banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Güzeller OSB’de Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji açıldı; “Özel okulda ücretsiz eğitim”

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi ve Final Okulları özel bir projede güçlerini birleştirdi. Her iki kurum endüstrinin ara eleman açığını gidermek amacıyla eğitime yatırım yaptı. Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı (GGOSB) Adem Ceylan ve Bölge yönetimi, OSB’yi adeta bir eğitim kampüsü haline getirdi.

HABER 01.08.2019, 07:56 16.12.2022, 11:00
25476
Gebze Güzeller OSB’de Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji açıldı; “Özel okulda ücretsiz eğitim”

Geçtiğimiz yıllarda OSB çalışanlarının çocuklarına Türkiye’nin en donanımlı kreşini kuran Gebze Güzeller OSB Yönetimi, şimdi de sanayideki teknik eleman açığını gidermek için önemli bir hizmeti hayata geçiriyor. Aslen Matematik Öğretmeni olan Adem Ceylan şahsına ait araziyi OSB tüzel kişiliğe bağışlayarak Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Final Okulları ile ortaklaşa Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’ni kurdu. 10 bin m2’lik arazide yapımı biten ve 22 bin m2’lik kapalı alana sahip dev bir tesis haline gelen okulda ilk dönem iki bölümde 390 öğrencinin öğrenim görmesi hedefleniyor. Okulun toplam kapasitesi ise 1600 öğrenci. Üniversite kalitesinde kurulan kolejin en dikkat çeken özelliği ise özel okulda ücretsiz eğitim verilmesi.
Okulun ilk resmi tanıtımının yapıldığı basın toplantısına Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Birlik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Telli, GGOSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, GGOSB Bölge Müdürü Edip Saatcioğlu’nun yanı sıra çok sayıda medya temsilcisi katıldı.
Adem Ceylan, toplantı katılımcılarına okul binasını gezdirerek, bilgiler verdi. Ardından Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Eğitim Koordinatörü Oğuzhan Ceylan ise sunumunda, Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nin; 38 derslik, 18 atölye, 16 laboratuvar, 1 kütüphane, 2 teknik resim atölyesi, 500 kişi kapasiteli spor salonu, 1 halı saha 15 grup çalışma odası, 2 kantin, 800 kişilik yemekhane salonu ve yeşil alanlardan oluştuğunu paylaştı. Ceylan, elektrik-elektronik ve bilişim teknolojileri olarak başlangıçta 2 bölüm açtıklarını, önümüzdeki yıllarda endüstriyel otomosyan, metal, makine gibi bölümleri de açmayı planladıklarını açıkladı.
“Bu okul bir başlangıç”: Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, bu projenin iyi noktalara geleceğine dikkat çekti: “Adem Ceylan başkanımızın ve Final Okulları’nın katkısıyla kurulan bu tesis ülkeye güzel bir örnek olacak. Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nde eğitim alan öğrenciler Türkiye’nin geleceğine büyük katkı sunacak. Gebze bir ilçe olabilir ancak nitelikli eleman yetiştirmek için her şeye sahip. Sayın Bakanımız mesleki liselerin yapılanmasını tekrar dizayn ediyor. Mesleki liselerin onurunu hep birlikte yükseltmeliyiz. Bu okul bir başlangıç, ümit ediyorum ki elbirliği ile yeni bir modelle güzel okullar açarız ve buradan ülkesine faydalı olan insanlar yetiştiririz. Sektörün, fabrikanın, ülkenin aranan elemanlarını yetiştirmek için bu kuruma hep beraber sahip çıkmalıyız. İnşallah hep birlikte bu projeyi en iyi noktaya getireceğiz.”
Önce eğitim, sonra iş imkanı: GGOSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, şunları söyledi: “Okulumuz resmen açıldı, kayıtlarımıza başladık. ASELSAN gibi birçok kurumla protokollerimizi imzaladık, okulumuzda eğitimi sona eren öğrencilerimiz bu sayede Türkiye’nin lokomotif firmalarında staj ve çalışma önceliğini elde edecek. En büyük amacımız hiçbir yavrumuzun bu okul sonrası işsiz kalmaması olacak. Çok emek sarf ettik, üniversite ayarında bir kolej oluşturduk. Türkiye’ye örnek olacağımızı düşünüyorum, sadece öğretmenlerimiz değil alanında öncü firmaların yöneticileri de dersler verecek. Aynı zamanda ilçemizde üniversitemiz GTÜ ile sağlanan sanayi-üniversite işbirliğini bu kolejle daha da ileri götüreceğiz. Ben bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum, Final Okulları kalitesiyle Türkiye’nin bu koleji konuşacağına eminim.”
“Meslek lisesi memleket meselesi”: Final Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel, şunları dile getirdi: “Final olarak ilk teknik kolejimizi açmış bulunuyoruz. Bugüne kadar 4 milyon 210 bin öğrencinin hayatına dokunduk, meslek lisesinin bir memleket meselesi olduğunu düşünüyoruz. İnşallah eğitim öğretim kadrosuyla ve yapmış olduğu anlaşmalarla Türkiye’nin örnek bir kolejini oluşturacağız. Biz de Final olarak 40 yıllık tecrübemiz ve 430’un üzerindeki eğitim kampüsümüzle Gebze’den başlayan bu modeli Türkiye geneline yayacağız. İlk defa Final markasına bir isim eklemiştir çünkü Adem Bey buraya gönlünü koymuş, onun adıyla çok güzel çalışmalar yapacağıma inanıyorum.”

Yorumlar (1)
. 4 yıl önce
Merhabalar bu liseye öğrenci için puan isteniyormu öğrene bilirmiyim