banner565

banner472

banner458

banner457

IAS Genel Müdürü Akın Mumcuoğlu

caniasERP’deki son gelişmelerin konuşulacağı caniasERP Live, 26 Eylül’de Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek. IAS Genel Müdürü Akın Mumcuoğlu ise IAS ekibinin son geliştirdiği Eş Zamanlı Maliyet uygulamasını anlatacak.

HABER 01.09.2019, 07:45 30.09.2019, 09:06
17197
IAS Genel Müdürü Akın Mumcuoğlu

IAS olarak 2019 yılında yoğunlaştığınız gündem maddeleri nelerdi?
2019 ekonomik açıdan zor bir yıl olsa da firmamız ve ürünümüz caniasERP adına ciddi anlamda katma değer sağlayacak çalışmalarla geçti. 2019 yılında, müşterilerimize sunduğumuz bu platformda ciddi yenilikler ve güncellemeler yapıldı.
Endüstri 4.0 ile birlikte gelen kavramlara daha iyi uyum sağlayabilmek için otomasyon alanındaki çalışmalarımıza daha çok ağırlık verdik. Verimliliğimizi arttırmak ve çalışmalarımızı bir adım öteye taşımak için ERP çalışmalarına odaklanan IASDB adını verdiğimiz kendi veri tabanımızı da kullanıma sunduk.
Kendimize göre özelleştirdiğimiz veri tabanımız sayesinde eskisinden daha verimli, daha hızlı ve daha uyarlanabilir bir yapıya sahip olduk. Bunun yanı sıra kullanıcı deneyimini arttırmak adına arayüzlerimizde düzenlemeler yaptık. Yine aynı şekilde web client’ımızı yeniledik. Tüm bunların yanı sıra global arenadaki operasyonlarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz; buna bağlı olarak 2018 yılında başladığımız Güney Kore projemizde önemli bir adım attık ve orada şirketimizi kurduk. 2019 yılının kalan yarısında da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.

caniasERP Live’da gelecek konuşulacak caniasERP Live İstanbul etkinliğinden bahseder misiniz?
caniasERP Live etkinliklerimizin altıncısı 26 Eylül’de Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek. Firmamızın yazılım iyileştirme süreçleri ile ilgili çok hızlı yol alıyoruz. Bunu da olabilecek en hızlı şekilde hem müşterilerimize hem müşteri adaylarımıza iletmek istiyoruz. Katılımcılar etkinlik boyunca ardışık olarak gerçekleştirdiğimiz sunumlarımızda ürün ve hizmetlerimizle ilgili son gelişmelerin detaylarını dinleyecekler. Bunun yanında fuaye alanında kurulan stantlar ve aralarda düzenlenen kokteyller aracılığıyla IAS ekibi ve katılımcılar birebir temas kurma fırsatı da yakalayacak.

Eş Zamanlı Maliyet Uygulaması zaman kazandıracak
caniasERP uzun yıllardır bünyesindeki güçlü maliyet yapısı ile firmaların ihtiyaç duyduğu maliyet bilgilerini hesaplayabiliyor, verileri yorumlayabilmek için sınıflandırabiliyor ve raporlayabiliyor. Maliyet sistemlerinden beklenti kimi zaman çok fazla detaylı bilgi, kimi zaman da çok daha hızlı sonuca ulaşmak olabiliyor. İşte bu beklentilerin yerinde ve zamanında tam olarak karşılanabilmesi için biraz daha sadeleştirilmiş eş zamanlı maliyet yapısını geliştirdik.
Uygulamada çalışmaları dönem içi ve dönem sonu yapılabilecek çalışmalar olarak grupladık. Dönem içi çalışmalar süreçler ilerlerken eş zamanlı olarak kurgulanabildiği için ciddi zaman tasarrufu sağlıyor. Hedefimiz, bir yandan sistem yürürken diğer yandan da maliyeti beraberinde çalıştırarak maliyet sonuçlarını oluşturmak; dönemi tamamladıktan sonra da sistem üzerinde düzeltici bir çalışma yaparak net sonuçlara direkt ulaşılmasını sağlamak. Maliyet sistemi, yapısı gereği sıralı yapılması gereken birçok iş içeriyor. Uygulama alanı uygun yerlerde arka planda işleri paralel çalıştırarak ciddi zaman tasarrufu sağladık. Bu uygulamaları daha kolay yönetebilmek için akış ekranlarıyla destekledik.
Kullanıcılarımızın hızlıca bilgiye erişmesine ve gereken noktalara müdahale edebilmesine imkân sağladık. Ve bu çalışmaları her iki alternatif maliyetlendirme sistemi üzerinde çalışabilecek bir altyapıyla uygulayarak sistemimizi daha güçlü hale getirdik.

Yorumlar (0)