banner345

İşNet KVKK çalışmalarında entegre hizmet veriyor

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu birçok şirket için yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Kanun kapsamında belirtilen veri güvenliğine yönelik teknik ve idari tedbirler alınmadığında; kurumlara ciddi yaptırımlar gelebiliyor. Bu alanda uçtan uca ve birbirini tamamlar nitelikte hizmet veren İşNet, kurumların Kanuna uyumu için destek veriyor.

HABER 01.02.2020, 07:37 14.02.2020, 09:35 KobiEfor
28269
İşNet KVKK çalışmalarında entegre hizmet veriyor

Türkiye’nin son yıllarda karşılaştığı siber saldırılar ile gündem olan teknoloji güvenliğinin önemli bir unsuru haline gelen kişisel veriler, 7 Nisan 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile koruma altına alındı. Bunun gereği olarak da şirketlere önlem alma yönünde çalışma yapma mecburiyeti doğdu. Şirketlerin bu kapsamda kişisel verilerin korunması ve gizlilik politikası oluşturması, çalışanlarından muvafakatnameler alması, işyerinde bir veri sorumlusu ve veri işleyen tayin etmesi, veri kayıt sistemi yaratarak veri sorumluları siciline kaydettirmeleri gerekiyor. Şirketlerin tedarikçilerinden, birlikte iş yaptığı tüm firmalara ve şahıslara kadar üçüncü kişilerle akdedeceği tüm sözleşmelere Kanun çerçevesinde özel madde eklemesi zorunlu hale geldi. Kişisel Verileri Koruma Kurumu kararı neticesinde belli başlı şartlara uyan şirketler VERBİS sistemine 31.6.2020’ye kadar kayıt yaptırmış olmalı.

“KVKK hizmeti uçtan uca ve birbirini tamamlar nitelikte olmalı”
Kanun kapsamında belirtilen veri güvenliğine yönelik teknik ve idari tedbirler alınmadığında; kurumlara ciddi yaptırımlar gelebiliyor. Bu tedbirlerin alınması için hukuk, süreç ve teknoloji tarafında kapsamlı çalışmaların yapılması gerekiyor. Mevcut durumda KVKK uyumluluğunu sağlamak üzere, hukuk firmaları idari tedbirler tarafında, teknoloji firmaları ise teknik tedbirler konusunda hizmet sunuyor. İşNet bu alanda çalışma yürüten kurumlardan biri.
İşNet Genel Müdür Yardımcısı Aytül Sepetci, yürüttükleri çalışmalarda, bu hizmetlerin uçtan uca entegre ve birbirini tamamlayıcı şekilde ilerlemesi gerektiğinin ortaya çıktığını belirtiyor. İşNet, bunu göz önüne alarak oluşturduğu iş modeli ile müşterilerin danışmanlık ve teknoloji taleplerine cevap vererek, sürecin uçtan uca tamamlanması yönünde müşterilerine Kanun’a uyumluluk sağlamaları için destek veriyor.

İşNet, KVKK için geniş yelpazede ürün ve hizmet sunuyor
Aytül Sepetci, İşNet olarak yapmış oldukları çözüm ortaklıklarıyla müşterilerinin KVKK uyumluluğunu ve veri güvenliğini sağlamaya yönelik, bilişim danışmanlığı ve kuruma özel teknoloji çözümleri sunduklarının altını çiziyor.
İşNet’in kişisel verilerinizin yanlışlıkla ya da kötü niyetli kişilerce kurum dışına çıkarılmasına engel olmaya ya da yapılan işlemi raporlamaya; veri kaybı veya sızıntısını önlemeye yarayan çözümleri bulunuyor. İşNet’in bu yönde sağladığı KVKK Uyumluluk Çözümleri arasında KVKK hukuk değerlendirmesi ve yükümlülükler, kişisel veri envanteri, GAP analizi ve uyum danışmanlığı, KVKK teknoloji değerlendirmesi–veri sınıflandırma, veri maskeleme, veri kaybı önleme, veri şifreleme ve DLP çözümleri yer alıyor.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyum sürecinde, organizasyonel ve teknik güvenlik önlemlerinin yanı sıra hukuki altyapının oluşturulması sağlanarak veri analizi ve değerlendirmenin ardından güvenlik iyileştirmeleri yapılıyor.
İşNet, müşterilerinin ağ ve altyapı güvenliğini sağlamaya ek olarak; verilerin lokalizasyonu, sızdırmazlığı, loglanması, erişim yetkilendirilmesi, maskelenmesi, şifrelenmesi gibi oldukça geniş bir yelpazede hizmetler sunuyor.

Yorumlar (0)
10°
hafif yağmur
Namaz Vakti 04 Nisan 2020
İmsak 05:07
Güneş 06:35
Öğle 13:12
İkindi 16:48
Akşam 19:39
Yatsı 21:01
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Trabzonspor 26 53
2. Başakşehir 26 53
3. Galatasaray 26 50
4. Sivasspor 26 49
5. Beşiktaş 26 44
6. Alanyaspor 26 43
7. Fenerbahçe 26 40
8. Göztepe 26 37
9. Gaziantep FK 26 32
10. Denizlispor 26 31
11. Antalyaspor 26 30
12. Gençlerbirliği 26 28
13. Kasımpaşa 26 26
14. Konyaspor 26 26
15. Malatyaspor 26 25
16. Çaykur Rizespor 26 25
17. Ankaragücü 26 23
18. Kayserispor 26 22
Takımlar O P
1. Hatayspor 28 53
2. Erzurum BB 28 47
3. Bursaspor 28 46
4. Adana Demirspor 28 45
5. Akhisar Bld.Spor 28 45
6. Fatih Karagümrük 28 43
7. Altay 28 43
8. Ümraniye 28 40
9. Giresunspor 27 38
10. Keçiörengücü 28 35
11. Balıkesirspor 28 35
12. Menemen Belediyespor 28 35
13. İstanbulspor 27 33
14. Altınordu 28 31
15. Boluspor 28 25
16. Osmanlıspor 28 24
17. Adanaspor 28 20
18. Eskişehirspor 28 17
Takımlar O P
1. Liverpool 29 82
2. Man City 28 57
3. Leicester City 29 53
4. Chelsea 29 48
5. M. United 29 45
6. Wolverhampton 29 43
7. Sheffield United 28 43
8. Tottenham 29 41
9. Arsenal 28 40
10. Burnley 29 39
11. Crystal Palace 29 39
12. Everton 29 37
13. Newcastle 29 35
14. Southampton 29 34
15. Brighton 29 29
16. West Ham 29 27
17. Watford 29 27
18. Bournemouth 29 27
19. Aston Villa 28 25
20. Norwich City 29 21
Takımlar O P
1. Barcelona 27 58
2. Real Madrid 27 56
3. Sevilla 27 47
4. Real Sociedad 27 46
5. Getafe 27 46
6. Atletico Madrid 27 45
7. Valencia 27 42
8. Villarreal 27 38
9. Granada 27 38
10. Athletic Bilbao 27 37
11. Osasuna 27 34
12. Real Betis 27 33
13. Levante 27 33
14. Deportivo Alaves 27 32
15. Real Valladolid 27 29
16. Eibar 27 27
17. Celta de Vigo 27 26
18. Mallorca 27 25
19. Leganés 27 23
20. Espanyol 27 20