banner565

banner472

banner458

banner457

Kastamonu’nun teknoloji merkezi

Kastamonu Teknokent A.Ş.; Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası,

HABER 01.06.2020, 00:28 24.06.2020, 11:24
10693
Kastamonu’nun teknoloji merkezi

Kastamonu Ticaret Borsası, Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Koop. Birliği, ZİNTAŞ Kastamonu Zincir San. ve Tic. A.Ş., A-1 Enerji İnşaat Otomotiv San. Ltd. Şti., Kastamonu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Canovate Elektronik Endüstri ve Ticaret A.Ş., Kastamonu Holding A.Ş., Ak İnşaat Mermercilik ve Gayrimenkul Yatırım Tic. A.Ş. ortaklığında kuruldu.
“Ormancılık ve Tabiat Turizmi” ihtisas misyonuna sahip olan Kastamonu Teknokent’in Yönetim Kurulu Başkanlığını Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal yürütüyor. Yönetim ve Kuluçka Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan 5 bin metrekarelik ana binanın proje ve ruhsat çalışmaları devam ediyor. Kastamonu Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof.Dr. Kasım Yenigün, “Ayrıca Kastamonu Teknokent A.Ş. bünyesinde Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ni (KÜBİG) barındıracak olup, YÖK kararı çerçevesinde şirketleşme faaliyetleri son aşamaya gelmiştir. TTO bünyesinde Patent Destek Ofisi, Proje Ofisi, Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi ve Girişimcilik Ofisi planlanmış olup, ayrıca eğitim çalışmaları için de Teknokent Akademi adı altında bir birim oluşturulmuştur” dedi.

Yorumlar (0)