banner565

banner472

banner458

banner457

Partner Republic, müşterisinin satışını 4 kat artırdı; Yurtdışında 16 ülkeye odaklandı

Yapay zeka tabanlı hizmetiyle müşterilerinin gelirini ve verimliliğini artırmaya odaklanan Partner Republic, Pamukkkale Teknokent ve İstanbul ofisleriyle firmaların dijital dönüşümüne aracılık ediyor. Müşterilerinin dijital kanallardaki trafikleri üzerinden satışlarını 4 kat artırmayı başaran firma, 2’si yurtdışında olmak üzere toplam 7 proje yürütüyor. Firma önümüzdeki dönem 16 ülkeye odaklandı.

HABER 01.06.2021, 00:01 21.06.2021, 10:04
17055
Partner Republic, müşterisinin satışını 4 kat artırdı; Yurtdışında 16 ülkeye odaklandı

Dijital dönüşüm sürecinin öncü firmalarından Partner Republic, yaklaşık 1 yıl önce pandemiyle eş zamanlı olarak Pamukkale Teknokent ve İstanbul Ofisleri ile kuruldu. Pandeminin dijitalleşmeyi hızlandırdığı süreçte hizmetleriyle dönüşümde verimlilik ve katma değer sağlayan Partner Republic, web sitesi üzerinden müşterilerinin gelirini 4 kat artırma iddiasıyla farkındalık oluşturuyor.

Partner Republic Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Demet Yarkın, “İki temel misyon üzerinde ilerliyoruz: İlki; web sitesi üzerindeki trafiği 350’yi aşkın farklı parametreyi kullanan yapay zeka tabanlı uygulamamız ile çözümleyerek satış oranını 4 katına çıkarıyoruz. İkincisi ise üretim ve tedarik zinciri optimizasyonu ile firmaların gelirini ve karlılığını artırmak” diyor.

Yapay zeka 350 parametreyi kullanıyor
Partner Republic’in yapay zeka uygulaması, uyguladığı özel algoritma setiyle işlem yapıyor. Firmanın web sitesine konulan özel yazılım ile web sayfasındaki trafik incelenip, kişiye özel veri ortaya çıkarılıyor. Demet Yarkın, dinleme ve önerme içeren algoritmanın kendi yazılım ekipleriyle sektörlere özel hale getirildiğini anlatıyor: “Sas platformlarıyla 350 veri modelinin bulunduğu kütüphaneden faydalanıyoruz. Kural bazlı yazılım yerine gerçek bir yapay zeka altyapısı sağlıyoruz. İnsan karar vermediğinde uyaracak, yönlendirecek bir altyapıdan bahsediyoruz.

Uygulanan modelde müşteri web sayfasından ayrıldığında iletişimi kaybetmemek için onun ihtiyacına uygun önermelerde bulunmasını sağlıyoruz. Uygulamalarımızda veriyi anlamlandırarak organizasyonda kişiselleştirilmiş deneyim ve içerik sağlıyoruz, dış kaynaklı verileri de anlamlandırarak verimliliği artırmaya odaklanıyoruz.”

Önümüzdeki dönem sektör bazlı paketleme yapacakları yeni ürünlere ağırlık vereceklerini kaydeden Yarkın, CRM konusunda özel bir yazılım altyapısı sunacak ürün üzerinde çalıştıklarını açıklıyor: “Sektörel uzmanlıkları olan kişilerle iş ortaklıkları kurmak amacındayız. Yıl sonunda kendi girişimcimizi oluşturmak amacıyla altyapımızı ve ürünlerimizi hazırlıyoruz.”

“Fijital” bir süreç başladı
Demet Yarkın, perakende kanallarında özellikle tüm AVM’leri dijital platform haline getirmeyi amaçladıklarını söylüyor ve gelecekte eskisi gibi bir hayatın olmayacağını öngörüyor: “Şu an ki hayat ile geçmiş arasında hibrit bir yapı kurulacak. Biz buna ‘fijital’  diyoruz. Fijital; fiziki yapı ile dijital yapının birleşmesiyle oluşan ortak bir iş modeli. Vizyoner bir bakış açısıyla dijitale en uzak sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörü de ‘fijital’ bir yapıda hizmet verebilir noktaya gelmeli.”

16 ülkeye hizmet verecek
Partner Republic, farklı sektörlerde 15-20 yıl deneyime sahip ekibiyle 2’si Gürcistan ve Ukrayna’da olmak üzere 7 proje yürütüyor.
Demet Yarkın, “Yıl sonuna kadar yurtdışında bazı ülkelerde ofis açma stratejisiyle ilk aşamada Romanya, Macaristan, Sırbistan, Rusya gibi Balkan ve Türk Cumhuriyetleri’nde toplam 16 farklı ülkeye odaklanmak istiyoruz” diye konuşuyor.
Demet Yarkın, fiyatlamada rekabetçi bir politika sergilediklerini, sektör ve ölçek bağımsız hizmet verdiklerini; aylık bazda 900 milyon trafik alan dijital kanallara sahip kurumlarla çalıştıkları gibi; aylık 10 bin trafik alan KOBİ segmentindeki işletmelerle de çalıştıklarını dile getiriyor: “İhtiyaca göre hizmet bedeli oluşturarak firmaların erişebilecekleri ücretlendirme modelleri oluşturuyoruz.”
Pamukkale Teknokent’te ofisleri bulunduğunu aktaran Yarkın, “Pamukkale Üniversitesi’nin gençlerinden destek alıyoruz. Şu anda girişimci ruhuyla 7 kişiyiz ve ekibe yıl içinde 2 kişinin daha katılmasını, 2021 sonu itibarıyla 2020’deki müşteri adedimizde iki katı büyümeyi hedefliyoruz” diyor.

Yorumlar (0)