banner565

banner472

banner458

banner457

Hayal Gücü Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Kalo; “OT / VT sistemleri ile tarım sektöründe iddialıyız”

Hayal Gücü Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Kalo, “Tarım ülkesi olan Türkiye’mizde dijital dönüşümü Hayal Gücü vasıtası ile gerçekleştirdiğimiz çiftçilerimizin ve fabrikalarımızın verimliliğini arttırmayı başardık” dedi.

HABER 01.10.2021, 00:01 27.10.2021, 09:19
26081
Hayal Gücü Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Kalo; “OT / VT sistemleri ile tarım sektöründe iddialıyız”

Sektörlere özel yazılım çözümlerini sağladığı donanım çözümleriyle bütünleştirerek, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik uygulamalar geliştiren ve projeler üreten Hayal Gücü Teknoloji, sundukları OT / VT Sistemleri ile tarım sektöründe de iddialı.
Çiftçinin dijital dönüşümünde çözüm ortağı: Hayal Gücü Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Kalo, OT/VT sistemleri ile tarım ülkesi olan Türkiye’de çiftçilerin ve fabrikaların dijital dönüşümünde çözüm ortağı olduklarını ve verimliliklerini artırmayı başardıklarını söyledi: “Daha hızlı, kaliteli takip edilebilir, ölçülebilir, değerlendirilebilir kaliteli bir üretim sürecine katkı sağlıyoruz.”

Ergül Kalo, şu bilgileri verdi: “Çiftçilerimizin ekim, dikim ve ürün toplama aşamalarında ziraat mühendislerinin tüm ziyaret ve kontrol verilerini sahadan toplamak suretiyle takip edilebilir hale getirdik. Böylelikle çiftçimizin zararlılarla mücadelesinde ve gübreleme aşamasında tüm gelişimlerini ölçümleme imkânı sağladık. Bakanlığın uyguladığı kota ve mevzuat uygulamalarında ekilebilir tüm tarım arazisinin GPS verileri ile uydu haritaları üzerinde işaretleyerek gerek tarla çakışmalarını gerekse de tarla verimliliğini hassasiyetle ölçerek merkezi büyük data veri havuzuna entegre etmeyi başardık. Tüm süreçlerin takip, analiz ve kontrol edilebilir hale getirerek tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz. Böylece tarlaların geçmiş ekim hikayelerinin izleyebilir ve kontrol edilebilir hale getirdik. Kurduğumuz sistemle pancarın şekere dönüşüm hikayesinde çiftçi yönünden tarladan başlamak üzere, şeker üreticisi yönünden ise üretim, verimlilik, kalite, otomasyon, dağıtım, personel yönünden ihtiyaçları karşılayan Endüstri 4.0 temel prensiplerinde büyük veri analizlerini kullanan tam bir otomasyon sistemi yazılımıyla bu işi başardık.”

Ergül Kalo, yazılım ve otomasyon teknolojilerinin en yaygın uygulamalarından Barkod ve RFID çözümleri alanında fark yaratan ürünler ve projeleriyle Hayal Gücü Teknoloji’nin sunduğu çözümleri, iş ortaklarına katmadeğer sağlayan çalışmasıyla Borşeker, LC Waikiki, Biletix, Ramsey, QNB Finansbank başta olmak üzere sektörlerinin öncü ve lider firmaları ile markalarının tercih ettiği yazılım ve proje firmalarından olduğunu vurguluyor: “Hayal Gücü, otomasyon ve yazılım sektörünün öncü entegratörü olarak çalışmalarına yön veriyor. Tasarım temelli teknolojik ürünler geliştirerek, sorunları geniş yelpazede çözebilen bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyor, üretim ve lojistik süreçlerinde yüksek performanslı endüstriyel cihazlar geliştiriyoruz.  Yazılım çözümlerimiz arasında; ERP ve muhasebe sistemleri (Sentez, Mikro, SAP, Axapta, Workcube, Netsis, Nebim, Logo vs.) ile entegre çalışan kurumsal mobilite uygulamaları var. Ayrıca mağazaların dijitalleşme süreçlerinde yazılım bilgimiz ve ürünlerimizle destek veriyoruz.”

Ergül Kalo, ‘Doğru ürün, doğru hizmet, en uygun maliyet’ ilkesiyle başta tarım, sanayi-üretim, hizmet, lojistik, perakende, geri dönüşüm sektörleri olmak üzere birçok sektörde insan hatalarını en aza indirecek, süreçlerin doğru yönetilmesini sağlayacak, işletme maliyetlerini düşürecek çözümler ürettiklerini anlatıyor.
Hayal Gücü’nün hizmet ve ürün portföyünde; Digital Signage, Depo Yazılım Çözümleri (WMS), Mağazacılık Çözümleri donanım tarafında Barkod Yazıcılar, El Terminalleri, Endüstriyel Bilgisayarlar, geri dönüşümde RFID Katı Atık Takip Sistem, sanayi ve üretim alanında; Üretim İzleme OT / VT Sistemleri lojistik alanında; Lojistik Otomasyon, HG Yakıt Takip Sistemi yer alıyor.

Ergül Kalo, “Birçok büyük MRP, ERP yazılımlarının işletme içerisinde dokunamadığı noktalara uzanmasını sağlamaktayız, insan gücünü kullanmadan otonom sistemlerle veya tam otomatik sistemlerle entegrasyonlar sağlamaktayız. Yurt dışı müşterilerimiz için şubeleşme konusunda da çalışmalarımız var. Rekabette 7/24 mutlak memnuniyet ilkesiyle hizmet verebilmemiz sayesinde farklılaşıyoruz.”

Yorumlar (1)
Ulvi 3 yıl önce
Çok güzel bütün üreticilerin bu teknoloji kullanmalı başarılı olmak için