banner565

banner472

banner458

banner457

iyzico CMO’su Murat Büyükkucak: “KOBİ’leri destekleyen çözümler geliştiriyoruz”

iyzico CMO’su Murat Büyükkucak, “Bugün sahip olduğumuz 70 binden fazla üye işyeri, 900 bin alt üye işyeri, 3 milyondan fazla ‘iyzico Korumalı Alışveriş’ kullanıcısı ve 650 bin aktif cüzdan kullanıcısı ile Türkiye ödeme sektörünün lideri konumunda bulunuyoruz. Değişen şartlara hızla adapte olmaya devam ederek, üye işyerlerimiz için fırsatlar yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

HABER 01.12.2021, 00:51 26.12.2021, 21:17
20949
iyzico CMO’su Murat Büyükkucak: “KOBİ’leri destekleyen çözümler geliştiriyoruz”

iyzico CMO’su Murat Büyükkucak, “Dijital dönüşümün gelecekteki girişimler için en önemli itici güç olacağını, tüketicilerin her zamankinden daha fazla dijital servisleri tercih ettiği ve nakitten kaçtığını görmemek, fırsatları kaçırmanıza ve oyunun dışında kalmanıza yol açacaktır” dedi.
2020’de 2019’a kıyasla yüzde 64 oranında yaşanan artış, dönüşüm gerçekliğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. 2021 yılının ilk 6 ayı itibarıyla ise ülkemizde e-ticaret hacmi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 75.6’lık artış yaşadı. Bu oranlar, bize e-ticaretin katlanarak büyüyeceğini gösteriyor. Büyükkucak, e-ticaretin yakaladığı bu momentumu sürdürülebilir kılmak, hem satıcı hem alıcıya macerasız bir alışveriş deneyimi yaratmak için iyzico olarak çeviklik ve teknolojik altyapı sayesinde müşteriler için bir ödeme sistemi olmanın ötesinde, katmadeğerli bir servis olarak kazançlarını artırmayı başardıklarını söyledi.
Büyükkucak, “Finansal hizmetleri demokratikleştirmek ve herkes için ulaşılabilir kılma amacımız doğrultusunda, rekabetin daha eşit koşullarda sürebilmesi, adil alışveriş ve tüketicilerin de seçim hakkına saygı ve pazarın tekelleşmemesi için KOBİ’leri destekleyen çözümler geliştirmeyi büyüme odağımıza aldık. Bunun sonucunda son 1.5 sene içinde kurumsal üye işyeri başvurusunda yüzde 73’lük bir artış sağladık” diye konuştu.

“Ödeme sürecini yüzde 37 oranında hızlandırdık”
‘iyzico ile Öde’ ve ‘iyzico Korumalı Alışveriş’,  bireysel girişimciler için geliştirilen ‘iyzico Link’ gibi uygulamalarla artık e-ticarette macerayı bitirdiklerinin altını çizen Büyükkucak, hem alıcı hem satıcının e-ticarete girişini kolaylaştırdıklarını duyurdu. Büyükkucak, şu bilgileri verdi: “Geliştirdiğimiz ‘iyzico Korumalı Alışveriş’ çözümü ile güvenli ödeme altyapısı, 7/24 canlı destek ve iptal-iade süreçleri için kolaylık sağladık. Bu sayede bilinirliği az olan markalar için bir güven simgesi haline geldik. Sektörde yarattığımız bu güven duygusu, kullanıcıların e-ticaret platformları arasında iyzico üye işyerlerini seçmesinde etkili oluyor. ‘iyzico Korumalı Alışveriş’, üye işyerlerimizin kazancını ortalama yüzde 8 oranında artırırken; iyzico ile Öde, üye işyerlerimizin müşterilerine yüzde 37 daha hızlı tamamlanan bir ödeme deneyimi sunmasını sağlıyor.”

E-ticaretin potansiyelinden KOBİ’leri daha çok faydalandırmak ve büyük markalar karşısında fırsat eşitliği sağlamak için farklı ayrıcalıklar da geliştirdiklerini duyuran Büyükkucak, şunları aktardı: “Pek çok global marka tarafından tercih edilen yapay zeka tabanlı ödeme teknolojilerimizi ücretsiz olarak tüm KOBİ’lerimize sunmaktayız. Bu hizmetimiz içinde yer alan Dynamic 3DS ile ödeme adımını SMS doğrulamasını ortadan kaldırarak iyileştiriyor ve başarılı ödeme oranını artıyoruz. Akıllı Ödeme Yönlendirme Servisi ile teknik problemler sebebiyle başarısız olacak ödemeler, milisaniyeler içerisinde farklı bir banka POS’una yönlendiriliyor ve ödeme başarılı oluyor. Tüketicinin deneyiminde hiçbir değişiklik yaşanmadan ekstra kazanç elde etmesini sağlıyoruz.”

Büyükkucak, Sahtecilik Önleme Sistemi ile de e-ticaret dünyasının en büyük problemlerinden biri olan fraud işlemlere karşı yapay zeka tabanlı sistemi ve uzman ekiplerin manuel kontrolleriyle çalıştıklarının kaydetti: “Üye işyerlerimizin maddi kayıplarının önüne geçiyoruz. Problemlere çözümler sunarak değer yaratabilmek için yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda 2020 yılında 18 milyar TL işlem hacmine ulaştık. 2021 hedefimiz ise 40 milyar TL. Bugün sahip olduğumuz 70 binden fazla üye işyeri, 900 bin alt üye işyeri, 3 milyondan fazla ‘iyzico Korumalı Alışveriş’ kullanıcısı ve 650 bin aktif cüzdan kullanıcısı ile Türkiye ödeme sektörünün lideri konumunda bulunuyoruz. Değişen şartlara hızla adapte olmaya devam ederek, üye işyerlerimiz için fırsatlar yaratmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)