banner565

banner472

banner458

banner457

MÜSİAD EXPO 2020: Üretim, ticaret ve diplomasinin kalbi

Pandemi sonrasında yapılan en büyük fuar MÜSİAD EXPO 2020’ye, 102 ülkeden 15 bine yakın ziyaretçi katıldı. 50 ülkeden 400 alım heyeti ağırlandı. Pek çok etkinliğe ve 4 kıtadan 19 iyi niyet (MoU) anlaşmasına da imza atıldı.

HABER 01.12.2020, 00:01 30.12.2020, 09:43
27258
MÜSİAD EXPO 2020: Üretim, ticaret ve diplomasinin kalbi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD), Türkiye ekonomisinin ticaret ve yatırım alanlarındaki iletişim dili ve köprüsü olmak adına iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD EXPO 2020,  4 gün boyunca, “Küresel Ticaret Burada” sloganıyla, Avrupa, Asya-Pasifik, Avrasya, Afrika ve MENA ülkeleri başta olmak üzere, 102 ülkeden 15 bine yakın ziyaretçiyi 70 bin m2’lik alanda ağırladı. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde pandemi kurallarına ve TSE COVID 19 Güvenli Hizmet standartlarına uygun yapılan ilk hibrif fuar MÜSİAD EXPO’ya sanal ortamdan da katılım ve ziyaretler gerçekleşti. Maske, Mesafe, Temizlik kuralıyla yürütülen organizasyonda tüm katılımcı ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasında içeriye alındı ve fuar alanında temassız teknolojiler kullanıldı.
Yeni işbirliklerine vesile: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açılışını yaptığı fuarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ziyaret etti. Bakan Varank, MÜSİAD EXPO gibi geniş kapsamlı etkinliklerin ticaret hacmimizin düşük olduğu ülkelerle yeni işbirlikleri geliştirmemize vesile olduğunu, ülkeler arasında kurulan ortak yatırım, ortak üretim ve ortak ticaret imkanlarının salgına karşı güçlü bir ekonomik bağışıklık geliştirmesini sağlayacağını kaydetti.
24 sektörden 100’lerce firma katıldı: MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, 50 ülkeden 400 alım heyetinin ağırlandığı, 24 sektörden 100’lerce firmanın katıldığı MÜSİAD EXPO 2020’yi pandeminin bu zorlu sürecinde yeni dönem iktisadi yol haritasında etkili ve faydalı olmak adına gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaan, bu yılki fuarın ilklerinden olan Girişimcilik Alanı’nda, Türkiye’nin yeni yatırım gücü haline gelen projeler sergilendiğini, bu alanın ve Türk dünyasının haklı gururu elektrikli araçların da yoğun ilgiyle karşılandığını aktardı.
Ayrıca bu yıl ilk kez MÜSİAD’ın projelendirdiği Karavan Turizmi girişimleri de sergilendi. MÜSİAD Vadisi’nde Akıllı Tarım Kent Projesi, Karavan Park Projesi, Pandemi (Sahra) Hastanesi ile MÜSİAD’ın Milli Üretim Üssü olacak Yatırım, Üretim ve Ticaret Üsleri projeleri başta olmak üzere MÜSİAD Future, MÜSİAD Innova, MÜSİAD Invest, MÜSİAD Akademi, 2023 YEREL ve MÜSİAD TIA markalarının lansmanları yapıldı. Pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıldı; 24. Uluslararası İş Forumu-International Business Forum (IBF) “Virüs Ekonomisi” gündemini konuştu, ‘MÜSİAD-Dünya Fahri Konsolosları Ticaret ve Diplomasi Zirvesi gerçekleştirildi. MÜSİAD, Uluslararası İş Birliği Anlaşmaları İmza Töreni ile 4 kıtadan 20 yeni karşı kuruluşla iyi niyet ve işbirliği (MoU) anlaşması imzaladı.
MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu (DGİK) toplantısına, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Keçebir, Yerel Üst Kurulu Başkanı Ahmet Şekerli, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, yurt içi, yurt dışı şube başkanları ve temsilciler katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, MÜSİAD fuarlarının çok önemli olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
banner557