banner565

banner472

banner458

banner457

Özgü Lojistik, Almanya ve İtalya’da dağıtım merkezi açacak

Depo yönetimi, dijital kanallar depo yönetimi, katmadeğerli hizmetler (paketleme), komple taşıma, mikro dağıtım, ev teslimatları alanlarında hizmet veren Özgü Lojistik, 2021’de yüzde 35 büyümeyi hedefliyor. Özgü Grup ve Özgü Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Özyılmaz, 2021 bitmeden Anadolu’da 3 depo-işyeri, Almanya ve İtalya’da da dağıtım merkezi açmayı planladıklarını söyledi.

HABER 01.11.2021, 00:01 29.11.2021, 11:11
21298
Özgü Lojistik, Almanya ve İtalya’da dağıtım merkezi açacak

Sektörde esnek ve etkili fark yaratmak amacıyla ‘Hizmetimiz Size Özgü’ sloganıyla 2001’de kurulan Özgü Depolama ve Lojistik Hizmetleri A.Ş., işletmelerin en önemli sermayesi olan insan kaynağının doğru yönlendirilmesi ve yönetilmesi konusunda uzmanlaşarak, istihdam artırmak ve müşterilerine tedarik zinciri süreçlerinin yönetiminde proaktif yaklaşımla çözüm ortağı olmak ilkesiyle çalışıyor.
Özgü Lojistik’in ağırlıklı olarak depo yönetimi olmak üzere, katmadeğerli hizmetler (paketleme), FTL nakliye hizmetleri, dijital kanallar operasyon yönetimi (e-ticaret), mikro dağıtım, ev teslimatları, nakliye montaj, hat besleme ve hat sonu paketleme gibi süreç yönetimi hizmetleri bulunuyor. Sektöründe lider, çok uluslu firmalar olmak üzere yaklaşık 50’den fazla endüstri kuruluşuyla çalışan Özgü Lojistik, toplam 400.000 m2 kapalı alandaki depolama faaliyetlerini ülke çapında ve Balkan ülkelerinde 3.700 çalışanıyla yürütüyor.
Müşterilerinin ihtiyacına göre esnek çözümler üretebildiklerini söyleyen Özgü Grup ve Özgü Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Özyılmaz, “Proaktif bir yaklaşımla çalışan organizasyonumuzun, iş zekâsı sürekli gelişim yönündedir. Bilgi teknolojileri altyapımız sayesinde, sektöre uygun yazılımları kendi bünyemizde edindiğimiz tecrübelerle kurgulayarak, birebir ihtiyaca yönelik uygulamalar haline getirebiliyoruz” dedi.

Sektöre özel yazılımlar: İRİS, AGİLİS
Özyılmaz, entegre lojistik yazılımları olan İRİS’e değinerek, şu bilgileri verdi: “İRİS ile; depolama, paketleme ve tekrar paketleme, üretim planlama, malzeme yönetimi aşamalarında süreç yönetimi daha kolay ve daha erişilebilir hale gelecek. Yazılımımızla ‘Katma Değerli Hizmetler’de (VAS) iş süreçlerini dijital olarak yönetebilmenin avantajlarını yaşıyoruz. İRİS sayesinde müşterimiz bize talep ettikleri hazırlanması gereken ürünlerin listesini gönderiyor. Tek tuşla bu ürünün üretimini planlayabiliyoruz. Sistem bize tahmini üretime başlangıç saatini ve hangi üretim bandında üretilmesi gerektiği tavsiyesini veriyor. Yine tek tuşla gerekli ürünlerin depodan çekilmesini ve o üretim bandına aktarılmasının otomatik emirlerini sistemden oluşturuyoruz.” Özyılmaz, ağırlıklı olarak VAS alanında kullanacakları İRİS’i lojistik sektörünün de beğenisine sunduklarını belirtti.

Bununla birlikte depo yönetimi ve dağıtım yönetimini kapsayan entegre Özgü Depo Yönetimi yazılımı olan AGİLİS’in de 2021’de tamamlanıp, kullanılmaya başlandığını anlatan Özyılmaz, Özgü Grup olarak lojistik sektörünün ihtiyaçlarına uygun yazılım yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi ve 2021 yılı büyüme hedeflerine değindi: “Enflasyondan arındırılmış olarak yüzde 20, enflasyon rakamı da buna dahil edildiğinde, yaklaşık yüzde 35 büyüme hedefimiz var. İlk 6 aydaki performansımıza göre bu hedefi de gerçekleştirebileceğimizi gördük. Sektörünün öncüsü kabul edilen iki yeni müşteri ile kontrat imzaladık. 2021 tamamlanmadan başta Anadolu olmak üzere 3 adet daha depo-işyeri açma planımızı devreye alacağız. Yurt dışında da çalışmalarımız devam ediyor, Bulgaristan depomuzdan sonra Almanya ve İtalya’da da birer dağıtım merkezi açma planımız bulunuyor.

Yorumlar (0)