banner565

banner472

banner458

banner457

Korona süreci kargo şirketlerini de dönüştürdü

Aras Holding’in yeni nesil hızlı teslimat modeli Jetizz, yeni nesil teknolojiler kullanarak firmaların ürünlerini saatler içerisinde teslim ediyor ve alıcılara canlı kargo takibi hizmetiyle farklılaşıyor.

HABER 01.07.2020, 00:06 29.07.2020, 20:47
18202
Korona süreci kargo şirketlerini de dönüştürdü

Aras Holding, Türkiye’de bir ilki, yeni nesil hızlı teslimat modeli Jetizz’i hayata geçirdi. Koronavirüs süreciyle birlikte önem kazanan hızlı kargo teslimatlarında Jetizz, hızlı kargonun yanı sıra aynı gün kargo teslimatında yeni nesil teknolojiler kullanarak firmaların ürünlerini saatler içerisinde teslim ediyor. Jetizz’i tercih eden kurumsal firmalar, kargolarını müşterilerine gün içerisinde istedikleri saat diliminde teslim ettirebilecekleri gibi alıcılar da teslim saatlerini değiştirebilme olanağına sahip oluyor.
Jetizz Genel Müdürü Çetin Otçeken, şunları söylüyor: “Pandemi süreci ile birlikte internet üzerinden alışverişlerin artması ve evden çalışma şekline geçilmesiyle birlikte tüm özel hizmetlerimizde artış oldu. Gün içi ve hızlı teslimat hizmetlerimize talep arttı. İş hacimlerinin artmasıyla birlikte Jetizz olarak başta temizlik, hijyen ve elektronik ürünler olmak üzere aynı gün teslimat hizmeti taleplerinde ortalama yüzde 140 oranında artış sağladık. Sokağa çıkma yasağına rağmen Pazar günleri dahil haftanın yedi günü saat 23:00’e kadar hizmet vererek bizi tercih edenlerin hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Gün içi teslimat ve hızlı teslimat iddiamızla birlikte müşterimize vaad ettiğimiz sürede kargosunu ulaştırıyoruz. Bu sebeple standart bir kargo şirketiyiz demiyoruz, yeni nesil ve butik kargo hizmeti veriyoruz diyoruz” açıklamasını yapıyor.
Otçeken, “Krizler bazı dönemlerde büyük fırsatlar sunar. Biz 2019’da faaliyet vermeye başladık ve sadece 1 yılda oldukça iyi bir noktaya geldik. 2020 ve ilerisi için birçok yatırım planımız var, zamanı geldikçe aksiyon almaya da başlayacağız. Bu süreçte yeni istihdam yarattık, dağıtım personel sayımızı yüzde 20 oranında artırdık” diyor.
Alıcılara canlı kargo takibi hizmeti: Çetin Otçeken, kargo elemanının isim ve bilgilerinin müşteri tarafından teslimat öncesinde online görülebilmesinin sağladığı avantajlara da değiniyor: “Dağıtım personelimizin anlık olarak takip edilebilir olması müşterilerimizin duyduğu güvenin artmasıyla birlikte birçok avantaj sağlıyor. Müşterilerimizin kargosunun hangi saatte geleceğini bilmesi, zaman planlaması için de önemli bir avantaj sağlıyor. Gün içi teslimatlar da alıcılar için uygulanan canlı kargo takibimiz var. Web sitemiz üzerinden (www.jetizz.com) kargo takip ekranlarımızdan müşterilerimiz kargosuyla ilgili her türlü bilgiye ulaşabiliyor ve anlık takip edebiliyor. Ayrıca çağrı merkezimizden 7/24 kargosuyla ilgili öğrenmek istediği tüm detayları öğrenebiliyor veya yapmak istediği tüm değişiklikleri müşteri temsilcilerimiz aracılığıyla yapabiliyor.”
Çetin Otçeken, tüm çalışanların ve müşterilerin sağlığını ve sosyal mesafeyi korumak adına bu dönemde temassız teslimat seçeneğini devreye aldıklarını anlatıyor: “Kargoların alımdan teslimata kadar geçtiği tüm noktalarda dezenfekte işlemleri gerçekleştiriliyor. Aktarma merkezlerimizde işyeri hekimlerimiz kişisel tedbirler konusunda çalışanlarımıza uyarılarda bulunuyor, düzenli olarak bu merkezlerimiz ilaçlatılıyor.
Bölge Müdürlüklerimiz, tüm şubelerimiz ve araçlarımız günlük olarak dezenfekte ediliyor. Tüm şubelerimize personellerimizin kullanımı için el dezenfektanı, tek kullanımlık maske ve eldiven gönderdik. Her teslimat sonrası eldivenlerin atılmasına özen gösteriyoruz. Ayrıca personellerimizin sağlık durumlarını da düzenli takip ediyoruz. Saatli ve randevulu teslimat hizmetlerimiz sayesinde sorunları aşmış durumdayız. Hem çalışanlarımızın hem de bizlerin aldığı tedbirler neticesinde mutluluk vericidir ki hiç bir Jetizz çalışanında Covid-19 virüsü görünmedi. Ancak buna rağmen herhangi bir personelimizde bahse konu hastalığın şüphesi ve teşhisi olursa diye sırası ile alınması gereken aksiyonlar tüm birimlerimizle paylaşıldı.
Kargo şirketlerine göre daha butik hizmet verdiğimiz için ani iş hacmi dalgalanmalarına çok hızlı reaksiyon verebilecek bir yapıya sahibiz. Ayrıca bilindiği üzere Aras Holding, lojistik ve depo hizmetinden motorlu kuryeye kadar taşımacılık sektöründe çok geniş bir hizmet yelpazesine sahip. Pandemi döneminde de grup içi sinerjinin gücünü fazlasıyla kullandık. Sonuçlarının müşterilerimize kaliteli hizmet olarak yansıması bizim için mutluluk verici oldu.”

Yorumlar (0)