banner565

banner472

banner458

banner457

İSTOÇ Saray Projesi yatırımcısını bekliyor

“İstanbul’un dünyaya açılan ticaret kapısı; İSTOÇ Ticaret Merkezi; üretimin, ithalatın, ticaretin ve ihracatın merkezi” diyen İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay, otel, alışveriş, kültür ve eğlence kompleksi olarak tasarlanan İSTOÇ Saray Projesi’nin tamamlandığını ve yatırımcısını beklediğini açıklıyor.

HABER 01.01.2020, 07:46 31.01.2020, 09:04
15630
İSTOÇ Saray Projesi yatırımcısını bekliyor

İstanbul’un dünyaya açılan ticaret kapısı; İSTOÇ Ticaret Merkezi, 40. yılını kutlarken yeni dönem projeleriyle bölgenin çekim merkezi olmaya devam ediyor. Biz de İSTOÇ’un Kurucu Başkanı ve 26 yıldır başkanlığını sürdüren Nahit Kemalbay ile yeni dönem projelerini konuştuk.
1 milyon 100 bin2 alanda, yaklaşık 5 bin üyeye ait 7 bin işyerinde 60 bin kişi istihdam edilen İSTOÇ, yüzde 100 doluluk oranına sahip. İSTOÇ’ta hırdavat, lüks hırdavat, plastik eşya, melamin, kırtasiye, kağıt, madeni eşya, gıda, büro ve mobilya malzemeleri, ev tekstili, züccaciye, medikal, promosyon ürünleri, av malzemeleri ve 2. el otomobil ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 35 meslek grubu faaliyet gösteriyor.

İSTOÇ, 2020’de Yapı Kooperatifi’nden İşletme Kooperatifi’ne dönüşecek
İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kemalbay,  hiçbir kimse, kurum veya kuruluştan destek almadan kendi olanaklarıyla İSTOÇ’un her projesinin hayata geçtiğini gururla anlatıyor: “İSTOÇ bir dünya markasıdır. Türkiye’de herkes tarafından bilinir. Anadolu’nun 81 ilindeki bütün ihtiyaçlara birinci elden en ekonomik fiyatla yanıt veriyoruz. İSTOÇ; İstanbul Toptancılar Çarşısı demek. Türkiye’deki tüm imalatçılar ürettiklerini İSTOÇ’a getirir buradan Türkiye’ye ve dünyaya dağılır. Biz eski Tahtakale’yi yaşatıyoruz. İSTOÇ yalnızca üretim, ithalat ve ticaretin merkezi değildir aynı zamanda ihracatın da merkezidir. İSTOÇ’ta yürüyecek yer bulamazsınız, çünkü işler yoğundur, bu nedenle ciddi bir trafik  vardır. Hiçbir altyapı ve üstyapı sorunumuz ve işsizlik yoktur. Ekonomik dalgalanma yaşanmasına rağmen kiralar ve binaların değeri bakımından fiyatlarımız yukarıya doğru çıkmaktadır. 2019’da Türkiye ortalamasının üzerinde büyüdük. Yapılmış inşaatlarımızı tamamladıktan sonra 2020’de yapı kooperatifinden işletme kooperatifi aşamasına geçeceğiz. Çalışmalara başladık.”
Projelerden ilki; YT Blok. Toplam 100 işyerinden oluşacak ve inşaat tamamlanmak üzere. Kemalbay, 2020 yılbaşından sonra üyelere işyerlerini teslim edeceklerini söylüyor.
Projelerden ikincisi; otel ve AVM’den oluşan yaklaşık 100-150 milyon dolar değerindeki İSTOÇ Saray Projesi’nin satışı. Kemalbay, anlatıyor:“Üyelerimize danıştık, kiraya vermek yerine projenin satışını talep ettiler. Otel, alışveriş, kültür ve eğlence kompleksi olarak, 13 bin 500 m2’lik arazi üzerinde tasarladığımız İSTOÇ Saray Projesi, 5 yıldızlı, 440 odalı, 38 katlı otel; 5 katlı alışveriş merkezi (AVM); düğün, kongre, toplantı, zirve gibi büyük etkinliklere evsahipliği yapacak 2000 kişi kapasiteli toplantı salonu dahil 8 toplantı salonu, 1000 kişilik havuz ve otoparktan oluşuyor. İçinde metro istasyonu bulunan AVM’de büyüklü küçüklü toplam 200 işyeri yer alacak. Ulusal ve uluslararası otel zincirleri ve AVM yatırımcılarından yoğun talep geliyor, şu anda 4-5 grupla görüşüyor, teklifleri değerlendiriyoruz. Bir an önce satışı yapıp üyelerimize paylarını takdim etmek istiyoruz.”
Kemalbay, 2020 yılı ve sonrasında sosyal etkinliklerin daha fazla yapıldığı bir İSTOÇ hedeflediklerini aktarıyor: “Sosyal ve sportif amaçlarla kullanabileceğimiz 75 dönüm arazimiz var. İçinde 500 kişilik konferans salonu, 10 bin kişilik toplanma yeri, futbol ve voleybol sahaları, sauna, hamam, çocuk parkı…” Kemalbay, İSTOÇ’un 2020’de hayata geçirmek istediği projelerinden birinin de kreş olduğunu dile getiriyor.

Yorumlar (0)