banner565

banner472

banner458

banner457

MCS Grup Genel Müdürü Adem Kayar; “Akıllı üretim hattı ihracatlarımızı artırmayı hedefliyoruz”

Her sektöre uygun geliştirdikleri Endüstri 4.0 çözümleriyle yurtiçi ve yurtdışına hizmet sunduklarını belirten MCS Grup Genel Müdürü Adem Kayar; 2021’de devam eden mevcut otomasyon ve MES projelerine akıllı fabrika konseptindeki yeni Ar-Ge ve inovasyon projelerini de ekleyerek ürün ve hizmetlerini yenilikçi teknolojilerle güncellemeyi hedeflediklerini söylüyor.

HABER 01.10.2021, 00:01 27.10.2021, 09:20
27192
MCS Grup Genel Müdürü Adem Kayar; “Akıllı üretim hattı ihracatlarımızı artırmayı hedefliyoruz”

Endüstriyel otomasyon alanında uzmanlığıyla dikkat çeken MCS Grup, her sektöre uygun geliştirdiği Endüstri 4.0 çözümleriyle yurtiçi ve yurtdışında onlarca müşterisine hizmet sunuyor. MCS Grup Genel Müdürü Adem Kayar, 2021 yılı hedeflerine ilişkin; “2021 yılında devam eden mevcut otomasyon ve MES projelerimize akıllı fabrika konseptindeki yeni Ar-Ge ve inovasyon projelerini ekleyerek ürün ve hizmetlerimizi yenilikçi teknolojilerle güncellemek hedefindeyiz. 2021 yılında üretimini yapıp teslim ettiğimiz akıllı üretim hattı ihracatlarımızı 2022 yılında artırma hedefimiz de bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.
Adem Kayar, endüstriyel otomasyon alanında sahip oldukları tecrübelerini müşterilerle paylaşmak, yeni projelerde birlikte olmak, teknolojinin çok hızlı ilerlediği yazılım ve otomasyon konusunda çalışmak üzere 2005 yılında İstanbul’da faaliyete başladıklarını söyledi.

Günden güne gelişen, karmaşıklaşan ve hatta her biri ayrı ayrı birer uzmanlık alanı oluşturacak kadar çeşitlenen, proses ve makina otomasyonu yazılımlarına odaklandıklarını aktaran Adem Kayar, endüstriyel otomasyon bölümünün; Micro Automation, Drives & Motion (Hareket kontrol sistemleri), Factory Automation (PLC, HMI, Simatic NET), Machine Tools (CNC takım tezgahları) modülleri olmak üzere Siemens ile ‘Solution Partner in Automation’ anlaşması imzaladıklarını da dile getirdi. Sundukları hizmetler ve çözümlerde kaliteye verdikleri önemin de altını çizen Adem Kayar, firmalarında ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistem Standardı’nın uygulandığını belirtti.
MCS Grup olarak her sektöre uygun çözümleri geliştirdiklerini paylaşan Adem Kayar, Endüstri 4.0 dijital vizyonu çerçevesinde şirketlere planlama, uygulama ve geliştirme stratejilerini içeren eğitim ve danışmanlık hizmetleri verebildiklerini kaydetti.

Fabrikaların ve işletmelerin üretimde dijital seviyesinin belirlenmesi ve dijital dönüşüm gerekliliklerinin tespit edilmesinde rehberlik ettiklerini de aktaran Kayar, müşterilerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda işletmelerin mevcut altyapısını, dijital dönüşüm konseptine uygun teknolojilerle dönüştürülebildiklerini veya güncel endüstriyel otomasyon, haberleşme, RFID, IoT cihazları gibi teknolojilerle yeniden projelendirebildiklerini anlattı.

CodeMaster ile maksimum verimlilik ve kalite
MES yazılımlarının üretime ait bütün ekipmanları izleyip yönetirken, performans, verimlilik ve kalitenin artırılmasına odaklandığını vurgulayan Kayar, sahadaki operatör ve makinelerden toplanan anlamlı verilerle arızalar, duruşlar, çalışma hızındaki azalmalar, fire gibi üretim kayıplarını ve neden olabilecek riskleri öngördüğünü böylece önlem alınmasını sağladığını söyledi. Endüstri 4.0’a geçişte en uygun teknolojilerin kullanılmasını ve dijital dönüşümün en hızlı ve kolay şekilde yapılmasını sağladıklarını dile getiren Kayar, “Firmamızın her türlü üretim prosesine uygulanabilir web tabanlı yazılım çözümü olan CodeMaster uygulaması ve diğer çözümlerimizle üretimde maksimum verimliliği ve kaliteyi sağlarken işletmelere değer katıyoruz” dedi.

Adem Kayar, MCS Grup olarak Siemens çözüm ortağı ve Endüstri 4.0 partneri olarak Üretim Yönetim Sistemi (MES) çözümü CodeMaster ile izlenebilir, sürdürülebilir, somut avantajlar ve kazanımlar sağlayan ayrıca işletmelerin ihtiyaç duyduğu dijital dönüşümü sahip olduğu yapay zeka akıllı araçları ile Endüstri 4.0 tabanlı üretim yönetim sistemi uygulaması çözümünü müşterilerine sunduklarını ifade etti.  Kayar, “CodeMaster üretim sahası ile ERP arasında gerçek zamanlı bir köprü kurarak, ürün-parça takibiyle tüm ürün yaşam döngüsünü ERP entegrasyonuyla birleştirir. Böylece üretim izlenebilirlik faaliyetlerinin doğru, tutarlı, hızlı ve etkin yürütülmesi gibi özellikleriyle müşterilerimizin güven duyduğu bir sistem haline gelmiştir” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
banner557