banner565

banner472

banner458

banner457

Kabinede revizyon

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ikiye bölünerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Ticaret Bakanlığı’nda da görev değişikliği yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş oldu.

HABER 01.05.2021, 00:01 30.05.2021, 10:08
22828
Kabinede revizyon

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iki ayrı bakanlığa dönüştürülerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Ticaret Bakanlığı’nda da görev değişikliği yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Vedat Bilgin, görevden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yerine de Mehmet Muş atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: 1972’de Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Kadirli’de, orta ve lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1995’te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Aralık 1996 itibariyle İstanbul Barosu’na bağlı olarak avukatlık stajını tamamladı. Serbest avukat olarak çalışmaya başlayan ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Yanık, 2004-2014’te 5 ve 6. dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Grup Sözcülüğü görevlerinde de bulundu, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: 22 Eylül 1954’te Bayburt’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimi Bayburt’ta tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde ‘Şehirleşme ve Sanayileşme İlişkileri’ konusunda yüksek lisansını, ‘Türkiye’de Sanayileşme Politikaları ve Demokratikleşme Süreci’ adlı çalışmasıyla da İktisat Sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı. York Üniversitesinde Misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu. Michigan Üniversitesi’nde ‘Orta Doğu Toplumlarında Modernleşme Sorunları’ konulu uluslararası çalışmada yer aldı. Gazi Üniversitesi İİB Fakültesi’nde Öğretim Üyeliği, TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Çok sayıda yayımlanmış araştırma kitabı, makale ve çalışmaları bulunuyor. 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili oldu, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu. Çok iyi düzeyde İngilizce biliyor, evli ve iki çocuk babası.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: 1 Mayıs 1982’de Trabzon Sürmene’de doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans, Washington State University School of Economic Sciences’ta Ekonomi alanında yüksek lisans, Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı. Özel sektörde Bütçe Planlama Uzmanı olarak çalıştı. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında sırasıyla; AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomi İşleri Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüttü.  2011’de 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili, sonrasında 25, 26. ve 27. Dönemlerde de İstanbul Milletvekili oldu. TBMM’de Dışişleri Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu üyelikleri yaptı. NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği’nin yanı sıra AK Parti Genel Merkezi’nde Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2014’te MYK üyeliğine seçilerek AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanı oldu. AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresinde tekrar MKYK üyeliğine seçildi. 2016’dan 31 Mart 20217e kadar AK Parti Grup Başkanvekili idi. Çok iyi düzeyde İngilizce biliyor, evli ve 1 çocuk babası.

Yorumlar (0)