banner565

banner472

banner458

banner457

Fornax çözümleri ile daha verimli üretim

Fornax Firma Kurucu Ortağı, Genel Koordinatörü, Metalurji ve Malzeme Yüksek Mühendisi Cihan Balaban, özellikle MES çözümleriyle müşterilerinin üretim verimliliklerini artırdıklarını belirterek, “Fornax olarak, gerek sektörel tecrübe, gerekse doğru çözümlerle 2022 yılında hedeflerimizi tamamlayarak bitireceğimize inanıyorum” dedi.

HABER 01.01.2022, 00:01 29.01.2022, 14:01
20774
Fornax çözümleri ile daha verimli üretim

Endüstriyel mühendislik ve yazılım alanında hizmet veren Fornax, 2019 yılında, kendi alanlarında tecrübeli 3 ortak tarafından İstanbul’da kuruldu. Kısa süre içerisinde de hem market bilgisi hem de tecrübesi sayesinde özellikle ‘Isıl İşlem’ sektöründe önde gelen tedarikçi firmalar arasında yer alan Fornax, mühendislik kanadında Self Reküparatif Yakıcı İmalatçısı Alman WS (Flox) ve Fırın Atmosfer Kontrol Sistemleri üreticisi Amerikan Super Systems firmalarının Türkiye temsilciliklerini yapıyor.
Endüstriyel fırınlara mekanik bakım, onarım, modernizasyon hizmetleri Aynı zamanda bu ürünlerin yurt içi ve dışı servislerini veren firma ayrıca bir ısıl işlem tesisinde yer alan endüstriyel fırınların tamamına mekanik bakım, onarım ve modernizasyon hizmetleri sağlıyor. Fornax, yazılım bölümünde ise isteğe bağlı programlar yazıyor.

Yüksek verimli yakma sistemleri, üretimde verimliliği arttırıyor
Cihan Balaban, özellikle enerji sarfiyatlarının ön plana alındığı son dönemler de WS firmasının Self Reküparatif ürünleri ile yüzde 92 verimliliklere varan yakıcıların tedarikini sağladıklarını dile getirdi.
Atmosfer kontrol ekipmanlarında Super System Firması’nın ürünleri ile 3 Gaz Analiz, Oksijen Probu, TUS cihazları gibi CQI9 gereksinimi olan ekipmanların satışını gerçekleştirdiklerini belirten Cihan Balaban, “Tabii bunların yanında en önemlisi proses bilgimizle ön planda olmaya çalışıyoruz” dedi.
Fornax olarak kuruldukları günden itibaren ‘Endüstriyel Yazılım’ alanında Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen firmaları arasında olma vizyonunu benimsediklerinin altını çizen Balaban, “Genel itibari ile şu an için yatırımlarımız yazılım kanadına yapılmaktadır. Geçen sene başlayan, halen devam eden ve önümüzdeki birkaç yıl etkisini sürdüreceğini düşündüğümüz, tüm Dünya için yeni bir deneyim olan Pandemi sürecini işlerimizi artırarak atlattık. En önemlisi bu süreçte tüm projelerimizi eksiksiz bir şekilde teslim ettik” açıklamasını yaptı.
Fornax Firma Kurucu Ortağı, Genel Koordinatör, Metalurji ve Malzeme Yüksek Mühendisi Cihan Balaban, “Bunlar basit kayıt programları olabildiği gibi birçok makinanın tek bir yerden kontrolünün sağlandığı SCADA programları da olabilir. Yüzde 92’e varan yanma verimlilikleri ile yüksek performanslı fırınların üretimine katkı sağlıyor” diye konuştu.
2022 yılının 2021 yılına göre çok daha zor geçeceğini düşündüklerini ifade eden Balaban, Fornax’ın 2022 yılında gerek sektörel tecrübe, gerekse doğru çözümlerle hedeflerine ulaşacağını kaydetti.

Yorumlar (0)
banner557