunceli Pülümür ilçemizin sınırları içerisinde bulunan Hiver Mahallesi ve bağlı Balpayam köyünde bulunan kaynak tuz işletmeleri markamızın hammadde kaynağıdır. Bölgemizdeki tuz işletmeleri uzun yıllardır Tekel Müdürlüğü bünyesinde daha sonra Tekel Müdürlüğü’ne bağlı Tekel Tuz İşletmesi adında bir birim oluşturularak faaliyetlerini sürdürdü. 1992-1993’te Erzincan Tekel Tuz İşletmesi geçici olarak bu bölgedeki faaliyetlerini durdurarak üretime ara verilmişti. 2004 yılında yeraltı zenginliği olduğu gerekçesi ile maden kapsamına alınarak, maden dairesine devri yapılmış aynı yıl maden dairesi maden işletmesi olarak ilgili sahaları ihaleye açmıştı. Munzur Doğal Kaynak Tuzu markasıyla bu alanda üretimi devam ettiriyoruz.”

Munzur Tuz’da katkı maddesi yok
Yaklaşık on yıl üretimin ve faaliyetin olmaması nedeniyle mevcut alanların tahrip olduğunu ve yeni yatırımla üretimi aktif hale getirdiklerini paylaşan Tosun, Munzur Tuz’un farklılığını şöyle anlattı: “Munzur kaynak tuzu, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, yeraltından süzülen tuzlu suyun büyük doğal havuzlara alınması, dinlendirdikten sonra küçük havuzlarda yoğunlaştırılması sonucu elde edildiğinden tahribatın önlenmesi, bu kadar değerli tuzun daha verimli işletilmesi için teknik çalışmalar başlatıldı.  Havuzlar, sera şekline dönüştürülerek, hem daha fazla üretim yapılması hem de hijyen koşulları sağlandı, bu konudaki tüm yatırımlar halihazırda da devam etmektedir.  Daha önce çuvallar içinde ıslak bir şekilde satışa sunulan tuzlar, şimdi, gıda kodeksine uygun yeni ambalaj şekliyle Munzur Doğal Kaynak Tuzu marka tesciliyle satışa sunulmaktadır. İçerisinde mikroplastik bulunmayan Munzur Tuz, 84 farklı minerali bünyesinde barındırıyor.”
Munzur Tuz’un tüm tahlilleri dünyada tuz otoritesi olarak tanınan Almanya’daki K-UTEC Laboratuvarı’nda yaptırılıyor. Tosun, “Firma, tuzun içeriğinden çok etkilendiği için firma logolarını paketlerimizin üzerinde bulundurmamıza yazılı onay vermiştir. Web sitemizde tüm sonuçlar paylaşılmaktadır. Munzur Tuz tesisimiz, milli park alanı içerisinde bulunduğu için tuzun kalitesi yüksektir. Tuzumuz mineral zengini olduğu gibi, hiçbir şekilde ağır metal içermez” diye konuştu.

Romanya ihracatı başladı, sırada Avrupa var
Munzur Tuz olarak, 2020 ve 2021 yıllarında üretim alanındaki yatırımlara odaklandıkları için üretim miktarında bir miktar daralma yaşadıklarının altını çizen Tosun, 2022’nin Nisan ayından itibaren tam kapasite üretim yaparak, insan vücudunun olmazsa olmaz besin maddesi olan Munzur Tuz’u daha fazla kullanıcı ile buluşturacaklarını söyledi. Tüketicinin kendilerine; www.munzurtuz.com adresinden ulaşıp, tuzu temin edebileceği gibi satış yapılan noktaları da görebileceklerini aktardı: “İç pazarda, markalaşmış gurme şarküteri ve marketlerde yerimizi aldık. İlk ihracatımızı, Romanya’ya gerçekleştirdik. Almanya, Fransa ve İngiltere’ye ihracatımız için de çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz, 2022 yılında yatırımların tamamlanması ile hem iç hem de dış pazarda markamızın bilinilirliğini ve marka değerini arttırmaktır. Munzur Tuz olarak bölgeye her anlamda katkı yapacağımızdan hiç endişemiz yoktur.”

Yorumlar (0)
banner557