banner565

banner472

banner458

banner457

“Karadağ Türkiye’ye Ankara kadar yakın”

Marmara Grubu Vakfı İftar Yemeği’nde Karadağ Büyükelçisi Perisa Kastratovic misafir konuşmacıydı.

HABER 01.05.2022, 00:01 25.05.2022, 09:09
22856
“Karadağ Türkiye’ye Ankara kadar yakın”

Marmara Grubu Vakfı tarafından her ay düzenli olarak tertiplenmekte olan aylık yemekli toplantılarının Nisan Ayı misafiri Karadağ (Montenegro) Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic idi. Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı ve Karadağ (Montenegro) Balıkesir Fahri Başkonsolosu Dr. Akkan Suver’in evsahipliğinde, İstanbul’da gerçekleştirilen İftar Yemeği’nde, yabancı devletlerin büyükelçileri, üst düzey temsilcileri, siyaset ve iş dünyası biraraya geldi.
Toplantıya; Karadağ Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic, Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Şamil Ayrım, Uluslararası Siyasi Bilimler Derneği (IPSA) Genel Başkanı Prof.Dr. İlter Turan, Süryani Ortodoks Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, Marmara Grubu Vakfı Genel Sekreteri Cafer Okray, Marmara Grubu Vakfı duayenlerinden Ertuğrul Kumcuoğlu, eski Bakan Kürşat Tüzmen, eski Bakan ve Belediye Başkanı Ali Talip Özdemir ve yabancı devletlerin büyükelçileri ve elçiliklerin üst düzey temsilcileri ile iş insanları katıldı.
Büyükelçi Kastratovic yemekte yaptığı konuşmada Karadağ’da yeni bir hükümet oluştuğunu ve bu yeni hükümetin AB ve NATO ilişkilerinde daha yakın bir yol takip edeceğini vurguladı.
Türkiye ile Karadağ arasında var olan ekonomik ilişkilerin yüzde yüz artmasının beklendiğini de gündeme getiren Büyükelçi Perisa Kastratovic, “İnanıyorum ki, gerek iş alanı gerekse de turizm ziyaretleri açısından Karadağ burası için Ankara kadar yakındır” dedi.
Türk yatırımcılar açısından da Karadağ’ı bir cazibe merkezi olarak değerlendiren Büyükelçi Karstratovic, “Hem deniz hem dağ sporları açısından da Karadağ ideal bir destinasyon durağıdır” açıklamasını yaptı.
İftar programına katılan herkese teşekkür eden Dr. Akkan Suver, misafir konuşmacı olarak katılan Karadağ (Montenegro) Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratovic’i ağırlamanın böyle bir gecede kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Toplantıya katılmaktan onur duyduğunu belirten Büyükelçi Kastratovic, Marmara Grubu Vakfı’nın Karadağ için önemli olduğunu söyledi: “Dr. Akkan Suver, Türkiye ve Karadağ arasında çok ciddi ilişkilerde ve özverilerde bulundu. İstanbul onursal konsolosumuz olarak devam etmesini ve diplomatik temsilcimiz olarak bizi burada temsil etmesini istiyoruz.”

Yorumlar (0)