banner565

banner472

banner458

banner457

Lenovo inovasyona bağlılığı doğrultusunda; Daha akıllı teknolojilere odaklanmayı sürdürecek

Dünyanın en büyük ilk 3 Data Center sağlayan üreticisinden biri olmayı hedefleyerek, yapay zeka yatırımlarına devam ettiklerini söyleyen Lenovo Türkiye Infrastructure Solutions Group Genel Müdürü Burç San, “İnovasyona bağlılığımız ile daha akıllı teknolojilere odaklanmayı sürdüreceğiz” dedi.

HABER 01.09.2021, 00:01 27.09.2021, 10:46
28553
Lenovo inovasyona bağlılığı doğrultusunda; Daha akıllı teknolojilere odaklanmayı sürdürecek

Lenovo Türkiye Infrastructure Solutions Group Genel Müdürü Burç San, akıllı dönüşüm, yapay zeka, 5G teknolojsi ve Lenovo Altyapı Çözümleri Grubu’nun (ISG) gelecek hedeflerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Lenovo Altyapı Çözümleri Grubu (ISG) hangi hizmetleri sunuyor?
ISG sunucuları, depolamayı, ağ ürünlerini, yazılımları ve hizmetleri kapsıyor. Dünyadaki teknolojik dönüşüm sürecinde Lenovo, 2014’te 3 güçlü strateji benimsedi.  Bu strateji kapsamında, Lenovo içinde yeni bir yapılanmaya gidildi ve ‘Lenovo Data Center Group’ yani DCG bağımsız ayrı bir şirket olarak hayata geçti. 2017’de, Intel’de 25 yıllık veri merkezi yönetimi deneyimine sahip, sektörün duayenlerinden Kirk Skaugen, Lenovo’ya, DCG yatırımının başına geçti. Hem pazar için hem de Lenovo için önemli bir dönem başlamış oldu.

ISG’nin teknoloji alanında yatırımları ve gelecek hedeflerini anlatır mısınız?
Dünyanın en eksiksiz akıllı cihazlar ve altyapı portföyünü tasarlayarak ve inşa ederek dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kullanıcı için daha iyi deneyimler ve fırsatlar yaratmak için Akıllı Dönüşüm’e de öncülük ediyoruz. Akıllı Dönüşüm; işleri daha hızlı, daha ucuz, daha iyi ve daha kişisel hale getirmemize izin veren çözümleri kapsıyor. ThinkSystem ve ThinkAgile hiper yakınlaştırılmış altyapı (HCI) çözümleri sunuyoruz. Yeni ve geliştirilmiş hibrit bulut çözümlerimiz, her büyüklükte işletmenin yeni AMD EPYC™ 7003 Serisi işlemcilerden aldığı güçle modernleşmesini, BT altyapısının güvenliğini iyileştirmesini ve verilerden daha fazla bilgi elde etmesini sağlamak üzere tasarlıyoruz.

Öncelikle amacımız, dünyanın en büyük ilk 3 Data Center sağlayan üreticisinden biri olmak. Müşteri memnuniyeti ve güvenilirliği konusundaki liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. İnovasyona bağlılığımız doğrultusunda herkes için daha akıllı teknolojilere odaklanmayı sürdüreceğiz. Bu yönde yenilikçi adımlar atıyoruz, yapay zeka yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

ISG olarak müşteri deneyimini iyileştiren ve onları güçlendiren yenilikçi teknolojilere yatırım yapmayı sürdürüyoruz. Geleceğe yatırım ve inovasyon kalemlerimizin başında gelen konu ‘yapay zeka.’ Araştırma merkezlerine, ‘Müşteri İnovasyon Merkezleri’ne yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İşimizi ve müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yeni yapay zeka teknolojileri geliştiriyoruz. Yeni açtığımız küresel yapay zeka inovasyon merkezlerimiz ve kapsamlı ürün ve hizmet portföyümüzle kritik yapay zeka sistemlerini hayata geçirmeyi sürdürmekte kararlıyız. Şu an yapay zekanın en önemli ticari veya insani sorunların çözülmesine yardımcı olması için üç yeni yapay zeka inovasyon merkezini işletiyoruz.

Yapay zekanın veri yönetimindeki rolü, avantajları nelerdir? Yakın gelecekte 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla bizleri neler bekliyor?
Yapay zeka veri yönetiminde daha fazla otomasyon ve tahmin sağlar. Yapay zeka yeteneklerinden etkin bir şekilde yararlanarak işletmeler, özellikle gözetim, performans ve güvenlik gibi alanlarda veri yönetimlerinin verimliliğini büyük ölçüde artırabilirler.
5G’den yararlanan IoT (nesnelerin interneti) cihazlarının doğal büyümesiyle, oluşturulan ve analiz edilen verilerin hızı, uç (edge) konumlarda yüksek performanslı, düşük gecikmeli depolama ihtiyacını artıracak. 5G, daha gelişmiş, veriye aç uygulamalar geliştirmek için katalizör görevi görecek ve bu da kurumsal sistemlerin verileri yıldırım hızında işlerken çalışır kalmasını sağlayacak.

Veri merkezlerinin çevresel etkilerini azaltmak için Lenovo’nın ajandasında neler var?
Bulut tabanlı teknolojilerin ve Lenovo’nun Varlık Kurtarma Hizmeti gibi sistemlerin ortaya çıkışı, artık organizasyonları sunucu odalarına olan bağımlılıklarını azaltmaya teşvik ediyor. İş liderlerinin, yalnızca daha sürdürülebilir sistemleri teşvik ederek değil, aynı zamanda tüm aşamalarda e-atığı azaltmak için veri merkezlerinin genel verimliliğine odaklanarak, verileriyle ilgili olarak karbon ayak izlerini azaltmaya daha fazla önem vermeleri gerekir.

Yorumlar (0)