banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Ticaret Odası, Gebze iş dünyası ve ülke ekonomisi için çalışıyor

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, yürüttükleri projeler, çalışmalar ve hayata geçirdikleri uygulamalar ve verdikleri desteklerle, Covid-19 Salgını sürecinde olduğu gibi ‘normalleşme’ süreci ve sonrasında Gebzeliler’in ve Gebze iş dünyasının yanı başında olmaya devam edeceklerini söylüyor.

HABER 01.07.2020, 00:07 29.07.2020, 20:47
19044
Gebze Ticaret Odası, Gebze iş dünyası ve ülke ekonomisi için çalışıyor

Gebze Ticaret Odası, Covid-19 sürecinde de iş dünyasının hayatını kolaylaştıran çalışmalara imza attı ve atmaya devam ediyor.  Covid-19 Salgını sürecinde yürüttüğü çalışmalar, projeler, uygulamalar ve bağışlarla üyelerinin ve iş dünyasının ve Gebzeliler’in yanı başında yer alarak onları destekleyen Gebze Ticaret Odası, normalleşme sürecinde de üyelerine, iş dünyasına ve ekonomiye katkılarını sürdürüyor.
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının hem sosyal, hem ekonomik anlamda oluşturduğu sıkıntıları en kısa zamanda ve en az zararla çözdüğümüz bu süreci iş dünyası olarak hep birlikte yaşamaktayız. Çin’in Vuhan kentinden yayılan ve küresel bir kriz haline gelen Covid-19’un ülkemizde de hissedilmesi üzerine, tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar gerçekleştirmekle birlikte; olası ekonomik problemler hususunda oluşabilecek risklere karşı tedbirlerimizi ivedilikle almış bulunuyoruz” diyor.
Gebze Ticaret Odası olarak Covid-19 sürecinin en başından itibaren ulusal ve uluslararası anlamda gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Nail Çiler, Sağlık Bakanlığı’nın da titizlikle üzerinde durduğu salgın riskine karşı üyelerine yönelik gerçekleştirdikleri uygulamalarla üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirme azim ve gayretiyle çalıştıklarının altını çiziyor.
Nail Çiler, “Sanayinin kalbi, ekonomiye önemli ölçüde katmadeğer üreten bölgemizin salgının yaratacağı tüm olumsuzlukları minimum hasar ile bertaraf edebilmesi için farklı birçok sektörlerde faaliyet gösteren ticari işletme ve sanayicilerimizi temsil görevinde olan Gebze Ticaret Odası olarak; geçmişten bugüne temel ilkemiz olan en iyi, en hızlı ve en kaliteli hizmeti sağlama çabası ile ekonomik durgunluğun yaşandığı bu dönemde de üyelerimizin istek ve taleplerini çatı kuruluşumuz TOBB aracılığıyla ilgili Bakanlıklara bildirilmek üzere gerekli kanalları kullanarak iletişimimizi kesintisiz sürdürmekteyiz.
Hükümetimiz nezdinde uygulamaya konulan önemli desteklerin yanında bugüne kadar üyelerimizden gelen ve çözüme ulaşan taleplerimiz, firmalarımıza nefes olmaya devam etmektedir” diye konuşuyor.
Bu süreçte karamsarlığa kapılmadan, akılcı stratejileri baz alan bir yapıyla üyelerine sağladıkları desteklerin yanında; bölge halkı, hastaneler ile tüm kurum ve kuruluşların da yanında olmayı sürdürdüklerini belirten Çiler, “Birlik ve beraberliğimize duyulan ihtiyacın daha da arttığı salgın dönemi ve şimdilerde içerisinde bulunduğumuz ‘normalleşme’ döneminde; iş dünyası olarak tüm paydaşlarımızla mücadelemizi aynı özveri ve gayretle sürdüreceğiz. Yaşanan bu zor zamanları birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, işçi-işveren, kurum ve kuruluşlarla el ele verip çalışarak aşacağımıza inanıyoruz. Geleceğe daha umutla bakarak; dünya insanlığını tehdit eden bu salgının sonrasında, üretimin ve istihdamın arttığı sağlıklı günlere bir an önce kavuşmayı temenni ediyoruz” açıklamasını yapıyor.

Gebze Ticaret Odası, Covid-19 sürecinde neler yaptı, ‘normalleşme’ dönemi ve sonrasında neler yapacak?
Nail Çiler, Covid-19 sürecinde Gebze Ticaret Odası’nın Covid-19 sürecinde ve yürüttüğü çalışmalar, projeler ve verdikleri destekleri; ‘normalleşme’ döneminde ve sonrasında yürütecekleri çalışmaları şöyle özetliyor:
“Tedbirlerimiz:
Çalışan sayısı: Toplam personel sayımız, ilk etapta Oda hizmetlerinin aksatılmayacağı şekilde minimuma indirilmiştir.
Koruyucu ekipman-tedbir: Tüm personele; maske, eldiven ve koruyucu ekipman sağlanması,  kolonya, dezenfektan ve tek kullanımlık mendillerin dağıtılması, tüm girişlerde ateş ölçümü yapılması, maske, dezenfektan havuzu kullanılarak girişler sağlanmıştır. Tüm personelin masalarına teması seyrekleştiren cam paneller oluşturulmuştur. Ortak kullanım alanlarda uygun mesafe şartları ve hijyen kurallarının sıklaştırılması sağlanmıştır. Mutfak girişleri yasaklanarak; çay, kahve vs. gibi içecekler tek kullanımlık bardaklarla tüketilmektedir.
Sağlık: Tüm personele uzman yardımı alarak bağışıklarını kuvvetlendirici vitaminler dağıtılmıştır.”
Hijyen-temizlik: Oda binasına periyodik aralıklarla ilaçlama yoluyla dezenfektasyon işlemi, Oda binasının temizlik süreçleri sıklığının arttırılması sağlanmıştır.
Randevu işlemleri: Üye yoğunluğunun azaltılması adına gerçekleştirilecek olan bazı işlemlerin daha önce de süren hizmetlerin ‘Online İşlemler’ ile gerçekleştirilmesi ve  7/24 hizmet veren Online Destek Masası bölümümüze yönlendirmeler arttırılmıştır.

Sektörel toplantılar
Meclis Toplantıları
Yönetim Kurulu Toplantıları
Meslek Komite Toplantıları


videokonferans yöntemi ile gerçekleştirilmiştir.
Zoom üzerinden düzenlenen toplantılarda taleplerin gerçekleştirilmesi adına sorunların ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılması.
Ekonomi: Üyelerimizin (özel sektörün) Covid-19 süresince yaşaması muhtemel ekonomik sorunların çözümüne yönelik taleplerin değerlendirilmesi. TOBB ve ilgili Bakanlıklara iletilmek üzere yazışmalar gerçekleştirilmiştir.
Nefes Kredisi: Gebze Ticaret Odası olarak tüm kaynaklarımızı seferber ettiğimiz Nefes Kredisi projesiyle bugüne kadar
• Toplam 775 müşteriye 51.136.000 TL limit tahsis edilmiş,
• 652 müşteriye 40.481.000 TL’lik kredi kullandırılmıştır.
Nefes Kredisi projesi üyelerimize “nefes” olmaya devam etmektedir. İlerleyen zamanlarda sağlayacağımız desteklerle, cirosu 3 milyon TL’ye kadar olan işletmelerimiz yaklaşık olarak 110 milyon TL’ye kadar finansal desteğe ulaşmış olacak.
Üye bilgilendirmeleri:  Covid-19 süreci hakkında; önlem ve tebdirlerle ilgili olarak Odamız tarafından hazırlanan broşürlerin üyelerimize dağıtılarak, basın bildirisi, mail, sosyal medya aracılığıyla duyurular yapılmıştır. Covid-19 hakkında farkındalık yaratmak ve koruma tedbirlerine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan sunumlar, Oda binasında bulunan ekranlara yansıtılmıştır. Covid-19 ile ilgili sonuçlanan ve hükümetimiz tarafından açıklanan ekonomik tedbirler, üyelerimize mail, faks ve sosyal medya aracılığıyla duyurulmuştur.
Covid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi Toplantısı: Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının neden olduğu ekonomik durgunluğun son bulması adına firmalarımızın ihracat faaliyetlerini arttırmalarına büyük katkı sağlayacak ‘Covid-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi’ ile ilgili bilgilendirme toplantısını videokonferans aracılığıyla gerçekleştirdik.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Marmara Bölge Müdürü Hüseyin Taşan ve TSE Yetkilileri, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanları ve Bölge Müdürleri, Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanları ile Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, firmaların üretim kalitesini farklı uygulamalara gerek kalmadan tek bir logoyla kanıtlayabileceği; Türk Standartları Enstitüsü (TSE) logosunu ürünlerinde, belgelerinde ve yayınlarında kullanabileceği belge hakkında detaylı bilgiler verildi. Sanayinin başkenti olarak nitelendirdiğimiz, ülke ekonomisine yön veren firmalara evsahipliği yapan bölgemizde, firmalarımızın söz konusu belgeye sahip olması için gerekli tüm duyuruları gerçekleştirdik. Bölgemizin her konuda olduğu gibi, bu konuda da öncü olacağına inanıyoruz.
Bağışlar:
Bölgemiz hastaneleri: Darıca Farabi Devlet Hastanesi (Pandemi Hastanesi): 4000 adet cerrahi maske, 600 adet N95 maske, 100 adet koruyucu gözlük, 2 adet dezenfektan standı, 4 adet pedallı dezenfektan standı (Dezmatik). Odamız İnovasyon Akademisi’nde 3D yazıcılarla yapımı tamamlanan siperlikli maske. Fatih Devlet Hastanesi: 2000 adet cerrahi maske, 2 adet dezenfektan standı, 6 adet pedallı dezenfektan standı (Dezmatik), yüksek miktarda dezenfektan, Odamız İnovasyon Akademisi’nde 3D yazıcılarla yapımı tamamlanan siperlikli maske. Medical Park Hastanesi: Yüksek miktarda tek kullanımlık önlük. Dilovası Devlet Hastanesi: Göz ünitesi.
Kurum ve kuruluşlar: Gebze Kaymakamlığı: 10.000 TL tutarında 65 yaş üstü (sokağa çıkma yasağı) olan büyüklerimize ulaştırılmak üzere gıda paketi yardımı gerçekleştirilmiştir.
Bölgemizde Covid-19 testi pozitif çıkan vatandaşlarımızın karantinada kaldığı Muallimköy Mahallesi’nde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu öğrenci yurdunda çeşitli kurumlardan görevlendirilen personellerin maaşlarına destek sağlanmıştır. Gebze Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne 3 adet tarayıcı bağışlanmıştır. Darıca Kaymakamlığı: Dezenfektan standı. Gebze Organize Sanayi Bölgesi: 1000 adet cerrahi maske. Kocaeli İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü: 2500 adet (25 kutu) Cerrahi Eldiven. Kocaeli Adliyesi: 1100 adet cerrahi maske. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü: Koruyucu gözlük, cerrahi maske. Uluçınar Vergi Dairesi: Cerrahi maske, cerrahi eldiven.
İlçe Sağlık Müdürlükleri: Gebze: 2D maske, yüksek miktarda dezenfektan. Çayırova: Cerrahi maske, cerrahi eldiven.
Emniyet Müdürlükleri: Gebze: 554 adet koruyucu gözlük. Darıca: 1000 adet eldiven, 1000 adet cerrahi maske.
T.C. Cumhurbaşkanlığı: ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyasına 505.000 TL destek sağlanmıştır.
Sosyal Etki Merkezi
Ocak 2019’da faaliyetlerine başlayan ve resmi açılışını 23 Temmuz 2019’da gerçekleştirdiğimiz Sosyal Etki Merkezi’miz, açıldığı günden bu yana olduğu gibi ihtiyaç sahiplerimize destek olmayı sürdürmüştür.
Covid-19 süreci öncesi, toplamda 500 aile yaklaşık 3000 ihtiyaç sahibinin kendilerine verilen ücretsiz kart ile alışveriş yaptıkları Sosyal Etki Merkezi’miz; aynı zamanda bölge halkına da yardımlarını sürdürmüş, toplamda 25.000 hanenin ihtiyaçlarına karşılık vererek onların gönüllerine dokunmayı başarmıştır.
365 Oda/Borsa arasında örnek proje olan, ‘Fazlayı faydaya çevirdiğimiz’ Sosyal Etki Merkezi’mizden Covid-19 süreci kapsamında; sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü büyüklerimizin ihtiyaçları karşılanmıştır. Büyüklerimizin yanında, süreç içerisinde engellerimize ve ihtiyaç sahiplerimize de yardımlarımızı sürdürdük.
‘Gönülden verilene paha biçilemez’ düşüncesiyle yola çıktığımız Sosyal Etki Merkezi’mizden; Covid-19 sürecinin başından itibaren artarak süren yardımlarımızı, Ramazan ayında da üyelerimizle birlikte yardım kolileri dağıtımlarını gerçekleştirerek sağladık.
Salgın süreci boyunca ve şimdilerde içerisinde bulunduğumuz normalleşme sürecinde de haftanın belirli günlerinde olmak üzere ihtiyaç sahiplerimiz kendilerine verilen ücretsiz kartlarıyla alışverişlerine devam edebilmektedir.
Yakın zamanda birkaç Oda/Borsa Başkanımızı Sosyal Etki Merkezi’mizi yerinde incelemek üzere ağırlayacağız. Açıldığı günden itibaren örnek bir model olan ve her geçen gün daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı başaran Sosyal Etki Merkezi’miz, desteklerini her geçen gün arttırarak çalışmalarına ara vermeden ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdürecektir.”

Yorumlar (0)