banner565

banner472

banner458

banner457

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi şirketi solunum cihazı üzerinde çalışıyor

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da faaliyetlerini yürüten ELAA Teknoloji, Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-TÜMER),

HABER 01.06.2020, 00:28 22.06.2020, 10:35
11661
Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi şirketi solunum cihazı üzerinde çalışıyor

işbirliğiyle COVID-19 enfeksiyonu geçiren hastalar için taşınabilir mekanik solunum cihazı (mekanik ventilatör) geliştirme üzerinde çalışıyor. Tasarlanan cihaz taşınabilir bir ventilatör (mekanik solunum cihazı) olmasına rağmen aynı zamanda COVID-19 tedavisi için gerekli solunum destek modlarının yer aldığı elektronik kontrol üniteleri de bulunduruyor. Böylece yoğun bakım yatağına gerek duyulmadan, tıbbi oksijen ve hava bağlantılarının olduğu herhangi bir hasta yatağında veya ambulansta bu mobil ventilatörün kullanılması ve hastanın bulunduğu yerin yoğun bakım odasına dönüşebilmesi sağlanacak.
Yeni nesil şehir hastanelerinin oda tasarımları da her bir hasta yatağı yoğun bakım yatağına dönüşebilme potansiyeli taşıdığından, üretilecek ventilatörün bu hastaneler için vazgeçilmez bir cihaz olması bekleniyor.
 

Yorumlar (0)