banner565

banner472

banner458

banner457

Endüstri 4.0’a hazırlanan işletmelere yapay zeka destekli MES çözümü: ProjesisMOM

Projesis Üretim Yazılımları İşletme & Endüstri Koordinatörü Deniz Uğur Kemahlı, Projesis Üretim Yazılımları’nın 2021 yılında da en dikkat çeken çözümünün ProjesisMOM olacağını söyledi.

HABER 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:44
20643
Endüstri 4.0’a hazırlanan işletmelere yapay zeka destekli MES çözümü: ProjesisMOM

Projesis Üretim Yazılımları’nın temelleri 1998 yılında üretim danışmanlığı hizmeti vermek üzere Hasan Kemahlı tarafından atıldı. 2009 yılında üretim verimliliği için yazılımlar üretmeye başlayan firma, Yerli Malı belgesiyle Türkiye’deki teknoloji üretici firmalarının arasına girdi. Kuruluşundan itibaren tecrübeli kadrosu ve geniş iş ortağı ağıyla 100’ü aşkın işletmede ‘Üretim İzleme & Otomasyon’, ‘Günlük & Sonlu Kapasite Planlama’, ‘ERP’ ve diğer kurumsal yazılımlarla entegrasyon, ‘İleri İzlenebilirlik’, ‘Verilerle Yönetim’ ve ‘Yapay Zekâ’ gibi modülleriyle müşterilerine hizmet veriyor.
Projesis Üretim Yazılımları İşletme & Endüstri Koordinatörü Deniz Uğur Kemahlı, Projesis Üretim Yazılımları’nın geniş iş ortağı ağı sayesinde farklı firmaları bir araya getirerek bütünleşik olarak sektör ayırt etmeksizin tüm üretim işletmelerinde her konuda uçtan uca tam entegre çözümler sunabildiğini dile getiriyor.
Deniz Uğur Kemahlı, gelecek dönem hedeflerine ilişkin şunları söylüyor: “Projesis Üretim Yazılımları olarak 2021 yılında da geçmiş yıllardaki sürekli büyümemizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. Şirketimiz içerisindeki mevcut danışmanlık ve yazılım kapasitemizi en az 2 kat artırmak, iş ortağı ağımızdaki uyarlama kapasitesini de en az 3 kat artırmayı hedefliyoruz. Bu sırada hem mevcut platformumuzu geliştiriyor, hem de yeni platformumuzdaki geliştirmeleri tamamlıyor olacağız. Uzun vadede yeni platformumuzun tamamlanmasıyla ihracat operasyonumuza ağırlık vermek, yurtdışı pazarlarda kalıcı olacak bir iş ortağı ağı oluşturmak öncelikli hedeflerimiz.”

Geniş iş ortağı yapısıyla hızlı ve hesaplı çözüm: ProjesisMOM
Deniz Uğur Kemahlı, Projesis Üretim Yazılımları’nın öne çıkan MES çözümünün özellikleri hakkında şu bilgileri veriyor: “Projesis Üretim Yazılımları’nın ProjesisMOM ürünü, MES/MOM denilince akla gelen tüm özellikleri içinde barındırır. Tüm üretimin hammaddeden mamüle performans, duruş, kalite ve diğer analog makine bilgileriyle uçtan uca takip edilmesi, ERP ile tam entegre çalışması, Yapay Zeka modülü sayesinde sadece anlık olumsuzlukların değil, ileride yaşanma ihtimali olan olumsuzlukların tahminlenmesi ve önlem alınması, tercih edilirse tezgah planlamalarının otomatik olarak yapılması gibi birçok özelliği modüler olarak içinde barındırır. Geniş iş ortağı yapısı sayesinde üretim tesislerinin ihtiyacı olan tüm donanım/danışmanlık/yazılım hizmetlerini hızlı ve hesaplı olarak çeşitli firmalardan tedarik edebilmesini sağlar. Hem yerel sunucuda, hem uzak sunucularda, Cloud ve IoT sistemlerine uygun çözümleriyle Endüstri 4.0 kapsamında üretim tesislerinin isteklerine ve ihtiyaçlarına göre uyumlanabilen bir yapısı vardır.
ProjesisMOM 25 yıllık üretim tecrübesini içerisinde barındıran bir üründür. Bu nedenle üretim tesislerinin ihtiyacı olan özellikleri standart olarak içerisinde barındırır. Verimlilik, kapasite, bakım/onarım ve planlama gibi konularda sahip olduğu standart analiz ve raporlamalarla işletmelerin operasyonel maliyetlerini azaltmak için yapacağı tüm faaliyetlerin analiz altyapısını oluşturur. Parametrik yapısıyla kod yazmaya gerek kalmadan farklı sektörlerdeki üretim tesislerine istenilen ölçeklerde uyarlanabilir. PLC’lerle farklı protokoller üzerinden haberleşebilir, PLC’si olmayan ya da PLC’sine erişim olmayan makinelerden veri toplayabilir. Birçok farklı ERP sistemiyle ile haberleşebilir, diğer kurumsal yazılımlarla (PLM, BPM vb.) entegre olarak çalışabilir.”

Yorumlar (0)