banner565

banner472

banner458

banner457

EKOIQ; iklim krizine karşı Z Raporu

Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik odaklı yayın platformu EKOIQ, hazırladığı yeni dosyada Z kuşağının iklim krizi için önemini vurgulayan bir araştırma sunuyor.

HABER 16.02.2022, 10:30
725
EKOIQ; iklim krizine karşı Z Raporu

2010 yılından beri yayınlanan EKOIQ; 17 başlık altında toplanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için, iş dünyasından STK’lara, bilim insanlarından çocuklara kadar tüm birey ve kurumları kapsayan toplumsal birlikteliğin Türkiye’deki en güçlü iletişim araçlarından biridir. 2021’de dijital dönüşümüne başlayan EKOIQ, 98. sayısında ‘Kendisinin Bugünü Olmak İsteyen Gençlik’ üzerine hazırladığı ‘Z Raporu’nu dijital platformlarda takipçileriyle paylaşıyor.
Bugüne kadar 98 sayı, binlerce sayfa basılı ve çevirimiçi yayın yapan platformun Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru, gündelik yaşam kültürümüzün ve tüketim kalıplarımızın sürdürülebilir olmadığının artık açık bir gerçek haline geldiğini ve herkesin konfor alanlarından çıkarak değişime katılması gerektiğini söylüyor.
EKOIQ, iklim krizinden toplumsal cinsiyet eşitliği ve toplumsal eşitsizliklere kadar uzanan çalışmalarına 2022’de hız kazandırırken; iklim krizinden çıkışta, krizin en büyük mağdurlarından Z kuşağının önemli bir rol oynayacağını; herkesin onlara kulak vermesi gerektiğini ortaya koyan Z Raporu dosyasıyla tartışmayı ve dönüşümü genişletmeye çalışıyor.
“Dijital dünyaya doğmuş bu yeni iklim kuşağını tanımak, tüm bu sorunların üstesinden gelebilmeleri için kendi dünyalarını kurmalarına izin vermek ve onlara bu zorlu yolculukta eşlik etmekten başka ne yapabiliriz” sorusu çevresinde hazırlanan bu dosyayla EKOIQ, herkese ret edemeyeceği bir yeni bakış kazandırmaya çalışıyor.

Yorumlar (0)
banner557