banner565

banner472

banner458

banner457

KOSGEB’den 6 milyon TL’lik yeni çağrı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB’in orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesine yönelik olarak kurguladığı Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’nın yeni çağrısını açıkladı. İşletmelerin büyüklüklerine göre 6 milyon liraya kadar faydalanabilecekleri yeni çağrıya son başvuru tarihi: 8 Şubat 2022. 

HABER 01.01.2022, 00:00 29.01.2022, 14:11
20648
KOSGEB’den 6 milyon TL’lik yeni çağrı

KOSGEB, orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesine yönelik olarak kurguladığı Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı’nın yeni çağrısına çıktı. İşletmelerin büyüklüklerine göre 6 milyon liraya kadar faydalanabilecekleri yeni çağrıyı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı.

‘Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon’: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği 2021 Verimlilik Proje Ödülleri ile TEVMOT Projesi Plaket Takdim Töreni’ne, Bilişim Vadisi’nde katılan Varank, şu bilgileri verdi: “KOSGEB’in Ar-Ge’ye yönelik destek programını, bu yılın başında güncelledik. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon adını verdiğimiz yeni destek programının ilk çağrısına da Mart’ta çıktık. Elektrikli otomotiv sektörü ile 5G gibi yeni nesil mobil haberleşme teknolojilerine dönük olan bu çağrımıza ilişkin değerlendirme süreçlerinin sonuna geldik. Yakın zamanda sonuçları ilan edeceğiz. Bugün ise programın orta yüksek ve yüksek teknolojili alanlara yönelik ikinci çağrısına çıkıyoruz. Bu yeni çağrımızla da ilaç ve tıbbi cihaz, savunma sanayii ve raylı sistem araçları alanlarına odaklanıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuza uygun şekilde bu sektörlerdeki kritik teknolojilerin yerli imkanlarla üretilmesini sağlayacağız.”

Mikro işletmeler de dahil: Varank, “İlk çağrımızdan farklı olarak bu kez mikro işletmeleri de destek kapsamına aldık. Orta ölçekli işletmelere 6 milyon, küçük işletmelere 1 buçuk milyon, mikro işletmelere de 900 bin liraya kadar destek vereceğiz. Proje teklif çağrısı, 8 Şubat’a kadar başvurulara açık. Ben tüm işletmelerimizi bu destekten yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

5 yılda 3 milyar lira destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Araştırma Üniversiteleri Toplantısı’nda son 5 yılda üniversitelerde yürütülen 10 binin üzerinde projeye yaklaşık 3 milyar lira destek verdiklerini belirterek, “Bu desteklerin yüzde 47’si araştırma ve aday araştırma üniversitelerimize sağlandı.” dedi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Erol Özvar, Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı’nda 20 devlet üniversitesi ile 3 vakıf üniversitesinin yer alacağını bildirdi.

Özvar, konuşmasının ardından ‘Araştırma Üniversitesi’ etiketi almaya hak kazanan 20 devlet ve 3 vakıf üniversitesini açıkladı: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi A1 kategorisinde, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa A2 kategorisinde, Marmara Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi A3 kategorisinde araştırma üniversitesi ilan edildi.
Vakıf araştırma üniversiteleri ise İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi Koç Üniversitesi olarak belirlendi.

Yorumlar (0)