banner565

banner472

banner458

banner457

Evolog Lojistik, Reefer konteyner taşımacılığında büyüyor

Türkiye’de entegre lojistik hizmeti sunan Evolog Lojistik, Reefer konteyner taşımacılığında da ihracatçıların yanında yer alıyor. Evolog Lojistik Denizyolu Direktörü Vesile Somyak, “İstanbul ve İzmir’deki ekibimize, yıl sonuna kadar Bursa ve Mersin şube yapılanmalarını da ekleyerek ana limanlarımızın bulunduğu illerde denizyolu yapılandırmamızı geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

HABER 01.07.2022, 00:01 27.07.2022, 09:38
21342
Evolog Lojistik, Reefer konteyner taşımacılığında büyüyor

İstanbul merkezli olmak üzere 2013 yılında kurulan Evolog Lojistik, Bursa, İzmir, Denizli, Adana, İstanbul Havalimanı ofislerinden tüm Türkiye’de entegre lojistik hizmeti sunuyor. Şirketin kara, hava, denizyolu taşımacılığı hizmetlerinin yanı sıra İstanbul Hadımköy’de ve Çatalca’da bulunan toplam 36.000 m2’lik tesislerinde ihracat x-dock operasyonları, gümrüklü antrepo, depolama, perakende sektöründeki müşterilerine de mağaza ve WEB sipariş hazırlama ve konularında da çalışmaları bulunuyor.
Evolog Lojistik’in Türkiye dışında Danimarka’da taşımacılık ve e-ticaret lojistiği odaklı EvoLog Logistix AS, Almanya’da satış faaliyetlerini yürüten Evolog Logistik GmbH, Azerbaycan’da tüm taşıma modlarında hizmet veren EvoLog Azerbaycan MMC iştirakleri yer alıyor.
Evolog Lojistik’in, İsveç’te sürdürdükleri exclusive işbirliklerinin yanı sıra Kuzey Afrika ve Fransa’da havayolu ve denizyolu taşımacılığında sektörün öncülerinden Militzer&Munch ile 2022’nin başında exclusive anlaşması ile konsol taşımacılık konusunda da işbirlikleri başlamış durumda.
Denizyolu taşımacılığında ihracat, ithalat ve cross taşıma hizmetleri ile hem komple konteyner hem parsiyel taşıma hizmetlerinde tüm Dünya limanları için geniş hizmet ağı sunduklarını belirten Evolog Lojistik Denizyolu Direktörü Vesile Somyak, “Tekstil, demir çelik, elektronik, beyaz eşya, maden, gıda ürünleri, kimyevi maddeler başlıca çalışmakta olduğumuz sektörler. Global navlun anlaşmalarımız, rekabetçi navlun ve ekipman garantili çözümler, anlık yük takip sistemimiz ile müşterilerimizin tedarik zinciri devamlılığını sağlamakta önemli bir rol oynuyoruz” diyor.
Müşteri taleplerini doğru anlayıp, onlara optimum fayda sağlayacak şekilde doğru ulaşım yöntemleri konusunda bilgi verdiklerini ifade eden Somyak, zaman ve maliyet planlamaları konularında çözümler sunduklarını kaydediyor.
Somyak, şunları söylüyor: “Ticaret yapacakları ülkelerin içlerinde bulunduğu siyasal / fiziksel koşulları ve bu koşullardan ne şekilde ticaretlerinin etkilenebileceğini paylaşarak çözüm ortakları olduğumuzu hissettirmekte ve bu görev bilinci ile tüm müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Pandemi döneminde Çin’den denizyolu navlunlarının Pandemi öncesine göre yaklaşık 4-5 kat kadar yükselmesi Avrupa ülkelerinin gözünü Türkiye’ye çevirdi. Bu dönemde Avrupa için önemli bir pazar olan Türkiye’nin öne çıkması, Evolog olarak bu pazardaki mevcut deneyimimiz ile müşterilerimizi ihtiyaçları doğrultusunda doğru yönlendirmemizi sağladı.”
Somyak, Danimarka ofislerinin uzman kadrosunun ve o bölgedeki armatörlerle olan küresel anlaşmaların kendilerine Türkiye-Danimarka hem de Danimarka’dan tüm Dünya limanlarına hizmet ağlarını genişletmelerini sağladıklarını vurguluyor.
2022 senesinin ilk yarısında bir önceki yıla göre hedefledikleri farklı bölgelerde daha aktif olma, ürün bazında uzman kadrolaşma ve TEU kapasitelerini arttırma hedeflerine ulaştıklarını söyleyen Somyak, “Denizyolunda Rusya bölgesi için halihazırda mevcut olan yüksek hacimli komple konteyner taşımalarımıza ek olarak, parsiyel konteyner hizmeti vermeye başladık. Bu servisimizin bu yılın sonuna kadar hacmini artırma yönünde çalışmalarımız devam etmekte” açıklamasını yapıyor.
Reefer konteyner taşımacılığına 2022 yılı başında yatırım yaptıklarını belirten Somyak, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu konuda ihtiyacı olan tüm ihracatçılarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere hazırız. İstanbul ve İzmir’deki mevcut ekibimize, 2022 sonuna kadar Bursa ve Mersin şube yapılanmalarını da ekleyerek ana limanlarımızın bulunduğu illerde denizyolu yapılandırmamızı geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Yorumlar (0)