banner565

banner472

banner458

banner457

Eğitim projeleriyle Türkiye’nin örnek Organize Sanayi Bölgeleri’nden biri; Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB)

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “Bölge sanayicilerimizin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda hizmet anlayışımızı sürekli geliştiriyoruz. 2020 yılında da bu vizyonla hizmet vermeye devam edeceğiz” diyor ve 2020’de hayata geçirecekleri yeni projelerin yolda olduğunu dile getiriyor.

HABER 01.11.2019, 07:21 29.03.2021, 16:20
12340
Eğitim projeleriyle Türkiye’nin örnek Organize Sanayi Bölgeleri’nden biri; Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB)

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, “Tüm temel hizmetlerde içinde bulunduğu çevreye ve insana duyarlılık gösteren OSB’miz bu yıl da çeperini genişletmeye devam etti. 2019 yılı, NOSAB’da ağırlıklı olarak sosyal sorumluluk projelerine, eğitim programlarına ve söyleşilere yer verilen bir yıl oldu” diyor.

“NOSAB Kreş’te geleceğe hazırlanıyoruz”
Erol Gülmez, kadın istihdamını artırmaya yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olarak faaliyete geçirdikleri kreşin ikinci eğitim öğretim yılında olduklarını belirtiyor: “Bu yıl öğrenci sayımız geçtiğimiz yıla nazaran 3 kat arttı. NOSAB Kreş kadromuzun dinamizmine ve çocuklarla iletişim gücüne güveniyoruz. Nitelikli bir kadroyla yola çıktık. Öğretmenlerimizin hem akademik yönleri hem iletişim yetenekleri hem de eğitsel becerileri güçlü. NOSAB Kreş Akademi, yeni dönemde müfredatına yeni dersler de ekleyerek eğitim kapsamını geliştirdi. Öğrencileri çok yönlü bir eğitim programına alarak hem öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesine hem de sanat ve beceri alanlarında farkındalık kazanmasına yardımcı oluyoruz. NOSAB Kreş’te amacımız çocukların eğlenerek öğrenmesi… Kreş, ‘eğlenerek öğrenme’ sürecine uygun eğitim ortamı sağlamak için müfredatına orff, drama, yabancı dil gibi dersler ekledi.”

“Ben Okudum Sen de Oku”
Eğitimin her zaman NOSAB’ın öncelikleri arasında bulunduğunu aktaran Gülmez, şunları söylüyor: “Eğitimde farkındalık yaratırken farklı şehirlerde yaşayan çocuklar arasında dayanışma kültürünün de benimsenmesi amacıyla bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. Proje kapsamında, Bursa’da yaşayan çocukların okuduğu kitaplar, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki köy okullarına gönderiliyor. Amacımız dayanışmayı hayatın her alanında etkin kılabilmek, her yaştan insanı bu sürece dâhil edebilmek. Bursalı çocuklar hiç tanımadığı arkadaşlarının hayatına dokunuyor, onlarla yardımlaşıyor. Böylece yardımlaşmayı, dayanışmayı öğreniyorlar. Hiç tanımadıkları arkadaşlarını sevmeyi öğreniyorlar. NOSAB Kreş Akademi öğrencilerini de bu dayanışmaya ortak ediyoruz.”

“Mesleki eğitime destek”
Erol Gülmez, ülkemizin sürdürülebilir kalkınma sağlayabilmesinin nitelikli mesleki eğitim yoluyla gerçekleşeceğinin farkında olduklarını vurguluyor. Gülmez, bu farkındalıkla, attıkları her adımda meslek liselerini öncelediklerine değiniyor: “Bu yıl BEBKA projeleri kapsamında 3 mesleki ve teknik Anadolu lisesiyle işbirliği yaptık. Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB’ler) meslek liseleriyle işbirliği yapması ve mesleki eğitimi desteklemesi, gün sonunda kendi sanayicisine yaptığı hizmet oluyor. Okullar ne kadar ekipmanla donanırsa, atölyeler ne kadar çağa uygun olursa o okullardan mezun olan öğrenciler de istihdam açısından o kadar tercih edilir oluyor. Yeni dönemde de bölgemiz bünyesinde bir mesleki eğitim kursu hayata geçirme düşüncemiz var. Katmadeğer sağlayabilmek için mesleki eğitimi sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarıyla uyumlu hale getirmek zorundayız. Bunun için de bizim gibi OSB’lere büyük iş düşüyor."

“Fabrikadan geleceğe”
İlk, orta ve lise öğrencileriyle olduğu gibi üniversiteli öğrencilerle de dayanışma içinde olduklarını ifade eden Gülmez, şunları anlatıyor: “NOSAB ve NİLSİAD olarak, 2003 yılından beri 1000’e yakın öğrenciye burs imkânı sağlayarak, onların eğitimine ve hayata atılmalarına destek olduk. Bu yıl çok fazla burs başvurusu alınca, ülkemizin içinde bulunduğu koşulları da göz önünde bulundurarak, bir burs kampanyası yapmaya karar verdik. NİLSİAD öncülüğünde, bölgemizdeki her fabrikadan bir öğrencinin yıllık burs ücretini üstlenmesine vesile oluyoruz. Böylece hem NOSAB’da faaliyet gösteren sanayiciler arasındaki dayanışmayı büyüteceğiz hem de bu dayanışmayı diğer OSB’lere yayarak örnek olacağız. Eğitimin ülkemiz için öneminin farkında olarak, gençlerimizin eğitimine katkı sunmayı bir sorumluluk olarak benimsiyoruz. Mezun olan bursiyerlerimizin iş sahibi olup, ülkemizi ileriye götürmek için çalışmalarını görmek bizleri mutlu ediyor. Bölgemizdeki sanayicilerimiz arasındaki bu dayanışmayı artırmak, daha fazla gencimizin hayatına dokunmak ve bu birlikteliği diğer OSB’lerle de paylaşmak için tüm Bursalı sanayici ve işadamlarımızı kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz.”

“Eğitimler ve söyleşiler”
Erol Gülmez, “Bölgemizde faaliyet gösteren firmaların çalışanlarına yönelik oluşturduğumuz eğitim talep anketimiz vasıtasıyla bir eğitim programı oluşturduk ve 2019 yılını o eğitim programına göre planladık. Birbirinden farklı pek çok alanda, çoğu ulusal düzeyde tanınmış uzmanlarla NOSAB çalışanlarını bir araya getirdik” diyor.
Erol Gülmez, eğitim çalışmalarının yanı sıra NİLSİAD ile ortaklaşa düzenlenen “Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor” söyleşileriyle Bursa’yı Türkiye’de ve dünyada başarıyla tanıtan ünlü iş insanlarını buluşturmaya devam ettiklerini ifade ediyor: “NOSAB olarak mesleki eğitim gören öğrencilerin Bursa ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan, istihdam yaratan iş insanlarıyla buluşarak, rol model alacağı insanlarla diyalog kurabilmesini, onları tanımasını ve kendi geleceğini planlamasını ülkemizin geleceği açısından çok önemli buluyoruz. Bu sebeple iş insanlarının başarı hikâyelerini anlattığı söyleşilere, meslek lisesi öğrencilerini de mutlaka dâhil ediyoruz.”

NOSAB’ın 2020 projeleri
NOSAB’da, altyapı çalışmaları sürekli güncelleniyor, yenileniyor. “Bölge sanayicilerimizin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda hizmet anlayışımızı sürekli geliştiriyoruz. 2020 yılında da bu vizyonla hizmet vermeye devam edeceğiz” diyen Erol Gülmez, yeni yılda sosyal sorumluluk projelerini ve eğitimleri de hız kesmeden sürdüreceklerini açıklıyor: “Uzun süredir gündemimize almayı planladığımız ve 2020’de hayata geçireceğimiz yeni projelerimiz yolda. Önümüzdeki dönemde üniversite öğrencileriyle kariyer planlaması konusunda da bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Öte yandan, kadın erkek eşitliğine yönelik çalışmalarımız da olacak. Bu eşitliğin sağlanması adına, kadınların toplumsal yaşamda ve iş yaşamında desteklenmesi gerektiğini düşünerek eğitim programları ortaya koyacağız.”

Yorumlar (0)