banner565

banner472

banner458

banner457

Kişisel finans yönetiminde yapılan 5 kritik hata

Generali Sigorta, kişisel finans yönetiminde sıkça yapılan ve uzak durulması gereken kritik hataları ve çözüm önerilerini paylaştı.

HABER 01.06.2021, 00:01 24.05.2021, 11:50
599
Kişisel finans yönetiminde yapılan 5 kritik hata

Bütçe planlaması yapmamak: Bütçe planlaması yapmak; mevcut gelir ve gider kalemlerini net olarak görmeyi ve para yönetimini doğru şekilde yapmayı başarılı kılar.
Mevcut bütçenin fazlasını harcamak: Özellikle ipin ucunun kaçtığı harcamaları engelleyememek, mevcut gelirin giderleri karşılayamamasına neden olarak, borçlanmayı beraberinde getiriyor.
Borçlanarak yaşam kalitesini artırmak: Ancak hayatın getirebileceği olumsuz durumları ve koşulları göz önünde bulundurmadan borçlanarak yaşam standartlarını yükseltmeye çalışmak, kısa vadede olumlu gözükse de uzun vadede birçok soruna neden olabiliyor.
Bilinçsiz harcamalar yapmak: Özellikle yaşanan dijital dönüşümle e-ticaret platformlarının sundukları cazip indirimler ve kampanyalar, tüketicilerin zaman zaman ihtiyaçları olmayanı da almasını beraberinde getiriyor.
Tasarruf yapmamak: Kaynakları tüketirken özen göstermek, her şeyi yerinde ve yeterince kullanmak hem kısa hem de uzun vadede kişisel finans yönetimine olumlu yansıyor.

Yorumlar (0)