banner565

banner472

banner458

banner457

HOBİM, dijital dönüşüme odaklandı; “Gelecek üç yılda kapasite ve ürün çeşitliliği artacak”

Arşivleme ve Basım Hizmetleri alanında Türkiye’nin en köklü kurumlarından olan HOBİM, dijital dönüşüm çözümlerine odaklandı.

HABER 01.01.2021, 00:01 29.01.2021, 09:44
28754
HOBİM, dijital dönüşüme odaklandı; “Gelecek üç yılda kapasite ve ürün çeşitliliği artacak”

HOBİM Arşivleme ve Basım Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Tosunoğlu, gelecek üç yılda hizmet verdikleri tüm alanlarda kapasite olarak büyümeyi hedeflediklerini, ayrıca ürün çeşitliliğini artırarak daha fazla sektöre, firmaya ve kişilere ulaşmayı planladıklarını duyuruyor.
HOBİM Arşivleme ve Basım Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Tosunoğlu, HOBİM’in son dönemde yaptığı yatırımlarla, sınırsız müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği alanlarda sektörlere yön veren lider bir şirket olduğunu söylüyor.
Ahmet Tosunoğlu, gelecek üç yılda hizmet verdikleri tüm alanlarda kapasite olarak büyümeyi hedeflediklerini, ayrıca ürün çeşitliliğini artırarak daha fazla sektöre, firmaya ve kişilere ulaşmayı planladıklarını açıklıyor. Tosunoğlu, “Bu büyümeyi gerçekleştirmek için insan, süreç ve teknoloji yatırımlarını hayata geçirerek sadece ülkemizde değil yurt dışı satış kanallarımızı geliştirip, ihracat gelirlerimizi artırmak istiyoruz” diye konuşuyor.
Temelleri 1976’da atılan HOBİM; HOBİM Bilgi İşlem Hizmetleri A.Ş. olan unvanını 2020 yılında HOBİM Arşivleme ve Basım Hizmetleri A.Ş. olarak değiştirdi. Fiziksel arşiv, elektronik arşiv, sayısallaştırma, veri kayıt, ofset basım ve zarf üretim, dijital basım ve zarflama, çağrı merkezi, doküman yönetimi, dijital belge sıkıştırma ve güvenli elektronik imza alanlarında hizmet veren HOBİM bugün 400+ çalışanı ile yurtiçi ve yurtdışına hizmet üretiyor.

HOBİM dijital çözümlerle müşterilerini rekabette öne geçiriyor
Ahmet Tosunoğlu, bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen yeniliklerin, sosyal hayatı etkilediği gibi iş hayatını da etkilediğinin altını çiziyor. İş hayatındaki bu değişim mobil teknolojiden siber güvenliğe, büyük veri yönetiminden bulut bilişime kadar hemen her konuda dijital dönüşümü ifade ediyor.
Tosunoğlu şunları söylüyor: “e-Dönüşüm; bir kurumun, şirketin veya yapının dijital çağa ayak uydurmak için pazarlamasından iş modellerine, otomasyonundan organizasyon yapısı ve yönetim şekline kadar her sürecini yeni dünya araçları ile yapılandırmasıdır. e-Dönüşüm araçlarının kullanım oranı arttıkça ve e-Dönüşüm uygulamaları zenginleştikçe yaptığınız yatırımı geri alırsınız.”
HOBİM hizmet verdiği sektörlerde e-Dönüşüme katkı sağlayacak “sayısallaştırma”, “veri kayıt”, “doküman yönetimi”, “dijital doküman sıkıştırma”, “güvenli elektronik imza” çözümleri ile müşterilerinin rekabette bir adım öne geçmesini hedefliyor.
Tosunoğlu, sundukları ürün ve hizmetleri şöyle detaylandırıyor: “Süreçlerini dijital ortamda yürütmek isteyen kamu ve özel sektöre yönelik ‘Güvenli Elektronik İmza’ çözümlerimiz altında ‘Biyometrik İmza’ ve ‘TC Kimlik Kartı Doğrulama ve Doküman İmzalama’ hizmetleri bulunuyor. Biyometrik İmza uygulaması; tablet veya mobil cihaz aracılığıyla dijital bir kalemle dokümanın imzalanmasını sağlar. Bu dijital imza ile basınç, hız, ivme, koordinat ve zaman damgası ile biyometrik parametrelerin içinde bulunduğu mühürlenmiş bir PDF dosyası oluşturulur.”
TC Kimlik Kartı Doğrulama ve Doküman İmzalama uygulaması ise; standart kart okuyucu kullanılarak TC elektronik kimlik kartı doğrulama ve kimlik kartı içinde bulunan Nitelikli Elektronik Sertifika ile PDF dokümanı imzalama işlemi yapılmasını sağlıyor. Tosunoğlu, özellikle bu uygulamanın Türkiye’de yeni nesil kimlik kartı dönüşümü ile birlikte ülkemizin dijital dönüşümüne önemli katkı sağlayacağını öngörüyor.
Tosunoğlu, “Doküman yönetimi” faaliyeti ile fiziksel belgeleri dijital ortama aktararak aynı zamanda hem fiziksel hem de dijital belge arşivleme hizmeti verildiğinin altını çizerek, “‘Dijital doküman sıkıştırma’ hizmetimiz ile PDF formatında üretilen dokümanları sıkıştırarak depolama maliyetleri düşürülmektedir” diyor.
Tosunoğlu, ‘Güvenli Elektronik İmza’ çözümleriyle hem Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı sağlamak hem de HOBİM’in e-dönüşüm çözümlerini yaygınlaştırmak istediklerini, bunun için Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini paylaşıyor.

Fiziksel arşivde Türkiye’nin en büyüğü
Dijital dönüşümün getirdiği yenilikler birçok alanda kurumların gelişimine katkı sağlamasına ve özellikle dijital süreçlerin hayatımızı kolaylaştırmasına rağmen ister regülasyon gereği olsun, ister kıymetli evrakların saklanması amacıyla olsun şirketlerin basılı belgelerinin saklanması günümüzde hala büyük bir önem taşıyor.
HOBİM, 200 kişilik uzman arşiv ekibi, teknolojik altyapı ve yazılım çözümleri ile müşterilerine hizmet veriyor. Tosunoğlu, “Arşivinizi HOBİM’de sakladığınızda; hem işgücünden tasarruf etmiş olursunuz hem de kendi iş önceliklerinize odaklanmış olursunuz. Bu sayede kurumunuzda verimlilik artışı sağlanır ve personel maliyetleri azalır” bilgisini veriyor.
HOBİM, 40 bin metrekare modern fiziksel arşiv tesislerinde 2.000.000+ kutu, yaklaşık 3 milyar adet dijital belge depoluyor. Tosunoğlu, 2020 yılında ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan COVID-19 salgını sebebiyle meydana gelen ekonomik daralmaya rağmen kamu, telekomünikasyon, sağlık ve finans gibi kritik sektörlere kesintisiz hizmet vermeye devam ettiklerini açıklıyor.
Tosunoğlu, “Hem hizmetlerimizde kesintisiz iş sürekliliğini sağladık hem de yatırımlarımıza devam ettik. 2020 yılı başında fiziksel arşiv depolarımıza bir yenisini daha ekledik ve dördüncü depomuzu müşterilerimizin hizmetine sunduk. Bu sene ve gelecek yıllar için fiziksel arşiv alanında ürün çeşitliliğini artırarak yatırımlarımıza devam etmeyi ve daha geniş kitlelere hizmet götürmeyi planlıyoruz” açıklamasını yapıyor.

Basım ve zarflamada lider
HOBİM, 23 yıldır dijital basım ve zarflama alanında faaliyet gösteren ve sektöre yön veren, lider şirket olma konumunu devam ettiriyor. Ahmet Tosunoğlu, şirketlerinin aylık 150 milyon imaj baskı ile 30 milyon zarflama kapasitesi bulunduğunu açıklıyor.
Kamuda e-dönüşüm kapsamında kağıt ve zarf gibi kırtasiye masraflarının azaltılması amacıyla hayata geçirilen e-arşiv, e-fatura, e-irsaliye gibi süreçlerin basım ve zarflama sektöründe doğal olarak küçülme meydana getirdiğinin altını çizen Tosunoğlu, “Sektördeki bu küçülmeye rağmen kamu, finans, telekomünikasyon, medya, sigorta ve enerji sektörleri başta olmak üzere ülkemizdeki büyük şirketlere hizmet vermeye devam etmekteyiz” diyor.

Cironun yüzde 10’u ihracattan
HOBİM, 2006 yılından beri ofset basım ve zarf üretimi ile matbaa hizmeti veriyor.
Firmaların talepleri doğrultusunda kupon, rulo ve form olmak üzere ofset baskı hizmeti sunan HOBİM’in aylık 700 ton form basım kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Ahmet Tosunoğlu, şu bilgileri veriyor: “Faaliyetlerimizden özellikle ofset basım ürünlerimizi yurt dışına ihraç etmekteyiz.
Tesislerimizde kapasitesi yüksek baskı makinelerimiz ile seri üretim yapılmaktadır. Özellikle kaliteli işgücümüz ile yüksek adetli işlerde yurt dışı firmalarına tedarik avantajı sağlamaktayız. HOBİM olarak ciromuzun yüzde 10’unu yurt dışı satışları oluşturmaktadır.”
Hizmetlerimizden Linkedin sayfamızı takip ederek haberdar olabilirsiniz.

Yorumlar (0)
banner557