banner565

banner472

banner458

banner457

FNG Kurucu Ortağı Ahmet Özel: “Denizli’den dünyayı hedefliyoruz”

Pamukkale Teknokent firmalarından First Nations Games, hazırlık süreçlerini tamamladığı üç oyunda son aşamaya geldi. Temalı PC oyunu alanında faaliyet yürüten FNG Kurucu Ortağı Ahmet Özel, “Bu yıl Steam üzerinden ilk oyunumuzu piyasaya sunacağız. İlk aşamada 500 bin satış ile yaklaşık 15 milyon dolarlık gelir hedefliyoruz” dedi.

HABER 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:05
17188
FNG Kurucu Ortağı Ahmet Özel: “Denizli’den dünyayı hedefliyoruz”

Girişimci Ahmet Özel’in İsveçli arkadaşı Marcus Melcher ile biraraya gelerek kurduğu First Nations Games (FNG), 2018’den bu yana Pamukkale Teknokent’te faaliyet yürütüyor. First Nations Games’in kuruluşunu 5 yıl planladıklarını kaydeden Ahmet Özel, “PC oyunları alanında faaliyet yürütüyoruz. Şu anda 3 farklı temalı PC oyunu üzerinde çalışıyoruz. Pamukkale Teknopark’ta bulunan ofisimizde 5 kişilik bir ekibimiz bulunuyor” dedi.

Geliştirdikleri oyunları sadece para kazanmak üzerine kurgulamadıklarını kaydeden Özel, “Hedefsiz, konu içermeyen oyunlar yerine; beyin fonksiyonlarını kullandıran, değer zinciri yaklaşımı olan, temasıyla oyuncuya özel hissiyat sağlayan, bunu yaparken ahlaki değerleri de prensip edinen oyunlar geliştirmek gayesiyle çalışıyoruz. Oyunlarımızın tek kişilik dahi olsa bir konu içermesine gayret ediyoruz. Her farklı alanda geliştirdiğimiz oyunda bu kaygıyı taşıyoruz” diye konuştu. Oyunlarını dünyaca ünlü Steam platformu üzerinden tüketiciye sunacaklarını aktaran Özel,  şunları ifade etti: “Bilgisayar ile oyun oynayanların en büyük dijital dağıtım kanalı olan Steam üzerinden oyunlarımızı dünyaya sunacağız. Dünya genelinde Steam’ın 1 milyar kullanıcısı bulunuyor. Oyunun dağıtım, pazarlama ve yaygınlaştırmasını Steam yürütüyor. Steam ile oyunlar çevirimiçi olarak indiriliyor ve kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. Steam’ın en büyük artısı; müşteri ile irtibata geçmesi. Henüz net bir gelir ön görmedik ancak ilk aşamada 500 bin satışla yaklaşık 15 milyon dolarlık bir gelir hedefliyoruz.”

“Oyun sektörü Türkiye’de girişimciliğin en önemli yeni adresi olabilir”
Oyun sektöründe Türkiye’nin ciddi bir potansiyel barındırdığına dikkat çeken Ahmet Özel, sektörde faaliyet yürütenlerin oyun sektörü girişimcilerinin özverili ve işine tutkuyla bağlı insanlardan oluştuğunu dile getirdi. Dijital dünyanın yeni iş modellerinden birinin oyun sektörü olduğunu hatırlatan Özel, şunları söyledi: “İnsan aklının sermaye olabildiği ender mesleklerden biridir yazılım. Oyun sektörü işte bu sermayenin gücüyle gelişiyor ve yüzbinlerce insana keyifli, eğlenceli ve öğretici bir pencere açıyor. Şu anda First Nations Games olarak yaratıcılığımıza ve niyetimize güveniyoruz. Şu aşamada bütçeyi çok büyütmeden iyi bir oyun yaratmaya gayret ediyoruz.”

Bu yıl bir oyun piyasaya sürülecek
FNG’nin ticarileşebilir 3 farklı ürünü bulunuyor. Birbiriyle bağlantılı ama bağımsız olarak kurgulanan oyun projelerinden bahseden Özel, “Oyundan çok insana özgürlük duygusu veren bir tema üzerine çalışıyoruz. Ara müzikler ve seslendirmelerde ince eleyip sık dokuyoruz. Kızılderili karakterlerden oluşan macera oyunumuzda ekipler birlikte oynayacak. Oyunu geliştirirken Amerika’daki Kızılderili Eyaleti’nin incelemesini ve onların kültürel değerlerini yakından inceledik. Lehçelerinden de yararlandık. İkinci oyunumuz ise kukla karakterlerden oluşuyor ve ortaçağda geçiyor. Konsept olarak elle çizilmiş tasarımlar oluşturduk. Üçüncü oyunumuz ise denizcilik üzerine. 3 boyutlu ve oyuncunun içine birebir girdiği, limanlar ve adalardan oluşan bir oyun. 3 oyun projemizden biri bu yıl piyasaya çıkacak ve dışarıdan hiçbir destek almadık” dedi. Dijitalleşmeyle bazı sektörlerde kalifiye işgücüne ulaşmanın önündeki engellerin kalktığını hatırlatan Ahmet Özel, öncelikle Denizli’nin önemli bir potansiyel barındırdığını, akademisyenlerle işbirliği içinde olduklarını paylaştı. Emekleme aşamasındaki oyun sektörünün Türkiye’de destekler ve teşviklerle güçlendirilmesini isteyen, Kanada, İsveç ve İrlanda’nın sunduğu imkanları örnek gösteren Özel, “Liyakat sahibi insanların yönetimde ve bürokraside olduğu kurumlar, bu sektörün önünü açacaktır. Fırsat eşitliği sağlanmalı. Bunlar sağlanırsa Türkiye’nin en büyük unicorn yatırımları bu alandan çıkabilir” dedi.

Yorumlar (0)