banner565

banner472

banner458

banner457

İş dünyasının en büyük riskleri açıklandı

Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) tarafından gerçekleştirilen yıllık küresel iş dünyası riskleri anketi Allianz Risk Barometresi’nin 2022 sonuçları belli oldu. Küresel iş dünyasının risk sıralamasında siber olaylar ilk sırayı aldı.

HABER 01.03.2022, 00:01 28.03.2022, 10:21
22761
İş dünyasının en büyük riskleri açıklandı

İş kesintisi ve doğal afetler, diğer iki sıradaki önemli risk olarak gösterildi. Türkiye iş dünyasının yanıtlarında ise iş kesintisi birinci sırada yer alırken, makroekonomik gelişmeler ve doğal afetler diğer başlıca risk unsurları olarak sıralandı.
İş dünyası salgına uyum sağladı: COVID-19 salgını, şirketler için halen endişe kaynağı olsa da listede ikinci sıradan dördüncü sıraya geriledi. Omicron varyantından önce yapılan ankete katılanların yüzde 80’i gelecekte yaşanabilecek benzer bir krize karşı yeterince hazırlıklı olduklarını düşünüyor.
Allianz Türkiye CEO’su Tolga Gürkan, “Ankette dikkat çeken noktalardan biri de hem global ölçekte hem de Türkiye’de doğal afetler ve iklim değişikliği risklerinin gittikçe daha ön plana çıkması. Tüm bu risklere karşı, sürdürülebilir adil bir büyümenin artık kabul edilebilir tek iş modeli olduğunu aktarmak ve bu anlayışı yaymak bizim en büyük hedeflerimizden biri” diye konuştu.

Yorumlar (0)