banner565

banner472

banner458

banner457

Netinternet 2. veri merkezini kuracak

Yaklaşık 19 aydır tam kapasite hizmet veren Denizli’nin ilk ve tek veri merkezi Netinternet, Türkiye’de en çok alan adı barındıran 3. veri merkezi oldu. Firma, ikinci veri merkezi yatırımına hazırlanırken ürettiği teknolojiler ve sunduğu hizmetler ile Türkiye’de hosting ve veri merkezi denildiğinde akla gelen ilk üç markadan biri olmak istiyor.

HABER 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:05
16947
Netinternet 2. veri merkezini kuracak

Netinternet, 2006 yılında Denizli’de kuruldu. ‘Web Hosting’, ‘Veri Merkezi’ ve ‘Bulut Bilişim’ alanında faaliyet yürüten firma, sektör bağımsız her ölçekten kullanıcıya hizmet veriyor.
Netinternet Yönetim Kurulu Başkanı Osman Makal, “Pandemi sürecinin de etkisiyle hızlı bir dijital dönüşüm sürecinden geçiyoruz. IP aralığında Türkiye’de en çok alan adı barındıran 3. veri merkeziyiz. Bölgemizdeki tek veri merkezi olma unvanını da elinde tutan şirketimiz, her ölçekten kullanıcıya sektör bağımsız hizmet verirken müşterilerine uçtan uca teknik destek sunuyor” dedi.

Pamukkale Teknopark’ta 650 metrekare beyaz alanı bulunan veri merkeziyle (Datacenter) butik hizmet sağladıklarını kaydeden Osman Makal, şu bilgileri verdi: “Çok büyük alana sahip olmak, çok sayıda kabin sahibi olmak günümüzde önemli değil. Önemli olan ne kadar trafik, içerik ve teknoloji üretildiğidir. Denizli merkezli teknoloji ve Ar-Ge şirketi olsak da başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nde ciddi talep görüyoruz.”

Netinternet Veri Merkezi Teknolojileri’nin BTK tarafından yetkilendirilmiş internet servis sağlayıcısı ve sabit telefon operatörü olduğunu hatırlatan Makal, aynı zamanda veri merkezleri ve hosting sektörü için teknoloji üreten bir Ar-Ge kuruluşu olduklarının altını çizdi. Makal, şu anda 27 bine yakın kullanıcıya hizmet verdiklerini belirterek şu noktalara değindi: “Pandemiye rağmen kurum olarak 19 aydır tam kapasite ile çalışıyoruz. Fiber optik altyapının İstanbul’da yoğunlaşması nedeniyle yaklaşık 50 milyon TL yatırımla ikinci veri merkezimizi İstanbul’a kurmak istiyoruz. Pamukkale Teknokent bünyesinde devam eden Ar-Ge projelerimizi ticari ürün haline getirerek yazılım, teknoloji, otomasyon alanlarında da  faaliyetlerimizi güçlendirerek sürdüreceğiz.”

İlkbyte yüzde 100 yerli ve milli çözüm sunuyor
Netinternet’in hizmetleri arasında yer alan 2018 yılında piyasaya sürülen ilkbyte.com, saatlik olarak ücretlendirilen, kolayca kurulabilen ve yönetilebilen, yeniden ölçeklenebilir, yüksek performans ve erişilebilirlik sunan bulut sunucu platformu. İlkbyte tamamen Netinternet tarafından geliştirilen yüzde 100 yerli ve milli bir ürün olan sanallaştırma orkestrasyon sistemi sunuyor. İlkbyte geliştirme sürecinde Go programlama dilinin kullanıldığını aktaran Makal, 2020 itibariyle 2 binin üzerine kullanıcıya ulaştıklarını kaydetti: “Sistem uluslararası bir iki markanın alternatifi ancak ülkemizde muadili olmayan bir ürün. Bütün teknolojiyi kendimiz geliştirdiğimiz için avantajlı fiyata sunabiliyoruz. KVKK kapsamında verilerin ülke içinde kalmasını isteyenler tarafından ayrıca tercih edilen bir sistemiz. İlkbyte, rekabette bizi ülkemiz ve uluslararası alanda yukarı taşıyan bir sistem. Önümüzdeki dönem bu ürünümüzde ciddi büyüme öngörüyoruz.”

Yerli web hosting kontrol paneli projesi geliştiriliyor
Netinternet’in önümüzdeki dönem gündem maddelerinden birini de yeni nesil web hosting kontrol paneli projesi WHCPanel oluşturuyor. WHCPanel yapımına 2020 yılında başlandığını ve Ar-Ge faaliyetlerinin ise 2019’a dayandığını açıklayan Makal, “Ürünümüzü 2022’nin içerisinde piyasaya sürmeyi planlıyoruz. WHCPanel’i Cumhuriyetimizin 100. yılına kadar ücretsiz olarak sunmayı hedefliyoruz. Direkt olarak bu alandaki lider yazılımları hedef alarak ürettiğimiz kontrol panelimizde sadece ülkemizi değil global pazarı da hedeflemekteyiz” bilgisini verdi. Hosting kontrol paneli sektöründe tekel sayılabilecek uluslararası markaların yer aldığını hatırlatan Makal, “Uluslararası markalarla yerli ve milli bir ürün ile rekabet etmek amacındayız” dedi.

Yorumlar (0)