banner565

banner472

banner458

banner457

Kalite ve verimli üretim için; MAGMASOFT

MAGMA Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri Genel Müdürü F. Murat Akçin, Türkiye’deki başarılarını, hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini önümüzdeki dönemde Orta Doğu bölgesindeki komşu ülkelerde de sağlayabilme ve bölgede döküm sektöründe akla ilk gelen mühendislik çözümü ortağı olmayı hedeflediklerini söyledi.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 10:55
21137
Kalite ve verimli üretim için; MAGMASOFT

Almanya’da Aachen’de 1988’de kurulan Magma GmbH firmasının Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi’nden sorumlu resmi şubesi olan Magma Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri, 2009’da İstanbul’da, Üsküdar’da kuruldu. MAGMA Bilişim ve Teknoloji Hizmetleri Genel Müdürü F. Murat Akçin, “Savurma döküm prosesi hariç bütün döküm proseslerinin simülasyonunu ve optimizasyonunu sağlayan yazılımımız MAGMASOFT®’un satış, teknik destek, mühendislik projeleri ve teknik eğitim hizmetlerini sunmaktayız. 2009’da bölgemizde 9 olan müşteri sayımızı bugün itibariyle Türkiye’de 52 ve Orta Doğu bölgesinde 14 olmak üzere toplam 66 müşteriye ulaştırmış bulunuyoruz” dedi.

Pandemi olmasına rağmen 2021 yılını çok başarılı geçirdiklerini, 2 yeni mühendis arkadaşlarını daha ekiplerine katarak yılı büyümeyle sonlandırdıklarını kaydeden Akçin, “Firmamızın uzun vadeli hedefi; ülkemizde gerçekleştirdiğimiz başarıyı, hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini önümüzdeki dönemde Orta Doğu bölgesindeki diğer komşu ülkelerde de sağlayabilme ve bu bölgede döküm sektöründe akla ilk gelen mühendislik çözümü ortağı olmaktır” açıklamasını yaptı.

Asıl müşteri portföylerini dökümhanelerin oluşturmasına rağmen; döküm parçalarla ilgisi olan bütün sektörler ve firmaların hizmetlerinden faydalandığını aktaran Akçin, şu bilgileri verdi: “Günümüzde döküm parçalarını otomotiv, enerji, beyaz eşya, çimento ve maden, gıda vb. gibi hemen hemen tüm sektörlerde bulabiliriz. Döküm parçaların kullanıcılarından, üreticilerine, tasarımcılarına kadar tüm kuruluşların amacı en iyi kaliteyi en iyi maliyetle üretebilmektir. Biz de Magma Bilişim olarak tam bu noktada devreye giriyor ve gerçek üretimde yaşanan kalite ve maliyet problemlerinin teşhisini, daha iyi anlaşılmasını, iyileştirilmesini sanal ortamda MAGMASOFT simülasyon yazılımımızla gerçekleştirerek, reel üretimde yaşanabilecek kötü sürprizleri ve maliyet kayıplarını önlüyor, müşterilerimizin gerçek üretim hayatlarında daha verimli ve kaliteli üretimler yapmalarını sağlıyoruz. Döküm sektöründeki uzmanlığımız, geniş ve yerli teknik destek ekibimizle de fark yaratıyoruz.”

Bu hizmetlerinin yanı sıra ‘MAGMAacademy’ birimleriyle döküm üretimiyle ilgili kalite problemleri, proses bilgileri ve simülasyon stratejileri gibi konularda ilgili tüm firmalara eğitim hizmetleri de sunduklarını kaydeden Akçin, ağırlıklı olarak otomotiv, beyaz eşya ve enerji sektörlerine hizmet veren dökümhanelerle çalıştıklarını ancak döküm parçaların kullanıldığı tüm sektörlerin hedef alanları içerisinde yer aldığını ifade etti.

F. Murat Akçin, şunları dile getirdi: “Firmalar dilerlerse ürünümüz MAGMASOFT’u satın alarak veya kiralayarak bizzat kullanıcımız olabilir veya üretimlerinde yaşadıkları bir problem üzerine proje bazlı çalışmalarımızdan da faydalanabilirler. Bununla birlikte MAGMAacademy birimimiz sayesinde döküm prosesleriyle ilgili eğitimlerimizden de faydalanarak teknik bilgi birikimlerini arttırabilirler. MAGMASOFT®, firmaların gerçek üretimlerinde deneme-yanılma metoduyla harcadıkları tüm kaynakların (hammadde, işcilik, zaman, enerji gibi), önce sanal ortamda denedikleri ve sonuç alacaklarından emin oldukları metodu bulmalarını sağlayıp, daha verimli ve daha karlı olarak kullanılmasını sağlar.”

Akçin, MAGMASOFT’un farkını ise şöyle özetledi: “Tüm simülasyon programları için geçerli olan, onları diğerlerinden daha çok tercih edilir ve değerli kılan en önemli özellik; kullandıkları girdi verilerinin ve hesaplamaları yapan çözücüsünün gerçeğe ne kadar yakın olduğudur. Bu iki faktörün gerçeğe yakın olması, çıktıların yani sonuçların da gerçeğe yakın olması demektir. Ve bir simülasyon programına yapılan yatırımın geri kazanılabilmesi ancak gerçekte yaşanacak sonuçların yüksek tutarlılıkla gösterilebilmesi durumunda gerçekleşebilir. MAGMASOFT’un döküm simülasyonu hizmeti sunan rakiplerine karşı en güçlü olduğu konu budur ve aynı nedenle dünyanın en çok kullanılan döküm simülasyon programıdır.”

Yorumlar (0)