banner565

banner472

banner458

banner457

KADOSAN yeni projeleriyle markasının gücüne güç katıyor

KADOSAN Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Boyacı, KADOSAN’ın çağdaş, temiz ve örnek bir oto sanayi sitesi olduğunu belirterek, “Hedefimiz; KADOSAN’ı yalnızca İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de marka bir oto sanayi sitesi yapmak” diyor.

HABER 01.04.2020, 08:00 28.04.2020, 10:07
16194
KADOSAN yeni projeleriyle markasının gücüne güç katıyor

KADOSAN Oto Sanayi Sitesi, marka değerini güçlendirecek yeni projeleri hayata geçiriyor. KADOSAN Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Boyacı, KADOSAN’ı Türkiye’nin örnek oto sanayi sitesi haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, “Hizmet kalitemizle bunu başaracağımıza inanıyoruz. KADOSAN yeşil alanları, yolları, tamamlanmış altyapısı, güvenlik hizmetleri ile çağdaş, temiz ve örnek bir oto sanayi sitesi. Hedefimiz; KADOSAN’ı yalnızca İstanbul’da değil, tüm Türkiye’de marka bir oto sanayi sitesi yapmak” diyor.
“KADOSAN markasıyla yeni bir sanayi sitesi kuracağız”: Toplam 140 bin m2 alanda, 700 işyeri, 3 bin 500 çalışanın istihdam edildiği, günlük 4500 aracın tamir bakım ve onarımının yapıldığı KADOSAN Oto Sanayi Sitesi, artık kabuğuna sığmıyor. Erdal Boyacı, “KADOSAN’ın kurucularına çok teşekkür ediyoruz, onların açtığı yoldan yürüyoruz. İstanbul gibi hızlı gelişen bir metropolde faaliyet gösteriyoruz, 700 işyerimiz de dolu. Biz de yeni Yönetim Kurulu olarak yönetimi ilk devraldığımızda ‘İstanbul sınırları içerisinde KADOSAN olarak yeni bir sanayi sitesi kurulması için mücadele edelim’ dedik” açıklamasını yapıyor.
Erdal Boyacı, sadece yapılabilecek işlerin sözünü veren bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini, projeyi titizlikle ele aldıklarını ve temkinli davrandıklarını vurguluyor: “Önce arsayı bulup, işi garantiye alalım, sonra kooperatifi kuracağız. Kimseye mahcup olmak, güven sorunu yaşamak istemiyoruz. İnsanlar, direkt olarak arsalarına ortak olsunlar istiyoruz, hayali bir iş yapmayacağız. İnsanların maddi zarar görmesini, hayal kırıklığına uğramasını, mağdur olmasını istemiyoruz. Bacasız, hafif sanayi olduğumuz için çevre kirliliği sorunumuz yok. Bu nedenle arsa meselesini çözdükten sonra yeni sanayi sitemizi hızlıca hayata geçirebiliriz. Ancak bu çok büyük bir proje. O nedenle devlet destekli bir Hazine arazisi bulmak için çalışıyoruz. Ciddi bir mücadele veriyoruz. Bakanlıklar ve yerel yönetimlerle sürekli görüşüyoruz, konuyu gündemde tutuyoruz.”
KADOSAN’ın kuruluş öyküsü: Erdal Boyacı, KADOSAN’ın kuruluş öyküsünü de paylaşıyor: “Kadıköy Söğütlüçeşme Hasanpaşa Göztepe çevresinde çalışan oto sanatkarları KADOSAN adı altında birleşerek 1975’te yapı kooperatifi kuruyor. 1981’de Arsa Ofisi’nden, 140 bin m2 arsa satın alınıyor, 1987’de başlanılan alt ve üst yapı çalışmaları, 1994’te tamamlanarak bölgemiz faaliyete geçiyor. Arsa alımı, alt ve üst yapı inşaatlarının tamamlanmasında hiçbir şekilde kredi kullanmayan KADOSAN, tüm bu çalışmaları üyelerinin özkaynaklarıyla karşılamıştır. Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (Dudullu OSB) sınırları içerisinde yer alan ve tamamı oto sanatkarlarından oluşan KADOSAN Oto Sanayi Sitesi’nde tüm ünitelerin iskanları alınmış, üyelere ferdi tapuları verilmiştir. Şu anda üyelerimizin yüzde 98’i yetkili ve özel oto tamir bakım ve onarım servisi olarak hizmet veriyor. Sosyal tesislerimizde bulunan 150 dükkanımız yedek parça alanında faaliyet gösteriyor.”
Önceliğimiz müşteri memnuniyeti: Erdal Boyacı, “Haksız kazançla ilgili bir şikayet geldiğinde müşteriyi ve firma yetkilisini ayrı ayrı çağırıp dinliyoruz. Haksız kazanç sağlanmışsa üyemizle konuşup, iade yapmasını istiyoruz. Bugüne kadar, 20-25 olayla karşılaştık ve bütün sorunları olumlu yönde çözdük. Kesinlikle müşterilerimizin mağduriyetini gideriyoruz, bu bizim için çok önemli. Biz bir müşteriyi, bin müşteri olarak görüyoruz. Müşteri memnuniyeti olmazsa olmazımız.”
KADOSAN’ın çözüm üreten, yapıcı yönetim anlayışının yansıması, bölge yöneticileriyle “ortak akıl” geliştirmeleri noktasında işbirliğine dönüşüyor. Erdal Boyacı, bölgedeki Dudullu OSB, YEDPA Ticaret Merkezi, İMES Sanayi Sitesi, DES Sanayi Sitesi, MODOKO ve KEYAP ile KADOSAN’ın Yönetim Kurulu Başkanları’nın her ay düzenli olarak biraraya gelerek görüş alışverişinde bulunduğunu ve işbirliği içerisinde çalışmalarını yürüttüğünü anlatıyor: “Bölgemizdeki herkesin sorunları aynı,  güçbirliği yapıldığında daha çabuk çözüme ulaşılıyor.“ Bölgede her yönetici artık, Erdal Boyacı’nın deyimiyle “abi-kardeş misali hizmet veriyor.” Aynı zamanda Dudullu OSB Denetim Kurulu Üyesi olduğunu belirten Boyacı, “OSB’mizle güçbirliği içerisinde bütün sorunlarımıza birlikte çözüm arıyoruz” diyor ve üniversite-sanayi işbirliği çalışmaları çerçevesinde BÜDOTEK (Dudullu OSB Boğaziçi Üniversitesi Teknopark A.Ş.) ile de düzenli görüştüklerini ifade ediyor.
KADOSAN’ın yönetim anlayışında eşitlik ve adalet en büyük öncelik. Erdal Boyacı, altını çize çize söylüyor: “Biz büyük bir aileyiz.. Üyelerimizle iç içe bir aile olarak, ötekileştirmeden herkese eşit bir şekilde hizmet ediyoruz. Bizim aidatlarımız 70 TL. Başkan dahil olmaz üzere, aidatını veren herkes, eşit haklara sahiptir. Burada istihdam edilen herkes bizimle eşittir, herkese eşit mesafedeyiz.”
“KADOSAN’ın değerine değer katmak için çalışıyoruz”: Erdal Boyacı, KADOSAN’ın tüm projelerini kendi özkaynaklarıyla hayata geçirdiğini kaydediyor: “KADOSAN’ın değerine değer katmak için çalışmaya devam edeceğiz. KADOSAN içerisindeki satılık dükkanlardan KADOSAN adına dükkan satın alınacak. Böylece KADOSAN’ın gayrimenkulü olacak. Biz 2.5 yıl önce borçlu bir yönetimi devralarak kar eder hale getirdik. KADOSAN tarihinde ilk defa bizim yönetimimiz döneminde borçlu kurum, kara geçti. İyi bir bütçeyle, doğru harcama ve tasarrufla bunu başardık.”
“100 yeni işyeri açacağız”: Erdal Boyacı,“KADOSAN’a ait arsalara 100 yeni işyeri yapacağız ve bu işyerleri de KADOSAN’a ait olacak, proje aşamasındayız. Projeyi 2022’de tamamlamayı planlıyoruz.”
500 araçlık otopark projesi: Boyacı, KADOSAN içerisindeki en büyük sıkıntı olan otopark sorununu da çözmek için 2 katlı, 500 araçlık bir otopark  projesi üzerinde çalıştıklarını ve 2022 yılı sonuna kadar bu projeyi de tamamlamayı planladıklarını açıklıyor.
Çevreye verilen değer: KADOSAN, çevreye verdiği değerle de öne çıkıyor. Boyacı, yeşil alanları ve çevre düzenlemeleriyle örnek bir oto sanayi sitesi olduklarını ifade ediyor: “Caddelerimizin tertemiz olmasına çok dikkat ediyoruz. 10 temizlik çalışanımız her gün sabah 6:30’dan saat 10:00’a kadar caddelerimizi temizler. KADOSAN’ın çevre düzenlemesine çok önem veriyoruz, yeşil alanlarımız olmazsa olmazımız. KADOSAN’lıların sabahları spor yapabilmeleri için yürüyüş parkurları yaptık. 3 yeşil alanımıza spor aletleri de koyacağız. 2.5 yılda 140 ağaç, bu yıl da toplam 70 adet ıhlamur ve çınar ağacı dikimini gerçekleştirdik. 10 bin m2 yeşil alanımız var. Her yıl ağaç dikimini arttırarak sürdüreceğiz.”
Eğitime verilen önem: Erdal Boyacı, “400 kişilik toplantı salonumuzu tamamladık, faaliyete geçirdik, her konuda sosyal sorumluluk projeleri yapmak istiyoruz. İlk toplantımızı atık yağlarla ilgili gerçekleştirdik. Madde bağımlılığı, ilkyardım, mesleki eğitimler, diksiyon, elektrikli araçların tamir bakım ve onarımı, iletişim gibi birçok eğitimi her hafta gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diyor.
7/24 güvenlik hizmeti: KADOSAN, güvenlik önlemleriyle de öne çıkıyor.  Boyacı, 10 kişilik güvenlik ekibinin 7/24 bölgede faaliyet gösterdiğini, bütün sokakların 85 kamerayla düzenli izlendiğini aktarıyor. KobiEfor 20. Yıl Buluşmaları etkinliğine destek veren KADOSAN’a KobiEfor’un verdiği teşekkür plaketini KADOSAN Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Boyacı ve KADOSAN 2. Başkanı Abdullah Arslan aldı.

Yorumlar (0)