banner565

banner472

banner458

banner457

İşine özgürlük kat, işine DİA kat!

ODTÜ Teknokent’te 2004 yılında kurulan DİA Yazılım, pandemi sürecine rağmen 2020’de yüzde 70 büyüme sağladı. DİA Yazılım CEO’su Suha Onay, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ticari yazılım denildiğinde akla gelen ilk üç markadan biri olmayı, bulut ticari yazılımda ise Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmayı hedefliyoruz” dedi.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 11:11
21063
İşine özgürlük kat, işine DİA kat!

DİA Yazılım, 2004’te Türkiye’de bulut teknolojisi ile kurumsal yazılım hizmetleri vermek üzere Suha Onay ve diğer girişimci mühendis arkadaşları tarafından ODTÜ Teknokent’e kuruldu. DİA Yazılım CEO’su Suha Onay, “Mobil, e-ticaret, e-dönüşüm ihtiyaçlarına uygun olarak sunduğumuz çözümlerle tüm sektörlerdeki firmaların; muhasebeden finansa, stok ve depo takibinden üretime, müşteri ilişkileri yönetiminden, servis hizmet yönetimine kadar tüm süreçlerinin dijitalleşmesine yönelik hizmetler sunuyoruz” dedi.
KOBİ’lere verimlilik, maliyet avantajı ve veri güvenliği sağlayarak yer, zaman, mekan, cihaz bağımsız, firmalarını yönetebilmelerine olanak sağlayan DİA, sektörünün bulut teknolojisiyle çalışan en gelişmiş ERP’si konumunda. Onay, “Küçük bir restoran, orta büyüklükte bir gıda toptancısı veya büyük bir inşaat firması gibi birçok sektöre hitap edebilecek esneklikte yazılım çözümlerimizi, bulut teknolojisi farkıyla sunuyoruz” diye konuştu.

DİA Yazılım’ın pandemiye rağmen 2020 yılında yüzde 70 büyüdüğünü belirten Onay, Ar-Ge yatırımlarını bu dönem hızlandırdıklarını açıkladı: “Ar-Ge, müşteri hizmetleri, satış ve satış destek departmanlarımızdaki ekiplerimizi büyüterek yılı tamamladık. 2021 yılında E-Banka ve Depo Yönetim ürünlerimizi faaliyete geçirdik. E-Ticaret ürünümüz olan DİA E-Power’la ilgili de geliştirmelere devam ediyoruz.”

DİA’nın en güçlü yanı Ar-Ge
Suha Onay, DİA Yazılım’ın en güçlü yanının Ar-Ge olduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle DİA, Türkiye’nin bulut teknolojisiyle hizmet veren en gelişmiş ERP yazılımı konumunda. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği (AB) destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde aktif olarak yer alarak, teknoloji know-how’ımızı sürekli geliştiriyoruz. Ayrıca müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda Ar-Ge ekibimizi günden güne büyüterek, sürekli yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Aynı zamanda mobil uygulamalarında iddialı olduklarının altını çizen Onay, bu alandaki yetkinliklerini ise şöyle anlattı: “Masaüstünde yapılabilen tüm işlemler mobil cihaz ile de yapılabiliyor. Bu da üyelerimize çok büyük bir özgürlük ve hız kazandırıyor. DİA Mobil, birçok farklı sektörde çok işlevsel bir şekilde kullanılıyor. Şirket yöneticileri anlık ciro ve satış bilgilerine ulaşıp, e-fatura gönderip, ekibin performansını kontrol altında tutarken, depo sorumluları mobil cihazlarıyla mal kabul işlemlerini tamamlayabiliyor, saha satış ekipleri sipariş alabiliyor, restoranı olan üyelerimiz de masada sipariş alabiliyor. Hem Android hem de İOS’da etkin bir şekilde DİA’yı kullanabiliyorlar.”

“Ekosistemin içindeyiz”
ODTÜ Teknokent’in başarısında yarattığı ekosistemin etkisi büyük. Suha Onay, DİA olarak ekosisteminde bulundukları ODTÜ Teknokent’in araştırma yetkinliği ve bilgi birikiminden faydalandıklarını söyledi. Onay, ODTÜ Teknokent’in Türkiye’nin teknolojik altyapısının gelişimine büyük katkı sağladığını da sözlerine ekledi: “Oluşturulan model, hem dünyadaki başarılı teknoparkların içerisinde yer almasını, hem de ev sahipliğini yaptığı şirketlerin uluslararası başarılar elde etmesini sağlıyor. Bununla beraber ODTÜ Teknokent içerisindeki şirketlere sunulan destekler, bizim gibi yazılım alanında büyüyen şirketlere büyük kolaylıklar sağlıyor.

Biz de DİA olarak, önümüzdeki 5 yıl içerisinde ticari yazılım denildiğinde akla gelen ilk üç markadan biri olmayı ve konu bulut ticari yazılıma geldiğinde ise Türkiye’de en çok tercih edilen marka olmayı hedefliyoruz. Hedeflerimize ODTÜ Teknokent’in bize sunduğu avantajlarla çok daha kolay ulaşacağımıza inanıyoruz. Dolayısıyla DİA Yazılım olarak ODTÜ Teknokent ekosistemi içerisinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz.”

Yorumlar (0)
banner557