banner565

banner472

banner458

banner457

HOBİM faaliyet gösterdiği tüm alanlarda Türkiye devi oldu

“Dijital dönüşüm çözümleri ile KOBİ’lerin e-Dönüşümünü hedefledi”

HABER 01.10.2019, 07:39 25.10.2019, 09:18
14545
HOBİM faaliyet gösterdiği tüm alanlarda Türkiye devi oldu

Sektöre 43 yıldır hizmet veren HOBİM Bilgi İşlem Hizmetleri, e-Dönüşümün lider kuruluşlarından biri olmayı hedefliyor. Bu yıl ‘İş Ortaklığı’ bayi yapılanmasını hayata geçirdiklerini açıklayan HOBİM Bilgi İşlem Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tosunoğlu, “HOBİM, fiziksel arşiv ve dijital dönüşüm çözümlerini tüm sektörlere yaymayı ve kurumların e-Dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyor” diyor.
Bilgi teknolojileri alanında hizmet vermek amacıyla 1976’da kurulan HOBİM, yeni faaliyet alanlarına yatırımlar yaparak bugün fiziksel arşiv, sayısallaştırma, veri kayıt, dijital basım ve zarflama, ofset baskı, zarf üretim, belge yönetimi, dijital belge sıkıştırma ve güvenli elektronik imza alanlarında Türkiye’nin en önemli kurumlarında biri haline geldi. 400’ü aşkın çalışanıyla HOBİM Bilgi İşlem Hizmetleri, Türkiye’nin en büyük fiziksel arşiv alanına, Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük basım ve zarflama tesislerine sahip. Yerli bir firma olarak kurulan HOBİM, bugün yurtdışında hizmet veren alanının en önemli kuruluşlarından biri olarak faaliyet gösteriyor.
HOBİM Bilgi İşlem Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tosunoğlu, “HOBİM olarak orta ve büyük ölçekli firmalara ulaşarak çözümlerimizin daha geniş bir alanda yaygınlaşmasını hedefliyoruz. KOBİ’ler ülkemizde yaklaşık yüzde 99’luk ticaret hacmiyle çok büyük bir alanda faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla KOBİ’ler için ekonominin belkemiği diyebiliriz. HOBİM’in büyüme hedefinde; orta büyüklükteki firmalar önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle şirketimizin büyüme çizgisini KOBİ’lerden bağımsız düşünemeyiz” diyor.
Kamu ve özel sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten HOBİM; bankacılık ve sermaye piyasaları, eğlence ve medya, enerji ve madencilik, sigortacılık ve bireysel emeklilik, perakende, telekomünikasyon, turizm ve seyahat, teknoloji, sağlık, lojistik ve taşıma, eğitim, ilaç ve otomotiv gibi çok farklı sektörlere hizmet veriyor. Tosunoğlu, “HOBİM olarak faaliyet gösterdiğimiz hizmet kalemlerinin çokluğu ve sınırsız müşteri memnuniyeti anlayışımız; şirketimizin çok geniş bir yelpazede farklı sektörlere hizmet vermesini sağladığı gibi yüksek sayıda müşteriye de ulaşmamızı sağlamıştır” diye konuşuyor.

HOBİM, e-dönüşümde kurumları bir adım öne geçirecek
Bilgi ve iletişim teknolojilerinde meydana gelen yenilikler, sosyal hayatı etkilediği gibi iş hayatını da etkiliyor. İş hayatındaki bu değişim mobil teknolojiden siber güvenliğe, büyük veri yönetiminden bulut bilişime kadar hemen her konuda dijital dönüşümü ifade ediyor. Bilişim sektörünün duayen isimlerinden olan Ahmet Tosunoğlu, “e-Dönüşüm; bir kurumun, şirketin veya yapının dijital çağa ayak uydurmak için pazarlamasından iş modellerine, otomasyonundan organizasyon yapısı ve yönetim şekline kadar her sürecini yeni dünya araçları ile yapılandırmasıdır” tanımını yapıyor.
e-Dönüşüm araçlarının kullanım oranı arttıkça ve e-Dönüşüm uygulamaları zenginleştikçe yapılan yatırımın geri dönüşümünün alınacağının altını çizen Tosunoğlu, “Finans, sigorta, enerji, perakende gibi öncü sektörlerde birçok önemli projeye imza atan HOBİM, e-Dönüşüme katkı sağlayacak sayısallaştırma, veri kayıt, belge yönetimi, dijital doküman sıkıştırma ve güvenli elektronik imza çözümleri ile kurumların rekabette bir adım öne geçmelerini sağlamayı hedefliyor” açıklamasını yapıyor.

Fiziksel Arşiv hizmeti ile operasyonel maliyetlerinizi azaltırsınız
Tüm kurumları derinden etkileyen ve iş süreçlerinin dijitalleşmesini sağlayan sayısallaşma, fiziksel arşiv için bir tehdit gibi görülse de ister regülasyon gereği olsun ister kıymetli evrakların saklanması amacıyla olsun şirketlerin basılı dokümanlarının saklanması günümüzde hala büyük bir önem taşıyor. Ahmet Tosunoğlu, “Dolayısıyla kıymetli evrakların gelecek beş yıl içerisinde azalmadan devam edeceğini düşünüyorum. Fiziksel arşiv hizmetlerinde 50.000 m2 kapalı alanda, yaklaşık 4 milyar evrak saklama kapasitesi ile 200 kişilik uzman arşiv ekibimiz ve teknolojik altyapı ve yazılım çözümlerimiz ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz” bilgisini veriyor. Tosunoğlu, e-Dönüşüme geçecek işletmelere çağrıda bulunarak; “Arşivinizi HOBİM’de sakladığınızda; hem işgücünden tasarruf etmiş olursunuz hem de kendi iş önceliklerinize odaklanmış olursunuz. Bu sayede kurumunuzda verimlilik artışı sağlanır, personel maliyetlerinizi azaltırsınız” diyor.

HOBİM, güvenli elektronik imzada 2 ürünle hizmet veriyor
“Güvenli elektronik imza” ifadesi, ‘Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde geçiyor. Tosunoğlu, bu ifadenin elektronik haberleşme sektöründe olduğu gibi başta finans, enerji olmak üzere diğer sektörlerde de hayata geçeceğini düşündüğünü paylaşıyor. Güvenli elektronik imzanın yaygınlaşması için hem regülasyon kurumlarının hem de kamu kurumlarının bir araya gelerek Türkiye’nin dijitalleşmesinin önünü açacak adımlar atacağına inandığını aktaran Tosunoğlu, şu noktalara değiniyor: “HOBİM olarak güvenli elektronik imza başlığı altında iki ürüne sahibiz. Bunlardan birisi Biyometrik İmza, diğeri ise TC Kimlik Kartı Doğrulama ve Doküman İmzalama çözümlerimiz. Sunduğumuz bu iki çözüm, süreçlerini dijital ortama aktarmak isteyen kamu ve özel sektöre yönelik çözümlerimizdir.”
Biyometrik İmza uygulaması; tablet veya mobil cihaz aracılığıyla dijital bir kalemle dokümanın imzalanmasını sağlıyor. Bu dijital imza ile basınç, hız, ivme, koordinat ve zaman damgası ile biyometrik parametrelerin içinde bulunduğu mühürlenmiş bir PDF dosyası oluşturuluyor.
TC Kimlik Kartı Doğrulama ve Doküman İmzalama uygulaması ise standart kart okuyucu kullanılarak TC elektronik kimlik kartı doğrulama ve kimlik kartı içinde bulunan Nitelikli Elektronik Sertifika ile PDF dokümanı imzalama işlemi yapılmasını sağlıyor. Tosunoğlu, “Özellikle bu uygulama Türkiye’de yeni nesil kimlik kartı dönüşümü ile birlikte ülkemizin dijital dönüşümüne önemli katkı sağlayacaktır” açıklamasını yapıyor.

HOBİM iş ortaklarıyla büyüyecek
HOBİM, fiziksel arşiv ve dijital dönüşüm çözümlerini tüm sektörlere yaymayı ve kurumların e-Dönüşümüne katkı sağlamayı hedefliyor. Tüm faaliyet alanlarında kapasite artışı yapmayı planladıklarının altını çizen Tosunoğlu, şunları dile getiriyor: “Kapasiteyi artırmak için daha fazla müşteriye ulaşmak gerekiyor. Bunun için güvenilir ve tecrübeli iş ortaklarıyla işbirliği çalışmasını başlattık. İş ortaklığı bayi yapılanmamız ile orta ve büyük ölçekli kurumlara çözümlerimizi sunarak daha geniş bir alanda hizmet vermek istiyoruz. Ayrıca güvenli elektronik imza çözümlerimiz ile hem Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı sağlamak hem de HOBİM’in e-Dönüşüm çözümlerini yaygınlaştırmak istiyoruz.” 

Yorumlar (0)