banner565

banner472

banner458

banner457

Konaklamada yeni trend ‘mesafeli konaklama’

Koronavirüs, alışkanlıklarımızı ve kurallarımızı değiştirdi.  Tüm sektörler gibi konaklama sektörü de pandemi şartlarına uyum sağlıyor.

HABER 18.11.2021, 10:30
1467
Konaklamada yeni trend ‘mesafeli konaklama’

Pandemi ile daha önce hiç olmadığı kadar önce sağlık konseptinin öne çıktığı günümüzde yeni tesisler artık yatay mimari ve mesafeli konaklama konseptine uygun yapılıyor. Böylece konuklar kalabalıklardan uzak, kendilerini diğerlerinden ayıran özel alanlarında güvenle tatil yapabiliyor. Uzmanlara göre gelecekte bu tür tesisleşen bağımsız konaklama alanları daha büyük ilgi görecek.

“Turistler artık mesafe ve açık alan arıyor”
“Hizmet sektöründe öncelik müşteri talepleridir” diyen Marisstone Hotel Genel Müdürü Mehmet Kovuk, “Koronavirüs salgını ile birlikte değişen müşteri talepleriyle ilgili çeşitli araştırmalar yaptık. Burada gördük ki artık aileler kalabalık ve iç içe konaklama yerine birbirlerine daha mesafeli alanlara sahip olmak istiyorlar. Bir diğer istekleri ise olabildiğince açık hava ve doğayla iç içe olmak. Biz de bu talepleri dikkate alarak Gökçetepe Tabiat Parkı içerisinde 170 bin m² alan üzerinde birbirinden bağımsız 30 adet villa tipi, şömineli, doğal taş yapı inşa ettik.  Böylece aileler mahremiyet içerisinde, diğer misafirlerimizle aralarında bir mesafe olması dolayısıyla sağlık ve güvenle konaklayabiliyorlar. Tesisimiz her gün hijyen kontrolünden geçiyor ve titizlikle temizleniyor” diye konuştu.

İstanbul’a yakın, oksijen deposu
Mehmet Kovuk, tesislerinin İstanbul’a 3 saatlik mesafede olduğunu belirterek, “Gelibolu ve Edirne’nin güney sahillerini kapsayan Saroz Körfezi, hem sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri hem de İstanbul’a yakın konumu sayesinde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Dünya’da kendi kendini temizleyen beş körfezden biri olan Saros Körfezi, 144 çeşit balık, 80’e yakın deniz bitkisiyle, zengin ekosistemiyle su sporları turizminde de ziyaretçilerine önemli alternatifler sunuyor. Dünyanın oksijen seviyesi en yüksek üçüncü bölgesi olan Gökçetepe, çam ormanlarıyla, astım ve alerjik hastalıkların tedavisinde önemli katkısı bulunan bol oksijenli havasıyla ayrıcalıklı bir bölge olarak kabul ediliyor. İstanbul’a 250 km mesafede bulunan masmavi Saros Körfezi ile yemyeşil ormanın güzelliğini aynı anda görebilme imkanı sunan tesiste ‘Alkolsüz Aile Hoteli’ konseptiyle şeflerimizin hazırladığı özel lezzetli yemekleriyle sağlıklı bir tatil için yaz-kış konuklarımızı bekliyoruz. Özellikle kış aylarında tatile çıkmak durumunda olanlar için ideal bir ortam hazırlarken balayı çiftlerimiz için de indirimler ve hoş sürprizler tasarladık” açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)
banner557