banner565

banner472

banner458

banner457

Konforlu İşlevsellikle Birleştiren Citroën Ticari Araçlar

Konfor konusunda referans haline gelmiş olan Citroën, 2021 yılında da başarısını devam ettirirken ticari araçlardaki etkinliğiyle gücüne güç kattı. 2021 yılında, bir önceki yıla göre %4,6 daralan Türkiye otomotiv pazarında %5’lik bir büyüme rakamına ulaşan Citroën, güçlü ürün gamı ile hem binek hem ticari araç segmentlerinde satışlarını artırdı. Citroën’in verimli ve ekonomik motorlarla donatılan hafif ticari araç modelleri de yakalanan bu büyük başarıda önemli bir yere sahip oldu.

HABER 01.05.2022, 00:01 25.05.2022, 09:08
22908
Konforlu İşlevsellikle Birleştiren Citroën Ticari Araçlar

Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, markanın büyümesi ve başarısında ticari araç gelişimine de vurgu yaparak, “Citroën markası otomobilleriyle olduğu kadar hafif ticari araç modelleriyle de kullanıcılarının gönlünde taht kurmuş bir marka. 2021 kıyaslamasında ticari araç pazarı yüzde 13 büyürken biz yüzde 22 büyümüşüz. Yani pazara göre çok daha fazla büyümüşüz. Yılı ticari araç satışlarında da rekor büyüme ile kapattık. Berlingo Van modelinde 2020 yılına oranla iki kat büyüme yakalarken, Jumpy 8+1 modelinde geçtiğimiz yıla oranla yakaladığı büyüme 3 kat oldu. Citroën Jumpy Van’da ise 2021 yılında bir önceki seneye göre %56’lık bir büyüme rakamı elde etti. 2022 yılının ilk çeyrek rakamlarına baktığımızda da geçmiş yıllardaki başarımızı sürdürdüğümüzü görüyoruz. 2022 yılının ilk çeyreğinde pazar payımız %3,4 olurken, satış rakamlarında Berlingo Kombi modelimiz kendi sınıfında üçüncü, Jumpy modelimiz ise ikinci olma başarısını gösterdi. Bütün bunlara ek olarak, başarılarımızı ödüllerle taçlandırmayı da sürdürüyoruz. Geleceğin ulaşım teknolojilerine öncülük eden Citroën, Marketing Türkiye ve pazar araştırmaları şirketi Akademetre iş birliğiyle düzenlenen The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri kapsamında halk jürisi tarafından ‘Yılın En İtibarlı Ticari Otomotiv Markası’ seçildi. Elbette hedefimiz bu büyümeyi sürdürerek gelecek dönemde üzerine koymak” dedi.

“Sahip olduğumuz konumu daha da güçlendireceğiz”
Selen Alkım, “Ticari araç segmentinde yakaladığımız başarı çıtasını daha da yükseltmeye devam edeceğiz. Berlingo gibi segmentini domine eden modellere sahip olan bir marka olarak, hafif ticari araç pazarında elde ettiğimiz konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Bunun yanı sıra, Jumper özelinde markanın DNA’sına uygun olarak işte Citroën insan odaklı bir marka. Karavanın bizimle, markanın DNA’sı ile çok uyuştuğunu düşünüyoruz. Dolayısı ile Jumper özelinde bir de karavan projesine giriyoruz. Ek olarak geleceğe yönelik çevreci çalışmalarımız da sürüyor. Bizim ticari araçlarda da marka olarak elektrikli versiyonlarımız var. Pazar koşulları uygun hale geldiğinde, herhangi bir müşteri talebi olduğu anda ürün hazır, ilerleyen dönemde bu versiyonları da pazara sunabiliriz” diye konuştu.

Citroën Berlingo
Satışa sunulduğu 1996 yılından beri “kombi” araç segmentinde öncü olan Citroën Berlingo, yeni nesliyle geçmişten gelen başarılı özelliklerini modern teknolojiler ile harmanlıyor. Yeni Citroën Berlingo, tasarım, mühendislik ve pratiklik açısından sınıfına yenilikçi bir çözüm getiriyor. Modern ve eğlenceli yapısıyla yeni Berlingo 4,40 metre uzunluğu sayesinde 5 kişinin rahatlıkla yolculuk edebileceği bir alan sunuyor. Hem ticari hem de bireysel kullanımlarda tüm beklentileri karşılayan Berlingo’nun ön tasarımı güçlü bir duruş sunan markanın güncel tasarım kimliğini barındırıyor. Yeni Citroën Berlingo, tutumluluk ustası 1.5 litrelik BlueHDi dizel motor seçeneğiyle ülkemizde satılıyor. Yeni nesil bu dizel motor, 100 ve 130 HP’lik iki farklı güç çıkışıyla tercih edilebiliyor. 8 ileri tam otomatik şanzımanlı versiyonun 100 kilometrede ortalama tüketim değeri ise 4.1 litre.

Citroën Berlingo VAN
Ticaretin ustalarının en yakın yol arkadaşı olan Citroën Berlingo Van, tasarımı, zengin donanımı ve modülerliği ile sınıfında fark yaratıyor. Sağlam ve güçlü duruşa sahip Citroën Berlingo Van, akıcı hatları sayesinde enerjik bir görünüm sergiliyor. Berlingo’nun ön bölümündeki üç kişilik oturma alanı, ekstra modülerlik ve geniş yükleme kapasitesiyle kullanıcıların işini kolaylaştırırken, özenle tasarlanan ergonomik koltukları, yükseklik ve bel desteği ayarı ile sürüş konforunu ve rahatlığını destekliyor. Citroën Berlingo Van, 4,4 m3’ kadar bagaj bagaj hacmi ve 650 kg ile 1000 kg arasında bir yükleme kapasitesini kullanıcısının hizmetine sunuyor. 180 derece açılabilir 40/60 menteşeli kapıların yanı sıra 675 mm genişlik ve 1072 mm yüksekliğe sahip bir ya da iki kayar kapıyla yüklemeler rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor.

Citroën Jumpy Spacetourer
İddialı tasarımı ve benzersiz gövde orantıları ile Citroën Spacetourer, hem bireysel hem de ticari ihtiyaçlara dört dörtlük bir çözüm sunuyor. 1,90 metrenin altında kalan tavan yüksekliği ile Citroën SpaceTourer, tüm kapalı otoparklara girecek şekilde tasarlandı. 2. ve 3. sıralarda arka koltuklar, yolcuların bacak mesafesini ayarlamak için bağımsız olarak kaydırılabiliyor. Citroën Jumpy SpaceTourer açılabilir arka camı sayesinde bagaja erişimi kolaylaştırıyor. Citroën Jumpy SpaceTourer, 2.0 litrelik BlueHDi dizel motoruyla performans ve tutumluluğu bir arada sunuyor.

Citroën Jumper
Sınıfında fark yaratan konforu ve 17 m³’e varan yükleme kapasitesiyle rakiplerinden ayrılan Jumper, aynı zamanda mobil ofis ortamı yaratan aksesuar seçenekleri de sunuyor. 4 farklı uzunluk, 3 farklı dingil mesafesi ve 3 farklı yükseklik ile Citroën Jumper, en uygun olan boyutun seçilmesine olanak tanıyor. İki kanatlı bagaj kapıları 96° veya 180° açılma açısıyla kolay bir yükleme sunarken akıllı bir bağlantı sistemi tarafından açıldığı açıda sabit tutuluyor. İsteğe bağlı iki adet sürgülü yan kapı ile yükleme ve boşaltma işlemleri her zaman kolaylaşıyor. Citroën Jumper, dinamik sürüş ve iyileştirilmiş yol tutuş özelliklerini Euro 6.2 düzenlemelerini yerine getiren 2.2 litrelik BlueHDi dizel motorlarıyla birleştiriyor. Yakıt tüketimi ve CO2 emisyon salım değerleriyle yüksek verimlilik seviyesi sunan yeni nesil motorlar güç aralıkları 120 HP ile 165 HP arasında değişen üç farklı motor seçeneğiyle tercih edilebiliyor.

Yorumlar (0)
banner557