banner565

banner472

banner458

banner457

İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut M. Aydın: “İkitelli OSB üretim, ihracat ve ticaret merkezi”

İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut M. Aydın, Pandemi sürecini fırsata çeviren İkitelli OSB’nin global krizlere rağmen önemli bir istihdam ve ihracat merkezi olduğunu belirterek yeni dönem projelerini anlattı.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 11:11
20843
İkitelli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut M. Aydın: “İkitelli OSB üretim, ihracat ve ticaret merkezi”

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İkitelli OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut M. Aydın, “İkitelli OSB çok sayıda KOBİ ve sanayi üretim tesisi ile Türkiye’nin en önemli karma OSB’lerindendir. İhracat, ithalat ve üretimiyle, Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahiptir” dedi.
İkitelli OSB’nin yaklaşık 24.500 firma ile önemli bir üretim ve ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Aydın, şunları söyledi: “Enerji tüketimimiz yüzde 20 artışla 1.1 milyar KWH saate ulaşmıştır. Doluluk oranı yüzde 100’e yakındır. Pandemi gibi global krizlere rağmen önemli bir istihdam ve ihracat merkezidir. Ülkemizin ekonomisine ciddi katmadeğer sağlamakla birlikte yatırımcısına artan marka değeriyle önemli getiriler sağlamaktadır.”

Pandemi’den tüm dünya nasıl etkilendiyse İkitelli OSB’nin de o kadar etkilendiğini belirten Aydın, bu süreçte sağlık, gıda, ambalaj ve ihraç ürünleri imal eden KOBİ ve sanayiciler ekonomik açıdan daha avantajlı duruma geçerken giyim, mobilya vb. sektörlerin süreci biraz daha sıkıntılı geçirdiğini aktardı: “Ancak sanayicimiz ve KOBİ’ler, Pandemi sürecine intibak etmeye çalışarak, Pandemi’de ihtiyaç duyulan ürünlerin imalatına yönelerek bu durumu özgün bir avantaja çevirdiler. Bu da bizim sanayicimizin bilgi birikimini ve tecrübesini göstermektedir.” Aydın, devletin sunduğu desteklerin yanı sıra İkitelli OSB’nin maskeye ulaşımın zor olduğu süreçteki maske desteği ve elektrik fiyatlarında yaptığı sübvanse ile sanayicilerin elinin rahatlatıldığını anlattı.

2022-2023’te sürdürülebilir çevre için önemli yatırımların yapılması zorunluluğunun hâsıl olduğuna dikkat çeken Aydın, Marmara Denizi’nde oluşan müsilajın çevrede yarattığı kirliliği önlemek için devletin yol haritasına uygun termin planı hazırlandığını, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İSKİ Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının da desteği ve gözetiminde yatırımlar yapılacağını kaydetti ve şunları dile getirdi: “Dünyamızın bugün ve gelecek için en önemli sorunları çevre kaynaklı olacak. Sanayinin çevre ile ilişkileri geliştirilmeli ve zarar vermesi mutlaka önlenmelidir. Biz bu hususları çok önemsiyoruz. Yeşil Mutabakat’la ilgili milletlerarası ve buna paralel olarak devletimizin çıkarttığı mevzuatı anlamak, ona göre de hareket etmek için çalışmalarımız devam etmektedir.”

Sosyal proje olarak, bu yıl içinde Elektrik Birimi Kreş ve Anaokulu binalarının temelinin atıldığını ve kaba inşaatının tamamlandığını aktaran Aydın, yeni dönem çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Aynı zamanda içinde fuar alanı bulunan, bölgemizin ihracatına önemli katkı sunacak Elektrik Birimi Ticaret Merkezi’mizin inşaatına başlanılmıştır. Yine bölgemizde imar yollarının tamamlanması için ihale açılmış ve 15.cadde olarak bilinen imar yolunun yapımına başlanmıştır. Elektrik dağıtım şebekemizde gerekli revizyonlar yapılarak SCADA sistemi tamamen çalışır hale getirilmiştir. Atık su şebekemizde 10 km yenileme çalışması ve 100 km’nin üzerinde atık su ve yağmur suyu hattının temizlik ve görüntülemesi yapılmıştır. İSKİ Genel Müdürlüğümüz, temiz su şebekesindeki ana arterlerdeki isale hatlarını çelik boru olarak yenilemiştir. Başakşehir Belediyemiz protokol çerçevesinde yeşil alan ve yollarımızın bakımlarını yapmaktadır. Ayrıca 13. caddenin önündeki çöken istinat duvarı Başakşehir Belediyemizce tekniğine uygun olarak yeniden yapılmıştır, her iki kuruma da teşekkür ederiz.”

Yorumlar (0)
banner557