banner565

banner472

banner458

banner457

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli: “Gelecek 50 yılı planlıyoruz”

Türkiye’nin en büyük ikinci organize sanayi bölgesi olan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor. Son 10 yılın yatırım rekorunu kırdıklarını aktaran Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, bölgenin sadece bugünü ve yarını değil, gelecek 50 yılını planladıklarını belirtti.

HABER 01.01.2021, 00:01 29.01.2021, 09:49
28222
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli: “Gelecek 50 yılı planlıyoruz”

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Eskişehir OSB’nin mükemmel altyapısının, yeni yatırımlar açısından bölgemizi cazip bir noktaya taşıdığını görüyoruz. Bu kapsamda 2020’nin ilk 11 aylık döneminde 42 yeni yatırımcıya toplam 879 bin m2’lik yer tahsis ettik. Bu rakam ile yıllık bazda son 10 yılın arsa tahsis ve alan rekorunu kırmış durumdayız. Bölgemize yeni yatırımlar kazandırmak konusunda yönetim olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
2020’de pandemiye rağmen pek çok önemli çalışmaya imza attıklarını ifade eden Başkan Küpeli, 2021’de yürütülecek çalışmalara ilişkin şunları söyledi: “2019’da bir hayali gerçekleştirdiğimiz ‘Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ ana kampüsü inşaatımızı tamamladık. Bir diğer önemli yatırımımız olan ‘Yaşam Merkezi’ projemizde son sürat inşaat çalışmalarımız sürüyor. 150 bin m2’den oluşan ‘Yaşam Merkezi’mizin tamamlanan bölümlerini sırayla 2021’de hizmete sunmuş olacağız. Yatırımların tüm hızıyla sürdüğü 1. Gelişme Bölgemiz’de de yine 2021’de altyapı çalışmalarını yapmayı ve yatırımcılarımıza arsa üretmeyi sürdüreceğiz. Türkiye’nin en yeşil ve çevreci OSB’si olan Eskişehir OSB’de yoğun bir ağaçlandırma çalışmasına yine devam edeceğiz, önümüzdeki günlerde OSB içinde 15 bin yeni ağaç fidanı dikeceğiz. 2021’de Eskişehir OSB’nin içinde yerleşim büyüdüğü ve talep arttığı için planlamasını yaptığımız üçüncü yeni Camimizi inşa ederek, ibadete açacağız. OSB 1. Gelişme Bölgesi’ndeki yatırımcı firmalarımızın basit ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri küçük bir ticari merkezi de 2021 yılı içinde kullanıma sunacağız.”
1. Gelişme Bölgesi’ne yoğun ilgi: Nadir Küpeli, yatırımcıların bölgeye yoğun bir ilgisi bulunduğunu, özellikle 1. Gelişme Bölgesi’nden arsa tahsislerinin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi: “Son 4 yıldır, İmişehir’deki 1. Gelişme Bölgemiz’den yatırımcılarımıza arsa tahsisi yapıyorduk, 2020’de bu bölgemizden 32 yeni yatırımcıya daha arsa tahsisi gerçekleştirdik. Yeni yatırım için yer arayan her yatırımcımıza istediği büyüklükte arsayı hemen tahsis ediyoruz.”
Başkan Küpeli, Eskişehir OSB’nin 50 yılını planladıklarını anlattı: “Eskişehir OSB Yönetim Kurulu olarak sadece bugünü ve yarını değil, gelecek 50 yılı planlıyoruz. Eskişehir OSB’nin 50 yıl projeksiyonunda neye ihtiyacı olacak hep bu amaçla düşünüyor ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz. Kalkınma ve refah için sanayileşmek ve üretimden başka yolumuz olmadığına inanarak, yeni yatırımlarımızla sanayicimize en uygun yatırım ve üretimi ortamı sağlamak için aralıksız çalışıyoruz.”
İhracatta hedef 2.5 milyar dolar: İhracat ağırlıklı sanayi yapısına sahip Bölge’de 100’ü aşkın ihracatçı firma bulunduğunu belirten Başkan Küpeli, devreye giren yeni yatırımlarla birlikte Eskişehir OSB’den yapılan ihracatın 2023’te 2.5 milyar dolar rakamına ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı.

Yorumlar (0)