banner565

banner472

banner458

banner457

Milli ve yerli teknolojilerle; Dijital Türkiye yolculuğu

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) düzenlediği, Dergimiz KobiEfor’un basın ve medya sponsoru olduğu; TBD Kamu-BİB’23 ve BİMY’27 Bütünleşik Etkinliği, Ankara’da hibrit (fiziksel ve sanal katılımla) gerçekleşti.

HABER 01.11.2020, 00:00 28.11.2020, 19:11
21024
Milli ve yerli teknolojilerle; Dijital Türkiye yolculuğu

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) düzenlediği, Dergimiz KobiEfor’un basın ve medya sponsoru olduğu; TBD Kamu-BİB’23 ve BİMY’27 Bütünleşik Etkinliği, Cumhurbaşkanlığı, bağlı kuruluşlar, Bakanlıklar, yerel yönetimler, üniversite akademi, özel sektör, STK temsilcileri, bilim insanları, bilişim profesyonelleri ve uzmanlarının katılımıyla 23-24 Ekim 2020 tarihleri arasında BTK Ana Konferans Salonu ve Wyndham Ankara Otel Bilecik Salonu’nda hibrit (fiziksel ve sanal katılım) olarak gerçekleştirildi.
Etkinliğin açılışı T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, KVKK Başkanı Prof.Dr. Faruk Bilir, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe ile kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri, sponsor firma ve basın temsilcilerinin katılımıyla BTK Ana Konferans Salonu’nda yüz yüze katılım konseptinde gerçekleştirildi.
Birinci gün yaklaşık 1000, ikinci gün yaklaşık 850 olmak üzere toplam da 1850 katılımcı, etkinliği 360 derece tur özelliğine sahip dijital platform aracılığıyla çevrimiçi ve etkileşimli olarak izledi. Türksat tarafından 1 milyar kişinin izleyebileceği yayın, uydu üzerinden canlı olarak yayınlandı.
Etkinliğin açılış konuşmalarında TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, Türkiye’nin dijital olgunluk seviyesinin yükseltilmesine yönelik çok önemli hizmetleri sürdüren kamu ve özel sektör bilişim çalışanlarının, Covid-19 ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların da görünmez kahramanları olduğunu söyledi. Aktepe, bilişim sektöründeki hedeflerimize ulaşmada; insan kaynağı, yazılım, donanım ve altyapı olmak üzere 4 temel faktörün önemine değinerek, ülkemizin, yeni teknolojileri kullanma noktasında her zaman iyi bir kullanıcı olduğunu ancak geleceği şekillendirme açısından artık teknolojiyi kullanımdan öte geliştiren, üreten ve ihraç eden bir konuma gelmemizin mecburiyete dönüştüğünü, Dijital Türkiye yolculuğunda tüm sektörler için öngördüğümüz dijital dönüşümün milli ve yerli teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi.
Rahmi Aktepe, bilişim ekosistemin sürdürülebilirliği için kamu kurumları arasındaki koordinasyonun ve kamu ihalelerinin bilişim ekosistemine yayılmasının önemini vurgulayarak, “Dijital Ekonomi ve ötesi demek, arzu ve hayallerden öteye, geleceği şekillendirmek, toplumu dönüştürmek, yenilikçi ve yıkıcı teknolojileri özümseyerek hayalleri gerçeğe dönüştürmektir” dedi.
Etkinlik kapsamında; moderatörlüğünü TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe’nin yaptığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan,  BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ile kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri, sponsor firma ve basın temsilcilerinin katıldığı “2. Vizyon 2023 Kamu Sektör Özel Buluşması”, moderatörlüğünü  Başkent Üniversitesi’nden Prof.Dr. Zeliha  Eser’in yaptığı “Covid-19’la Mücadele ve Sonrası Milli Teknoloji Hamlesi Başarı Hikayeleri”, moderatörlüğünü T.C. Sağlık Bakanlığı Sistem Yönetimi ve Bilgi Güvenliği Daire Başkanı M.Fatih Uluçam’ın yaptığı “Covid-19 ile Mücadele ve Sonrasında KVK, Bilişim ve Sağlık Sektörü”, moderatörlüğünü T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Yavuz Emir Beyribey’in yaptığı “Kamu Politikalarında ve Hizmetlerinde Yapay Zeka Kullanımı”, moderatörlüğünü T.C. UAB Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Onur Gençer’in yaptığı “Bulut Korkusu” ve moderatörlüğünü BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun yaptığı “Yeni Normalde CIO ve CDO Bakışıyla Yapay Zeka” oturumları yüksek katılımla gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)
banner557