banner565

banner472

banner458

banner457

Gebze Ticaret Odası’ndan Akıllı Oda Sistemi

Gebze Ticaret Odası (GTO), öncü ve örnek bir oda olma hedefiyle projelerine son sürat devam ediyor.

HABER 01.06.2019, 07:44 04.08.2022, 21:32
6541
Gebze Ticaret Odası’ndan Akıllı Oda Sistemi

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Akıllı Oda Sistemi, Teknoloji Hastanesi, Sosyal Etki Merkezi gibi vizyoner ve geleceğe yönelik projelerini dergimiz KobiEfor’a anlattı. Günümüzün yükselen trendi; dijitalleşme. Bu süreçte başarının püf noktası ise hızlı, yetkin ve inovatif olmak. Baş döndüren bu fırtına da ayakta kalanlar; hızla sürece adapte olabilen öncüler olacak. Yürüttüğü çalışmalar ve gerçekleştirdiği projelerle öncü olmayı başaran Gebze Ticaret Odası, yine farklı bir çalışmaya imza attı ve “Akıllı Oda” sistemine geçiş yaptı. Daha önce yemekhane olarak kullanılan kat, tamamen değiştirildi, başka bir kata çıkmaya gerek olmaksızın Gebze Ticaret Odası’nda hizmet veren tüm birimler artık birinci katta. Tamamen akıllı tasarım ve dijital sisteme yönelik çalışmalar sonucunda ofislerini yeniden dizayn eden Gebze Ticaret Odası, modern ve kolay çözümler üreten bir yapıda faaliyetlerini sürdürmeye tüm hızıyla devam ediyor.
Gebze Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Yeni konseptimizde, üyelerimize fayda ve kolaylık sağlama gayreti içerisinde birçok yeniliği devreye almış bulunuyoruz. Üyelerimiz artık bankolarda uzun süre boyunca sıra beklemek zorunda değil. Oda ile yapılacak birçok işlem artık bilgisayar sistemi üzerinden kolayca yürütülebilecek. Odamız binasında gerçekleştirilecek olan işlemlerde ise de üyelerimiz daha hızlı ve daha kolay bir şekilde hizmet almaya devam edecekler” diyor.
Mali müşavirler ve serbest muhasebecilere de bir oda tahsis edilecek: Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası Üyeleri’ne her türlü imkanı sunmak için gayret gösterdiklerini söylüyor: “Üye işlemlerinin daha kısa sürede halledilebilmesi adına Oda binamız içerisinde çok yakında mali müşavirlerimiz ve serbest muhasebecilerimiz için de bir oda tahsis ederek rahat ve konforlu çalışma ortamı sağlayacağız.”
“Etkin bir veri sistemi oluşturduk”: Nail Çiler, üyelere ait tüm bilgilerin depolandığını belirtiyor: “Allah korusun deprem, sel, yangın gibi herhangi bir olası felaket durumunda, Oda binamız kullanılamaz hale gelse dahi, üyelerimize çok kısa süre içerisinde hizmet verecek durumdayız. Odanın dışında etkin bir veri sistemi oluşturduk ve bilgiler burada depolanmış durumda. Gebze Ticaret Odası, her dönemde ‘adından söz ettiren Oda’ kimliğini korumuştur ve gerçekleştirdiğimiz Akıllı Ofis-Akıllı Oda sistemimizle 365 Oda ve Borsa arasında öncü odalardan biri olmayı hedefliyoruz.”
GTO, GTÜ işbirliğiyle “Teknoloji Hastanesi” kuracak: Nail Çiler, “Bugün hızlı düşünen, hızlı karar alabilen akıllı balık, büyük balığı yutar. Biz oda olarak gelecek için şimdiden çalışıyoruz. Geleceğimizi şekillendiren teknoloji. Teknolojinin doğasında yön yok, yönü siz belirliyorsunuz. Teknolojik dönüşümde bugün en önemlisi; yapay zeka. Biz yapay zeka ile ilgilenecek çocuklar, gençler yetiştireceğiz. Çok yakında birçok meslek ortadan kalkacak. Hayatımıza farklı işkolları ve e-zekalı mavi yakalılar, metal yakalılar (robotları yöneten) giriyor. Akıllı şehir kavramını bu nedenle gündem yaptık. 29 Mart tarihinde Bilişim Vadisi’nde Huawei firmasıyla bir anlaşma imzaladık, akıllı şehirler için bir labaratuvar kuruyoruz. Akıllı şehir kavramı için Kocaeli’deki bütün belediyelerimizle işbirliğiyle panel, seminer ve çalıştaylar yapacağız. Tam da bu nedenlerle biz de GTO olarak akıllı oda sistemine geçtik” diye konuşuyor.
Üniversite-sanayi işbirliğine de büyük önem veren GTO’nun yeni projesi; Teknoloji Hastanesi. Nail Çiler, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) ile projeyi ortak yürüttüklerini belirterek, şu bilgileri paylaşıyor: “GTÜ içinde kurulacak teknoloji hastanesi ile amacımız, yaşı ne olursa olsun yetenekli çocukları keşfetmek. Atıl durumda olan elektronik aletleri toplayacağız, bu gençlerin yetenekleriyle bu aletleri geri dönüşüme katkı olacak ürünlere dönüştürmelerini sağlayacağız. Geri dönüşümdeki ürünlerle; örneğin; evdeki atıl bir televizyon veya çamaşır makinesi veya bilgisayarlar ile küçük robotlar, televizyon, çamaşır makinesi, bilgisiyar gibi elektronik aletler üretilebiliyor. Her evde pek çok okunmayan kitap olduğu gibi atıl durumda elektronik ürünler de var. Bu konuda ilk toplantımızı sayın GTÜ Rektörü ile gerçekleştirdik. Önce atölye kuracağız. Gençlerimize ve çocuklarımıza el becerileri kazandıracağız, icat yapmanın önemini hem onlara hem anne babalarına anlatacağız. Hem de kullanılmayan teknolojik aletlerin yeniden kullanılır hale getirilmesi ciddi bir  tasarruf sağlayacağız. İleride bu iş ticarete bile dönüşebilir.”
Sosyal Etki Merkezi: GTO’nun gündemindeki önemli projelerden biri de Sosyal Etki Merkezi. Nail Çiler, “Dilovası Halk Eğitim ve Mehmet Yıldırım Toplum Sağlık Merkezi’nin içerisine, protokolünü imzaladığımız, yardımlaşma ve dayanışma ruhumuzun en önemli temsilcilerinden biri olacak bir Sosyal Etki Merkezi açılacak. Gönülden verilene paha biçilemez düşüncesi ile yola çıkılan projemizle 2000 kişi toplam 500 ailenin temel ihtiyaçları Sosyal Etki Merkezi’nde karşılanacak. Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan vatandaşlarımız, içinde her ay yüklenecek belirli miktarda krediyi içeren kartla buradan alışverişini yapabilecekler. GTO tarafından bölgemize kazandırılan modern donanımlı, son teknoloji kullanılarak fiziki şartları oluşturulan Sosyal Etki Merkezi, tecrübeli personelle hizmet verecek. İstanbul Anadolu bölgesi ve Kocaeli bölgesi başta olmak üzere, civar bölgelerde bulunan gıda işletmelerinden insan tüketimine uygun gıdalar proje kapsamında alınacak toplama aracı ile toplanacak ve Sosyal Etki Merkezi’ne getirilecek”diyor.
GTO, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda: Nail Çiler, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olduklarını hatırlatıyor ve krizi fırsata çevireceklerini söylüyor. Çiler, Birleşmiş Milletler ile çalışan Teknoloji Bankası, 103 Ar-Ge merkezi, 14 tasarım merkezi, 4 teknopark, 1 serbest bölge, 4 vergi dairesi, 1 üniversite, 4’ü ihtisas olmak üzere 9 OSB ve yeni kurulan 1 OSB’nin daha olduğu Gebze’nin süper ligde olduğunu vurguluyor: “Teşvikler ve destekler konusunda bizi ateşleyin, böylece işsizlik oranı bölgemizde yüzde 40 azalır. Bölgemiz teşviklerden yararlanan bölgeler içerisinde 1. Bölge’de. İlimizin Yatırım Teşvik Sistemi’ndeki yeri değiştirilmeli. Yatırım teşvik sisteminden en az istifade eden bölgemizin, tüm potansiyeli göz önünde bulundurularak, teşvik sistemindeki yerinin yeniden değerlendirilmesinin cazibe merkezi haline gelen bölgemizde yatırımın artması açısından itici bir güç oluşturacak. Bölgemize sağlanan yatırım teşvik oranlarının artmasını talep etmekteyiz.”

Yorumlar (0)