banner565

banner472

banner458

banner457

Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak: “Üretim değerini artıran çözümler sunuyoruz”

Anahtar teslim fabrika kurduklarını ve robotik otomasyona ağırlık verdiklerini belirten Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, “Üretim değerini artıran çözümler sunuyoruz ve makine imalat sanayinde öncü olmak istiyoruz” dedi. Kulak, ENOSAD ve ROBODER gibi kurumlar ve üniversite işbirlikleriyle yol aldıklarını kaydetti.

HABER 01.12.2021, 00:49 26.12.2021, 21:17
21533
Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak: “Üretim değerini artıran çözümler sunuyoruz”

Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, Dünya’da makine siparişlerinin yerini tesis ve sistem siparişlerine bıraktığını, üretici firmaların robotik otomasyon ve robotik uygulamalara hızla adapte olması gerektiğini söyledi: “Bu yüzden en çok yatırım; özel amaçlı makineler, yük kaldırma taşıma ve istifleme olmaktadır. Dünya ve ülkemizdeki bu talebin karşılanmasında 18 bin firma ve 250 bin çalışan, 160 milyar TL ciro ve 40 milyar TL katmadeğer üreten makine imalat sanayine öncü olmak istiyoruz” dedi.
Kulak, Optimak STU olarak bu süreçte ‘sistem ve teknoloji uzmanı’ olarak anahtar teslim fabrikalar kurduklarını, robotik otomasyona ağırlık verdiklerini, sürecin paydaşları olan ENOSAD ve ROBODER gibi kurumlar ve üniversite işbirlikleriyle yol aldıklarını kaydetti.

Endüstriyel otomasyon ve robotik uygulamalar önem kazandı
Küreselleşme ve Pandemi sonrası Dünya’da tüketimin farklılaşmasının küresel imalat yatırımlarını artırdığını, artan talebe cevap vermek için firmaların teknolojiye odaklandığını belirten Kulak, dijital dönüşümle sağlanan verimliliğin, önem kazanan endüstriyel otomasyon ve robotik uygulamalarla rekabet gücünü artırdığını anlattı: “Dünya makine ihracatı içinde ülkemizin makine ihracat payı yüzde 1’e yaklaştı. Bu artışın temelinde KOBİ’lerin, küresel tedarik yapılarındaki değişimden yararlanmak için ileri teknoloji ve inovasyon yoğunluklu imalata yönelmesi yatmaktadır. Bu açıdan makine sanayi 2020’de yüzde 8.5 büyüyerek üretimi en fazla 4. sektör olmuştur. Bu başarıda imzası olan KOBİ’ler Ar-Ge’ye önem vererek, finansal sürdürülebilirliği sağlayarak kapasite kullanım oranlarını yüzde 80’in üzerine çıkarmışlardır. Bu başarının devamı için takip edilecek adımlar ise; komple hizmet talebinin karşılanması için ileri teknoloji, uzaktan erişim ve otomasyon, üretimde verimlilik ve yeşil dönüşüm, akıllı, otonom ve robotik uygulamalarıdır.”

Üretim verimliliğine odaklanıyor
Kulak, şunları dile getirdi: “Hız ve verimlilik kazanma adına ülkemizde mevcut makine parklarında orta ve yüksek teknoloji makine segmenti talebi artıyor. Bu talebi karşılamak amacıyla bünyemizde Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezimizde çalışmalar yapıyoruz. Üretim değerini artıran, dünyada her geçen gün daha da güçlenen ‘Türk Makinesi’ imajını yenileyen çözümler geliştiriyoruz. Optimak STU olarak firmamızı mühendislik hizmetlerinin niteliğiyle akıllı fabrikalar kuran ve sanayicilerimizin üretim verimliliğini artıran bir teknoloji firması olarak konumlandırıyoruz. 2020’de Technology Fast 50 listesine seçilmemiz doğru konumlanmamızın göstergesi olmuştur.”

“Dijital dönüşüme hız veriyoruz”
Üretim, yüksek katmadeğer ve ihracat payının artması için dijital dönüşüme hız verdiklerini, Endüstri 4.0 çerçevesinde ‘yeni’ye odaklandıklarını, ‘ileri teknoloji’lerle yüksek nitelikli ürünler üretme kapasitelerini artırdıklarını kaydeden Kulak, sürdürülebilirlik ve çevre açısından enerji verimliliği ve emisyon salımı konularına da hazırlandıklarını açıkladı: “Bu noktalarda üniversite-sanayi işbirlikleriyle endüstriyel otomasyon ve robotik yerlileştirilmesine katkı veriyoruz. Bu amaçla iş süreçlerini iyileştiren, verimliliği artıran ürün ve çözümlerimizi yurt içinde Avrasya Ambalaj, WIN EURASIA, Teknofest, Robot Yatırımları Zirvesi ve SAHAEXPO, yurt dışında ise Dubai Gulfood ve Cezair Djazagro fuarlarında sunduk.  ‘Sistem ve Teknoloji Uzmanı’ mottosuyla optimum maliyet sağlayan ve firmaların inovasyon kabiliyetlerini geliştiren, üretim değerini ve karlılığını artıran çözümler geliştirmeye devam edeceğiz.” 

Yorumlar (0)