banner565

banner472

banner458

banner457

Nettsi’den yerli ve milli yazılım çözümleri

Nettsi, bilişim sektöründe yetkin kadrosu ve ekosistem ağı ile teknoloji, bilim ve inovasyon odaklı, sektöre değer katan; ürün, servis ve çözümler geliştiriyor.

HABER 01.03.2021, 00:01 29.03.2021, 15:28
22522
Nettsi’den yerli ve milli yazılım çözümleri

Yazılım ArGe, Ekosistem Platformu ve Sistem Entegratör birimleri bulunan firma, Gerçek Zamanda Paket Analizi, Siber Güvenlik, Nesnelerin İnterneti, Mobil Uygulamalar, 5G teknolojileri, Web-Mobil Fonksiyonel ve Güvenlik Analizi projeleri yürütüyor.
Nettsi Bilişim Teknoloji Genel Müdürü Uğur Çağal, teknoloji, bilim ve inovasyon odaklı Ar-Ge faaliyetleri yürüterek küresel pazarda rekabet eden milli, yerli yazılım ürün ve servisler geliştirdiklerini açıkladı.
Firma iş birlikleri organize ederek kurdukları ‘Ekosistem’ platformunda hem iç pazarda hem de dış pazarda söz sahibi olacak katma değerli ürünler ve çözümler geliştirdiklerini dile getiren Çağal, şu bilgileri verdi: “Ülkemizde yerli ve milli olarak yapacağımız çalışmalarla ithal ikamesini sağlayan hatta ihracatı hedefleyen çıktılar üzerinde çalışmaktayız. Amacımız, Ar-Ge kapsamında potansiyelimizi en yeni teknolojik eğilimlerle birlikte ülkemize katma değer sağlayacak ürün ve çözümleri ‘Ekosistem’ ile yerli ve milli olarak geliştirmektir. Bunu yaparken, bilgi birikimi paylaşımı ile bilginin yaygınlaşmasını, iş birliği yaptığımız firmaların bulunduğu ‘Ekosistem’ grubumuzla planlamaktayız.”
Uğur Çağal, 2021 yılında da yenilikçi ve değer katan ürün, servis ve çözümler üretme konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirterek, “Web ve mobil uygulamaların test ve analizi, mesajlaşma ve konferans ürünlerinde katma değerli hizmetlerin dahil edilerek kullanım alanlarının farklılaştırılması, güvenilir mobil iletişim platformlarının geliştirilmesi, nesnelerin interneti için gerçek zamanlı paket işleme fonksiyonlarına sahip katma değerli ürünlerin geliştirilmesi başlıca öncelikli projeler olarak yürütülecektir” diye konuştu.
Çağal, sistem entegrasyonu faaliyetleri kapsamında üzerinde çalıştıkları telekom, finans, sağlık ve savunma sanayinin ihtiyaçlarını giderecek çözümler üzerine daha fazla ağırlık verirken aynı zamanda ekosistem ve akademik çalışma işbirliklerine devam edeceklerini duyurdu.

Nettsi Konferans, pandemide geliştirildi
Pandemi sürecine hızlı adapte olarak devam eden projelerdeki yükümlülüklerini karşılamaya devam ettiklerinin altını çizen Çağal, “Değişen koşullar ve ihtiyaçlar doğrultusunda ortaya çıkan yeni fırsatlar ve ürün geliştirmeleri üzerinde yoğunlaştık. ‘Nettsi Konferans’ ürünümüz bu koşullar ve dinamikler kapsamında ortaya çıktı. Ürünü kısa sürede geliştirerek 300’den fazla üniversite, hastane ve derneğin ücretsiz olarak birbiriyle haberleşmesini sağladık” dedi.
Covid-19 salgını başladığında yabancı video konferans yazılımlarındaki güvenlik açıklarına karşı geliştirilen Nettsi Konferans,  birçok avantaja sahip. Web tarayıcıları, IoS, Android mobil uygulamaları ile anlık görüşme sağlıyor, ekran paylaşımı, mesajlaşma ve görüşme kalite ayarı özellikle dikkat çekiyor. Ayrıca ölçeklenebilir mimarisi sayesinde istenilen kapasite, fiziksel sunucu konfigürasyonlarıyla desteklenebiliyor.

Nettsi Bilişim’in çözümleri
• Gerçek zamanlı paket analizi projesi
• Hadouken C/C++ yazılım geliştirme açık kaynak platformu
• Nettsi Video Konferans ürünü, lokal sunucu üzerinde Web, iOS, Android destekli
• Web-Mobil Fonksiyonel ve Güvenlik Analizi test servis hizmeti
• Güvenli mesajlaşma iletişim ürünü, lokasyon, uçtan uca şifreli sesli-görüntülü iletişim ve dosya transferi içeren, lokal sunucu üzerinde mobil iletişim platformu.

Yorumlar (0)