banner565

banner472

banner458

banner457

KSO 27. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri verildi

KSO 27. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Töreni’nde, BASF Türk Kimya, İspak Esnek Ambalaj, Brisa Bridgestone Sabancı Lastik, Otokar-Sakarya, Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri ve Ford Otomotiv Kocaeli Fabrikası 6 dalda ödül aldı.

HABER 01.09.2021, 00:01 27.09.2021, 10:45
28315
KSO 27. Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri verildi

Sanayicileri çevre yatırımları konusunda teşvik etmek ve çevreci sanayicileri ödüllendirmek için Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) 1995’ten bu yana düzenlediği Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri, 27. kez verildi. Türkiye’de ilk kez ve 27 yıldır KSO tarafından düzenlenen törene, KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ev sahipliği yaptı. Kocaeli Kongre Merkezi’ndeki törene Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, KSO Meclis ve Yönetim Üyeleri, TOBB Yönetim Kurulu ve TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri, KSO’nun Kurucu Başkanı merhum Şahabettin Bilgisu’nun torunu Akman Yengin, Kocaeli Deniz ve Ticaret Odaları Başkanları, il müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda firma yetkilisi katıldı.
Ödül alan firmalara İZAYDAŞ tarafından özel indirimler, başvuran, ilk elemeyi geçerek saha ziyaretine kalabilen firmalara da bir yıl boyunca özel indirimler uygulanıyor. Çevre ödülü alan kuruluş, 2 yıl süresince ödül logosunu kurumsal iletişim çalışmalarının her aşamasında ücretsiz kullanım hakkı elde ediyor.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Şahabettin Bilgisu’nun; “Ekonomi’de ve Ekoloji’de denge; işin sırrı bu dengede” sözünü anımsatarak, iklim değişikliği konusuna ve çevreyi koruma adına birçok pilot projenin ilk defa Kocaeli’de uygulanmaya başladığını söyledi: “Bizi en çok üzen konu; ‘çevre kirliliğinin nedeninin tamamen sanayiciye yıkılması’dır. Oda olarak biz de çevre konusuna hassasiyet gösteriyor ve birçok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan en önemlisi KSO Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Organizasyonu. Tüm Türkiye’ye açık olan ödül organizasyonumuzda bu yıl 25 firma başvurusu aldık. Bu firmaların 10’u Eskişehir, Sakarya, İstanbul, Bursa, Erzincan, Çanakkale, Tokat illerinden.”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, organizasyonun uluslararası hale getirilmesini önererek, karbon vergisi üzerine yapılan çalışmaları hatırlattı ve gündemlerinin ‘adil geçiş, adil dönüşüm adil rekabet’ olduğunu açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, böylesine hassasiyetleri olan sanayicilerle sahip olmak onlarla çalışmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Kocaeli tehlikeli atık bertarafında Türkiye’nin birinci şehri. Tüm atıklar İZAYDAŞ’ta bertaraf edildiği için oran yüksek çıkıyor” dedi ve birçok Organize Sanayi Bölgesi’yle (OSB) birlikte çalıştıklarını da vurguladı.

Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli’de 13 adet hava kalitesi izleme istasyonu bulunduğunu, ilde yürütülen ve 110 bacanın izlendiği Yeşil Göz Projesi’ni de anlattı. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, İZAYDAŞ’ın çalışmalarına kısaca değinerek, ödülleri açıkladı.

Ödül alan firmalar
Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Sektör Ödülleri
Kimya Sektörü Çevre Ödülü: BASF Türk Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti.
Karma Sektör Çevre Ödülü: İspak Esnek Ambalaj Sanayi Anonim Şirketi İzmit Şubesi
Otomotiv Tedarik Sektörü Çevre Ödülü: Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş..
Otomotiv Sektörü Çevre Ödülü: Otokar Otomotiv ve Savunma San. A.Ş.-Sakarya
KOBİ Kategorisi Çevre Ödülü: Hidropar Hareket Kontrol Teknolojileri Merkezi San. ve Tic. A. Ş.
Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi Çevre Ödülü: Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.-Kocaeli Fabrikası

Yorumlar (0)
banner557