banner565

banner472

banner458

banner457

Marmara Grubu Vakfı’ndan; Büyükelçi Erkan Özoral’a Şükran Belgesi

Marmara Grubu Vakfı, Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçiliği görevini başarıyla gerçekleştiren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Protokol Genel Müdürlüğü görevine atanan Büyükelçi Erkan Özoral onuruna verdiği yemekte, Şükran Belgesi sundu.

HABER 01.09.2021, 00:00 27.09.2021, 10:39
29591
Marmara Grubu Vakfı’ndan; Büyükelçi Erkan Özoral’a Şükran Belgesi

Türkiye’nin Azerbaycan Büyükelçiliği görevini başarıyla gerçekleştiren Büyükelçi Erkan Özoral onuruna Marmara Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (Marmara Grubu Vakfı) bir yemek verdi. Üstlendiği görevler esnasında bulunduğu ülkelerle ve Marmara Grubu Vakfı ile olan ilişkilerinde gösterdiği yüksek başarıdan dolayı düzenlenen Teşekkür Yemeği’nde, Marmara Grubu Vakfı, Büyükelçi Erkan Özoral’a bir Şükran Belgesi sundu. Belgeyi Vakıf adına Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva’nın sunduğu yemeğe Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım da katıldı.

Toplantıya Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver,  Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, KobiEfor Sahibi, TOSYÖV eski Başkanı ve Denetim Kurulu Üyesi, Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Yalçın Sönmez, Marmara Grubu Vakfı Akademik Konsey Üyesi, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Marmara Grubu Vakfı AB ve İnsan Hakları Platformu Başkanı Müjgan Suver, Marmara Grubu Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Engin Köklüçınar, Marmara Grubu Vakfı Genel Sekreteri Cafer Okray, Marmara Grubu Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri; Lale Aytanç Nalbant, Turan Sarıgülle, Sezgin Bilgiç, Av. Serhat Tabanca, Marmara Grubu Mütevelli Heyet Üyeleri; Ümran Köksüz, Bilal Bilici, Nimet Ulubay ve gençlerden oluşan Vakfın Mütevelli Heyet Üye Adayları katıldı.

Büyükelçi Erkan Özoral, Bakü Büyükelçiliği görevinden ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Protokol Genel Müdürlüğü görevine atandı ve görevine devam ediyor. Büyükelçi Erkan Özoral, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından da Dostluk Nişanı ile ödüllendirilmişti.

Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, Büyükelçi Erkan Özoral’a, Azerbaycan’da görev yaptığı süre boyunca Türk-Azerbaycan kardeşliği ilkesi doğrultusunda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesine yönelik ve çalıştığı diğer ülkelerdeki hizmetlerinde ve 25 yılı aşkındır Marmara Grubu Vakfı ile ilişkilerinde gösterdiği yüksek başarıdan ve Vakfın çalışmalarına gösterdiği özel duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, Büyükelçi Erkan Özoral’a, Azerbaycan’da görev yaptığı süre boyunca iki ülkenin kardeşliği ilkesiyle ilişkilerin daha da geliştirilmesine yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Mustafayeva, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin kardeşlik ilkesi doğrultusunda sürekli gelişmeye devam ettiğini vurguladı.

Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım da; Büyükelçi Erkan Özoral’ın Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine ve iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesine katkısından dolayı teşekkür etti. Şamil Ayrım, özellikle Azerbaycan’ın Karabağ topraklarını geri alması sırasında Türkiye’nin Can Azerbaycan’ın yanında yer aldığını, bu noktada iki ülkenin ilişkilerinin güçlenmesinde Büyükelçi Özoral’ın önemli görev üstlendiğini kaydetti.


Yaklaşık 25 yıldır Marmara Grubu Vakfı’nın ülkelerarası ilişkilere yaptığı katkılara yakından tanık olduğunu ve özellikle Azerbaycan’daki görevi sırasında iki ülkenin ilişkilerinin geliştirilmesinde Vakfın katkısını daha yakından gözlemlediğini belirten Büyükelçi Erkan Özoral, aldığı Şükran Belgesi’ne ve gösterilen duyarlılığa teşekkür etti.

Yorumlar (0)