banner565

banner472

banner458

banner457

PAYTR, Cep telefonlarını POS cihazına dönüştürdü

Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, işletmelerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. PayTR üye işyerleri yüz yüze satışlarda, PayTR NeoPOS sayesinde telefon veya tabletlerden, POS cihazından ödeme alır gibi temassız ödeme alabiliyor.

HABER 01.03.2022, 00:01 28.03.2022, 10:24
24070
PAYTR, Cep telefonlarını POS cihazına dönüştürdü

Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle 13 yıldır üye iş yerlerinin hayatlarını kolaylaştırmaya devam eden ödeme kuruluşu PayTR, çok yönlü bir FinTech şirketi olma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda PayTR’ın, Mastercard ve Propay iş birliğiyle hayata geçirdiği PayTR NeoPOS ürünü, NFC özellikli Android işletim sistemine sahip telefon veya tabletler üzerinden temassız özellikli kartlar ve cihazlarla ödeme almayı mümkün kılan ilk ödeme kuruluşu oldu.
PayTR’ın hem 60 binden fazla üye iş yeri hem de PayTR çözümlerinden yararlanacak yeni işletmeler; Mastercard Tap on Phone platformu (Mastercard Acceptance Gateway) üzerinde çalışan mobil ödeme alma özelliği sayesinde, Android tabanlı akıllı telefon veya tabletlerini POS cihazına dönüştürerek temassız ödeme alabiliyor. Temassız işlem limiti üzerindeki işlemlerde ise kart şifresi girilerek ödeme tamamlanabilirken, üye iş yerleri için herhangi bir POS maliyeti bulunmuyor.

“Hedefimiz, çok yönlü bir FinTech şirketi olmak”
Çok yönlü FinTech şirketi olma hedefleri doğrultusunda yeni ürün ve hizmetlere odaklandıklarını belirten PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, “Bu amaçla cep telefonları ve tabletleri POS cihazına çeviren PayTR NeoPOS ürünümüzü üye iş yerlerimizin kullanımına sunduk; Ödeme Kaydedici Cihazlar ve Android tabanlı POS cihazları üzerinden de ödeme almalarını sağlamak adına fiziki pos çözümlerimizi de başlattık. Yazılım ve donanım altyapılarımızı geliştirdiğimiz gibi uzmanlık alanı ödeme sistemleri olan yazılım ekiplerini bünyemize kattık. İşletmelerimizin en temel ihtiyaçlarından olan yüz yüze satışlarda da PayTR üzerinden ödeme alma beklentisini yeni ürünümüzle karşılamış olmaktan dolayı mutluyuz. Bu ürünü kullanacak üye iş yerlerimiz ve PayTR çözümlerinden yararlanacak yeni işletmeler için hayat artık daha kolay” dedi.


Her işletmeye özel ödeme çözümleri
2009 yılında Türk mühendisler tarafından kurulan, 26 Nisan 2016 itibarıyla 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşu olan PayTR; sanal POS üzerinden kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlarla ödeme alma, kredi kartıyla yapılan ödemelerde markalara olan bağlılığı artırmak için taksitli ödeme alma, havale/EFT ile ödeme alma gibi hizmetlere ek olarak, ödeme hizmeti ile bağlantılı kart saklama, tekrarlayan ödeme, pazar yerleri (marketplace) için ödeme hizmeti, sahtecilik önleme (anti-fraud), link ile ödeme ve tahsilat hizmetleri sunuyor. Bugün dünyanın her yerindeki tüketiciler online alışverişlerini PayTR sanal POS’ları üzerinden saniyeler içerisinde sorunsuz olarak tamamlayabiliyor. PayTR üye iş yerleri ise dünyanın her noktasındaki müşterilerinden ödemelerini PayTR aracılığıyla alabiliyorlar. Üstelik işletmeler www.paytr.com web sitesi üzerinden online başvurularını gerçekleştirerek sadece 2 saat içerisinde sanal POS’larını kullanmaya başlayabiliyorlar.


2022 yılında hedef 13 milyar liralık hacim
2021 yılında Türkiye’nin en büyük özel sermaye fonu Actera ile yatırım ortaklığı yapan ve teknoloji ve insan kaynağı yatırımlarının yanı sıra iş birliklerini de artıran PayTR, geçtiğimiz yıl yüzde 118 büyüyerek, yılı 6.5 milyar TL hacimle kapattı. 2020 yılına oranla üye iş yeri adedini yüzde 21, çalışan sayısını yüzde 72 oranında artıran PayTR’ın 2022 yılındaki hedefi ise 13 milyar liralık bir hacme ulaşmak.

Yorumlar (0)