banner565

banner472

banner458

banner457

Fornax globale açılmayı hedefliyor

Yazılım ve endüstriyel kuruluşlar için mühendislik hizmetleri sunan Fornax Mühendislik ve Yazılım, küreselde büyüme hedefiyle koşuyor. Fornax Mühendislik ve Yazılım Genel Müdürü Cihan Balaban, kısa dönemde istihdamı artıracaklarını belirterek, “Uzun vadede paket programlarımızın geliştirilmesine öncelik verip İhracata yönelmek en öncelikli hedeflerimiz arasında” diyor.

HABER 01.10.2021, 00:01 27.10.2021, 09:22
25973
Fornax globale açılmayı hedefliyor

Kendi alanlarında tecrübeli 3 ortak tarafından 2019 yılında kurulan Fornax Mühendislik ve Yazılım Sanayi Ticaret A.Ş., kısa sürede ısıl işlem sektörünün önde gelen tedarikçi firmaları arasında yerini aldı. Fornax Mühendislik ve Yazılım, ‘yazılım’ ve endüstriyel kuruluşlar için ‘mühendislik’ hizmetleri sunuyor.

MES’ten SCADA’ya ve Endüstri 4.0’a uzanan yazılım çözümleri
Fornax Mühendislik ve Yazılım Genel Müdürü Cihan Balaban, takip ettikleri güncel teknoloji ve akımların Fornax’ı rakiplerinden ayrıştırarak yenilikçi bir kimliğe büründürdüğünü söylüyor. Fornax’ın yazılım faaliyetleri arasında; MES çözümleri, SCADA yazılımları, otomasyon sistemleri, mobil uygulamalar, machine learning (makine öğrenmesi) ve big data (büyük veri) gibi çalışma kolları bulunduğunu belirten Cihan Balaban, ayrıca robot teknolojileri ve Endüstri 4.0 ile de yakından ilgilendiklerini aktarıyor.


Mühendislik alanında uluslararası firmaların Türkiye temsilcilikleri

Cihan Balaban, mühendislik faaliyetlerinde de metalurji sektörünü baz alan çözümler sunduklarını, endüstriyel fırın parçaları, ikinci el fırınlar ve bir ısıl işlem tesisindeki tüm fırınların tamamına bakım onarım ve modernizasyon hizmetleri gibi faaliyetleri yıllardır sürdürdüklerini anlatıyor: “Fırınların ekspertiz raporunu hazırlayabilir, onları onarabilir veya monte edip sökebiliriz. Mühendislik tarafında da Dünya’nın kendi alanlarındaki en iyi firmalarının Türkiye temsilciliklerini yapmaktayız. Mühendislik alanında Dünya’nın kendi alanında en iyileri diyebileceğimiz atmosfer kontrol ekipmanı üreticisi Amerikan Super Systems firmasının ve verimlilikleri Alman Hükümeti tarafından onaylanmış self rekuparatif yakıcı imalatçısı WS firmasının Türkiye temsilciliklerini yapmaktayız. Ayrıca bu firmaların yurt içi ve yurt dışı servis hizmetlerini de sağlamaktayız.”

MES ile üretim verimliliğini artırmak
Cihan Balaban, yazılım alanında da isteğe bağlı programlar yazdıklarını dile getiriyor: “Bunlar basit kayıt programları olabildiği gibi, birçok makinanın tek bir yerden kontrolünün sağlandığı SCADA programları da olabilir. Özellikle MES çözümlerimizle fabrikaların kendi ERP programlarıyla entegre çalışan tüm dataların tek bir çatı altında toplanıp, yorumlandığı programlarla müşterilerimizin üretim verimliliklerini artırmaktayız.”

Cihan Balaban, MES’in işletmelere faydalarına da değiniyor: “Üretim yönetiminde doğru talimatların verilmesi, gerçek zamanlı verilerle üretimin yönetilmesi, daha detaylı kontrollerin gerçekleşmesi, pazara sürme ihtiyacı ve görünürlük elde etmek için MES gereklidir. Üretim yönetim sistemi üretim departmanı, mühendislik büro ve kalite departmanı için kılavuz niteliğinde bir sistemdir. İşletmenin pazar taleplerini karşılaması, yeniliklere ayak uydurması, bilgiye doğru şekilde ve zamanında ulaşması, çalışmalarını güçlendirmesi, üretim programlarını karşılaması ve üretim hacmine ulaşmasında üretim yönetim sistemi oldukça etkilidir.”

MES çözümlerinde müşteriye özel hizmet
Fornax’ın esnek alt yapısı sayesinde MES çözümlerinde, müşteriler özelinde işleyiş akışı ve raporlama modüllerini güncelleyebildiklerini belirten Balaban, günümüz teknolojisinde web alt yapısını kullanarak multiplatform cihaz desteği sağladıklarını aktarıyor: “Bu teknoloji sayesinde diğer kurulu uygulamalarla kolay entegrasyon, bizi rekabette bir adım öne taşıyor. Firmamızın PLC otomasyon ve SCADA konularındaki tecrübe ve işgücü, MES yazılımlarını kurgularken veri toplama ve işleme konularında bir yazılım şirketi olarak bizi daha avantajlı kılmaktadır.”

Öncelikli hedef istihdam ve ihracat
Cihan Balaban, 2021’de tüm imalatçıların üretimlerindeki artışın özellikle SCADA ve MES çözümlerinde müşteri sayılarının artmasında etkili olduğunu kaydediyor ve Fornax’ın 2021 yılı ve uzun vadeli hedeflerini paylaşıyor: “Bu yıl, hem mühendislik hem de yazılım bölümüne yeni çalışma arkadaşları katarak gücümüzü arttırdık. Kısa dönemde yazılım bölümüne en az 2 çalışma arkadaşı daha katmayı planlıyoruz. Uzun vadede paket programlarımızın geliştirilmesine öncelik verip ihracata yönelmek en öncelikli hedeflerimiz arasında.”

Yorumlar (0)