banner565

banner472

banner458

banner457

Fornax Mühendislik ve Yazılım, global marka olma hedefiyle koşuyor 

Fornax Mühendislik ve Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı, Metalurji ve Malzeme Yüksek Mühendisi Cihan Balaban, önümüzdeki 3 yılda artık tüm ‘Dünya’ya hitap eden yazılım ürünleri bulunan bir firma olmayı hedeflediklerini açıklıyor:

HABER 01.02.2021, 00:01 27.02.2021, 12:44
20232
Fornax Mühendislik ve Yazılım, global marka olma hedefiyle koşuyor 

“5 ve 7. yıl stratejik büyüme planlarının sonunda artık en az bir yabancı ülkede ofisi bulunan, satışlarının çoğu ihracata dayalı bir firma olacağımıza inanıyoruz.”
Fornax Mühendislik ve Yazılım, 2019 yılında, kendi alanlarında tecrübeli 3 ortak tarafından İstanbul’da kuruldu.  Fornax Mühendislik ve Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı, Metalurji ve Malzeme Yüksek Mühendisi Cihan Balaban, temel olarak ‘Mühendislik’ ve ‘Yazılım’ olarak 2 departmandan oluşan şirketin, kısa sürede pazar bilgisi ve tecrübesi sayesinde özellikle ısıl işlem sektöründe önde gelen tedarikçi firmalar arasında yerini aldığını anlatıyor: “Fornax Mühendislik ve Yazılım, adından da anlaşılacağı üzere ‘yazılım’ ve endüstriyel kuruluşlar için ‘mühendislik’ hizmetleri sunan bir firmadır. Takip ettiği güncel teknoloji ve akımlar, firmamızı benzerlerinden ayırarak yenilikçi bir kimliğe büründürüyor.”
Fornax Mühendislik ve Yazılım’ın yazılım faaliyetleri arasında; MES çözümleri, SCADA yazılımları, Otomasyon sistemleri, mobil uygulamalar, machine learning ve big data gibi çalışma kolları bulunduğunu aktaran Cihan Balaban, ayrıca robot teknolojileri ve Endüstri 4.0 ile de yakından ilgilendiklerini söylüyor: “Diğer bir kolumuz olan mühendislik faaliyetleri ise metalurji sektörünü baz alan çözümler sunar. Endüstriyel fırın parçaları, ikinci el fırınlar, fırın bakım onarım ve modernizasyonları gibi faaliyetleri yıllardır sürdürmekteyiz. Fırınlarınızın ekspertiz raporunu hazırlayabilir, onları onarabilir ya da monte edip sökebiliriz. Bir Isıl İşlem tesisinde yer alan fırınların tamamına mekanik bakım, onarım ve modernizasyon hizmetleri sağlamaktayız.”

Şirkete özel yazılımlarla MES çözümleri
Cihan Balaban, yazılım alanında, şirketlere isteğe bağlı programlar yazdıklarını da dile getiriyor: “Bunlar basit kayıt programları olabildiği gibi, birçok makinanın tek bir yerden kontrolünün sağlandığı SCADA programları da olabilir. Özellikle MES çözümlerimizle fabrikaların kendi ERP programları ile entegre çalışan tüm dataların tek bir çatı altında toplanıp, yorumlandığı programlar ile müşterilerimizin üretim verimliliklerini arttırmaktayız.”
Cihan Balaban, “Özellikle müşterilerimizin kendi fabrikalarına ve işletme kültürlerine uygun programlar geliştirmemiz bizlerin tercih edilmemize öncü olmaktadır. Sanayi kökenli olmamız, sahada mavi yaka ve beyaz yaka tabir edeceğimiz personelle aynı ortamda sürekli dirsek temasında olmamız, bizlerle çalışan müşterilerimizin dijitalleşmeye geçiş süreçlerini kısaltmaktadır” diye konuşuyor.
Cihan Balaban, şirketin önümüzdeki dönem hedeflerini ise şu sözlerle özetliyor: “Fornax olarak kurulduğumuz günden itibaren ‘Endüstriyel Yazılım’ alanında Türkiye’nin ve ‘Dünya’nın önde gelen firmaları arasında olma vizyonunu benimsedik. Genel itibari ile şu an için yatırımlarımız yazılım kanadına yapılmaktadır. Geçen sene başlayan, halen devam eden ve önümüzdeki birkaç yıl etkisini sürdüreceğini düşündüğümüz, tüm Dünya için yeni bir deneyim olan pandemi sürecini işlerimizi artırarak atlattık. En önemlisi bu süreçte tüm projelerimizi eksiksiz bir şekilde teslim ettik. Bu yıl ve önümüzdeki yıl bizler için hem ‘Yazılım’ hem de ‘Mühendislik’ bölümlerimizi büyüterek geçecektir. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde ise artık tüm ‘Dünya’ya hitap eden yazılım ürünleri bulunan bir firma olmayı hedefliyoruz. 5 ve 7. yıl stratejik büyüme planlarının sonunda artık en az bir yabancı ülkede ofisi bulunan, satışlarının çoğu ihracata dayalı bir firma olacağımıza inanıyoruz."

Yorumlar (0)
banner557